Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Приключение в Монтеверде

hotel_los_lagos_costa_rica_picture_23b

транспорт: самолет

дати: всеки ден

цена: 1798€

Всичко по офертата в pdf формат

 

Коста Рика – Тортугеро, Аренал, Монтеверде, Гуанакасте

11 дни/9 нощувки

Програма:

Ден 1: Пристигане на летището в Град Сан Хосе, посрещане от наш представител. Трансфер  до хотел City Express 4* и настаняване. Вечеря в Hard Rock Café.

***20:00 часа. Заповядайте в Hard Rock Café – Сан Хосе, където ще се насладите на безплатна вечеря със специално меню, което включва: Салата Цезар и 5 специални ястия, от които можете да избирате: Hard Rock Чийз Бургер / Мед Горчица Пилешки сандвичи на скара / Риба на деня: Сьомга Филе или тон с пюре или зеленчуци / Пилешки крилца с картофи / Сандвич от дърпано свинско печено, с кафе, чай – газирани напитки  или 2 бири. Шоу на живо. Опциите за отворен бар се предлагат срещу допълнително заплащане.

Ден 2: Закуска в хотела. Рано сутринта тръгване към северните равнини на Карибите, където основната атракция е Национален парк Тортугуеро, който е един от най-богатите национални паркове в Коста Рика. В него има тропически гори и буйна растителност и може да се наблюдава от всеки посетител. Там ще се насладим на разнообразието на флората и фауната на Коста Рика. Обиколката започва с изкачване до централната вулканична планинска верига, където можем да видим красиви водопади и вечнозелени гори, които характеризират Националния парк Braulio Carrilo, след това ще стигнем до Карибските равнини. Пътят до там е заобиколен от тропически гори  и бананови насаждения. За последната част от маршрута, трябва да се качим на лодка и да плаваме два часа по малки канали до средата на тропическите гори. При пристигането си в хотела ще присъстваме на кратка дискусия на дейностите, които ще последват и препоръки, които трябва да бъдат взети под внимание когато сме в джунглата. В следобедните часове, ще посетим село Тортугуеро, където ще научим за начина на живот на местните хора и какви важни условия за опазване на околната среда е разработила Неправителствена организация за защита на морските костенурки, които идват да гнездят всяка година по 22 километровия плаж на защитеното крайбрежие. Настаняване хотел Laguna Lodge.

 

Ден 3: Закуска в хотела, обяд и вечеря. Тортугуеро е отлично място за любителите на екотуризма. През деня и в зависимост от метеорологичните условия, можем да направим обиколка, с разходка из джунглата, където ще научим как различните животни, птици и насекоми си взаимодействат с горски растения, за постигане на перфектен баланс между видовете, или можем да направим тур с лодка по различните естествени канали на Националния парк, където можем да наблюдаваме различни видове бозайници, птици и влечуги. Тортугуеро предлага пълен контакт с майката природа. Голяма част от Националния парк се простира по протежение на своите девствени плажове, които служат като убежище за гнездене на морските костенурки, това събитие се случва между месеците юли до септември. Връщане в хотела.

 

Ден 4: Закуска в хотела, обяд. Тръгване по обяд. Предвидено е отново да започнем с плаване с лодка, за да се върнем към местния кей и да продължим по шосе до северните равнини на Коста Рика. Този маршрут предлага красива природа, придружена от живописните селски градове като Rio Cuarto, Aguas Zarcas и La Fortuna de San Carlos. И накрая ако метеорологичните условия позволяват, ще оценим най-голямата природна атракция в страната;

Вулкана Аренал ще ни посрещне величествено със своя вулканичен конус. Регистрация и настаняване. След настаняването можем да се отпуснем и да се насладим на лечебните свойства на минералните басейни. Водата в тях се отоплява директно от вулканичните канали. Настаняване в хотел Lagos Resort and Spa.  

 ***Хотел Los Lagos Spa & Resort се намира в непосредствена близост до вулкана Аренал и е на 6 км. от Ла Фортуна. Той предлага естествен горещ извор, приключенски дейности на открито, луксозен спа център и живописна гледка към вулкана. Най-луксозния център за масажи и процедури с вулканична лава, кафе и захар.

Хотел Los Lagos Spa & Resort е единственият хотел в зоната, който предлага 100% органична храна от собствена ферма. Стаите са климатизирани, просторни и комфортни и разполагат с панорамен изглед.

Хотелът организира много дейности, от турове по кабелите в дърветата, до посещения на местни животински ферми. А 2.8 км. разходка ще ви отведе до спираща дъха гледка на вулкана.  

 

Ден 5: Закуска в хотела. Този ден е на наше разположение за да се насладим на различни туристически атракции /необходимо е допълнително заплащане/, които се намират около вулкана Аренал.  Ако искаме да разгледаме района по по-вълнуващ начин се препоръчва посещение на резервата Аренал, където ще намерим Sky Tram § Trek. Тази обиколка комбинира изкачването до върха на планината с лифт, разглеждайки красивата природа на езерото Аренал, а спускането е, с направена от ролки подложка на напречните кабели от една планина в друга, за да стане път за приключения и забавления. Ако предпочитаме по-тиха екскурзия и възможността да се полюбуваме на естествената красота на северните равнини, се препоръчва посещение на Висящите мостове в Аренал, система от пътеки, потопени в тропическите гори, където има 14 висящи мостове. Мостовете и пътеките са изградени така, че да осигурят на всички посетители сигурност. Обикновено можем да видим между 50 и 60 вида животни и цветя на едно място, които са едни от най-типичните за Коста Рика.

Ден 6: Закуска в хотела. В късната сутрин тръгваме към високите планини Тиларан и по точно към тропическата гора Монтеверде /зелена планина/. Този трансфер преминава покрай езерото Аренал, където можем да се насладим на много птици, които посещават езерото в търсене на храна. След това започва изкачването нагоре в планината, където ще се любуваме на красивите къщи в селските райони, които красят чакълестия път и колкото повече се приближаваме към върха ще усещамe по-малко промяната в температурата, въпреки че сме на повече от 1300 метра над морското равнище. В късния следобед е предвидено посещение на биологичния резерват, тропическата гора „Монтеверде“, това е може би най-доброто време да се разходим в най-дълбоките кътчета на гората, която е великолепна, когато дивата природа се активизира. С помощта на местен водач ще открием чудесата на тропическите гори, странни звуци, светлини и аромати ще ни пленят. По време на разходката, можем да видим  различни нощни видове като насекоми, прилепи, жаби  и други бозайници, които не се виждат през деня, като ни дават различна представа за гората. Настаняване в хотел  Helikonia.

Ден 7: Закуска в хотела. Трансфер до Гуанакасте. Настаняване в хотел  Occidental Papagayo 5* – All Inclusive. Свободен ден за занимания по избор

Ден 8: Свободен ден за занимания по избор в Гуанакасте.

Ден 9: Закуска в хотела. Свободен  ден преди обед за занимания по избор. Трансфер до Сан Хосе. Тръгваме около 14.30 ч. Настаняване в  хотела City Express 4*.

Ден 10: Закуска в хотела. В 8.30 часа ще направим посещение на кафе Брит и панорамна обиколка на Сан Хосе.

***Посещение на кафе Брит. 

Обиколката се води от експерти в областта на кафето, на английски и испански език. Предлагаме ви едно забавно пътуване в света на кафето, в което ще ви разкажем и покажем:

 • Историята на кафето: как е било открито кафето и пътят му до Коста Рика.
 • Кафето в Коста Рика. По един много забавен начин ще ви представим основните места за отглеждане на кафе в Коста Рика и значението на вагоните за превоз на кафе.
 • Ще посетим лехите, където се отглежда кафето. Тук ще видим отблизо етапите от цикъла на растежа на кафето, и начините на засаждането му в плантацията.
 • Ще посетим основната ни плантация. В контакт с природата ще ви разясним за условията за култивиране на добро кафе, цикълът на растението по време на годината и процеса на ръчното бране на зърната.
 • Ще посетим  завода за печене. Ще ви обясним как се пече кафе, както и физическите промени в процеса и значението на вендузите за кафе.
 • Ще обясним значението на майстора дегустатор, физическите разлики, които се наблюдават при печене (аромат, вкус, цвят), както и как да се подготви гурме кафе.

В края  участниците ще опитат известните кафета и шоколади Britt; ще се насладят на вкусен обяд и кафето на мечтите си в ресторанта на Дон Просперо; или могат да посетят градината на пеперудите, с повече от петнадесет местни видове.

 

Панорамна обиколка на Сан Хосе. Ще се потопим в историческото и културното богатство на Коста Рика, чрез нашата панорамна обиколка на столичния град Сан Хосе. Това е отлична възможност да се разходим и да опознаем всички негови забележителности, като Народния театър, Площад Демокрация, Националния стадион и т.н. Ще посетим и площада на занаятите Multi Plaza, Escaza, където ще можем да пазаруваме.

 Трансфер до Международното летище на град Сан Хосе, за качване на борда на самолет за обратния полет.

 

Цената включва:

 • Самолет Мадрид – Коста Рика – Мадрид
 • Трансфер Летище – Хотел – Летище в Град Сан Хосе
 • 2 нощувки в хотел CityExpress 4* в Град Сан Хосе
 • Закуска тип „бюфет“ – Шведска маса
 • Вечеря в HardRock Café  San Jose: салата и 5 специални ястия, от които можете да избирате, с кафе, чай, газирани напитки или 2 бири
 • 2 нощувки в Тортугуеро в хотел LagunaLodge 4* или подобен с включена закуска обяд и вечеря
 • 2 нощувки в Arenalхотел Lagos Resort and Spa 4* superior или подобен със закуска
 • 1 нощувка в Монтеверде хотел Helikonia4* или подобен със закуска
 • 2 нощувки вГуанакасте – Occidental Papagayo 5* – All Inclusive
 • Вечерна разходка в Монтеверде с наблюдение на нощните животни с включени транспорт и билети
 • Екскурзия кафе Брит
 • Панорамна обиколка на град Сан Хосе
 • Трансфер Летище в Сан Хосе
 • Включени са всички летищни и изходни такси

Цената не включва:

 • Полет до Мадрид
 • Допълнителна нощувка в Европа за прехвърляне на трансатлантическите полети
 • Лични разходи
 • Допълнителни услуги, които не са включени в програмата
 • Допълнителни екскурзии, храни, напитки, които не са споменати в пакета
 • Застраховка