Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Шри Ланка

Шри Ланка

транспорт: самолет

дати: 01.04.2017, 21.05.2017 и 29.10.2017

цена: от 3245 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

 

1 ден

Полет София – Доха /19.40 – 01.15/ и Доха – Коломбо /02.25 – 09.20/

2 ден

Пристигане в Шри Ланка в 09.20 ч. Отпътуване за Дамбула, град разположен на 140 км от Коломбо. Настаняване в хотел. Свободно време. Вечеря. Нощуване.

3 ден

Закуска. Екскурзия до крепостта Сигирия, създадена през 5 век, днес част от световното културно наследство. Изградена е на скала, издигаща се на 200 метра над околната джунгла, а по стените й са изрисувани фрески, станали символ на страната. На върха на скалата някога се е намирал кралски дворец с градини и басейни. Изкачването е по стълбище издълбано между лапите на гигантски лъв. Екскурзия до Полонарува, втората столица на страната, създадена през 11-12 век. Разглеждане на останките от Кралския дворец, баните с лотуса и Гал Вихаре – храм с великолепна фигура на Буда, издълбана в скалите. Вечеря. Нощуване.

4 ден

Закуска. Посещение на пещерния храм в Дамбула, създаден през 1 век, най-впечатляващия в страната. Отпътуване за Канди. По път посещение на градината в Матале, където се отглеждат различни растения и подправки, с които Шри Ланка е известна – къри, индийско орехче, канела, кардамон. Посещение на храма на Свещения Зъб в Канди от 17 век, за който се смята че се пази зъб на Буда. Тази реликва води десетки пилигрими всеки ден в храма, които носят цъфнали лотуси и франгипани. Вечеря. Нощуване.

5 ден

Закуска. Обиколка на Канди, един от най-красивите градове в страната, разположен около езеро. Посещаване на работилница за батик – традиционен занаят за острова и ателие за обработка на скъпоценни камъни, основно син и звезден сапфир, с които страната е известна. Посещение на чайна плантация и фабрика, в които се произвежда най-известния чай в света – цейлонския. Процесът не е променян от векове и все още голяма част от него се извършва ръчно, а някои от машините идват от Британия от преди сто години. Посещение на Кралските ботанически градини в Парадения, посещавани от над 2 милиона туристи годишно. Те са известни с колекцията си от над 4000 вида растения, между които орхидеи, различни подправки и палми. Вечерта посещение на шоу с традиционни танци. Вечеря и нощуване в Канди.

6 ден

Закуска. Екскурзия до резервата за слонове в Пинавела, място където се отглеждат осиротели слончета. Отпътуване за южната част на острова и настаняване в хотел на брега на морето в района на Индурува. Вечеря. Нощуване.

7 ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощуване.

8 ден

Закуска. Свободен ден за плаж. Освобождаване на хотела и трансфер до летището за полет към Коломбо – Доха /20.55 – 23.40/ и Доха – София /06.35 – 10.40/

Цена:

На възрастен в двойна стая

Единична стая

3245 лв.

3670 лв.

Цената включва:

  • Самолетни билети с летищни такси;

  • 6 нощувки с 6 закуски и 6 вечери в хотели 4*;

  • Всички трансфери по програмата;

  • Описаната туристическа програма с местен екскурзовод на руски;

  • Входни такси за крепостта Сигирия, Полонарува, скалния храм в Дамбула, Храма на свещения зъб, ботаническите градини в Парадения, резервата в Пинавела, фолклорно шоу;

  • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 25 000 евро;

  • Тур мениджър от агенцията.

Цената не включва:

  • Виза – 30 щ.долари;

  • Напитки и бакшиши.

Част от цената на екскурзията на стойност 750 щатски долара е калкулирана в лева по курс 1 щатски долар = 1.78 лв. валиден към 10.02.2016 г. При промяна на обменния курс долар – лева с повече от 3% ще има промяна в крайната цена на екскурзията. Цената се уточнява при окончателното плащане.

Важна информация:

Цената на екскурзията е валидна при 20 пълно платили.

Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 30 дни преди датата на отпътуване.

Възможно е да има промяна в летищните такси. Ще бъдете уведомени до 20 дни преди началото на екскурзията.

Възможна е промяна в часовете на полетите и в дните на провеждане на екскурзиите.

За пътуване до Шри Ланка е необходим международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България.

Деца под 18 г., пътуващи с 1 родител е необходимо да имат нотариално заверено пълномощно от другия родител.

Резервации:

При резервация се плаща 30% от стойността на екскурзията.

Втора вноска до 60 % 90 дни преди датата на отпътуване.

Пълно плащане 50 дни преди датата на отпътуване.