ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Трекинг около Мон Блан

транспорт: самолет

дати: 8 дни

цена: от 1558 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

 

В потвърждение на мита за него, Мон Блан без съмнение е един от най-красивите масиви в Алпите.

Преходът ще ви отведе от Франция до Италия и Швейцария за да разкриете различните му лица. Пейзажите навсякъде са зашеметяващи с безброй алпийски върхове, красиви глетчери, безкрайни зелени долини и гъсти иглолистни гори с величествения Мон Блан, издигащ се в далечината. Този преход изисква значителни усилия, но затова пък ще носите само една лека чанта за всеки ден, а вечерта ще сe наслаждавате на френски и италиански традиционни ястия и швейцарско гостоприемство в типичните алпийски селца, в които ще отсядате.

Забележителности: 

 Обиколка на Мон Блан – класически маршрут около масива Мон Блан (с най-висок връх 4807 м) и задължително предизвикателство за всеки планинар
♦ 
Три страни, три култури, три кухни – всичко това в един незабравим тур
♦ Част от маршрута е в 
Шамони – една от най-желаните дестинации за планински преходи в Европа с гледки към величествени върхове и глетчери всеки от дните

Дати на заминаване: от 12 Юни до 19 Септември

План на пътуване:

Ден 1. Ле Контамин
Пристигане в очарователното селце с традиционен облик Ле Контамин. Нощувка в хубав хотел 2*.

Ден 2. Ле Контамин – Нотр дам дьо ла Горж – долината Шапьо / Франция
Кратък трансфер до Нотр дам дьо ла Горж. Изкачване на Кол ду Боном и Кол ду ла Кроа дю Боном, който води до долината Шапьо. Невероятни гледки към Егюй дьо Гласие. Нощувка в обща стая в планинска хижа.
Преход: 6-7 часа, +1200 м / -900 м.

Ден 3. Шапьо – Курмайор / заслон Елена / Италия
Минавате по Кол дьо ла Сень до италианската част на границата. Много панорамна пътека води надолу, като Егюй де Пойтерей и Курмаю остават зад вас. Нощувка в Курмайор / заслон Елена в обща стая.
Преход: 7 часа, +950 м / -1000 м

Ден 4. Курмайор / заслон Елена – Вал д’Арпе / Швейцария
Поход през Грал Кол Фере и пристигане в китното швейцарско градче Ла Фули. Трансфер с местен автобус (не е включено в цената) до Шампе и оттам 45 минути пеша до Вал д’Арпе, където нощувате в обща спалня в хижа.
Преход: 5-6 ч. +600 / – 1000 м.

Ден 5. Вал д’Арпе – Трие / Швейцария
Днес ще стигнем до най-високата част от прехода при изкачването на Фюнетр Д’Арпе (2750 м). Гледките са страхотни на слизане, когато минавате покрай ледника Трие. Нощувка в обща спалня заслон в Трие.
Преход: 7-9 ч. + 1050 м / -1385 м.
NB! При лошо време препоръчваме по-кратък маршрут през Кол де Бовен.
Преход: 5,30 ч + 800 м / – 1135 м

Ден 6. Трие – Ле Тюр или Аржентиер / Франция
През Кол дьо ла Балм се връщате обратно във Франция. Спиращи дъха гледки към Мон Блан и Егюй Вьорт. Слизате до Ле Тюр. Нощувка в заслон КАФ дьо Тюр.
Преход: 6-7 ч. + 1000 м / – 1050 м.

Ден 7. Ле Тюр или Аржентиер – Шамони / Франция
Прекрасният Балкон де Егюй Руж, преди изкачване до Ла Блан. Просто се наслаждавайте на пейзажа: Егюй Верт, Ле Дрю, Ла Ме дьо Глас, Егюй дьо Шамони, Мон Блан ду Такул, Егюй ду Гьотр и най-накрая, но не на последно място, Мон Блан! Слизане до Шамони по Ле Прац. Може за ползвате и лифта Фльогр до центъра на Шамони или автобус /билети не са включени в цената/. 
Преход: 6 часа, + 900 м. / – 1100 м.

Ден 8. Шамони
След закуска отпътуване за вкъщи.

Цена: 1558 лв.

Цената включва: ►настаняване: 2 нощувки /първа и последна/ в хотели 2* в самостоятелна двойна стая със собствен санитарен възел и 5 нощувки в хижи в обща стая ►изхранвяне на база полупансион – закуска и вечеря без ден 7 (само закуска) ►транспорт на багажа всеки ден ►карти и подробен пътеводител на английски език

Цената не включва: ►самолетни билети ►напитки и храна, не включена в програмата ►мед. застраховка ►транспорт, автобусни билети по желание (Курмайор, Шампе, Шамони) и билети за лифт ►други лични разходи

Други разходи:доплащане за единична стая в Ле Контамин и Шамони: 80 евро ►доплащане за същото пътуване с настаняване в двойна стая вместо в общи спални, но без вечеря на ден 3: 165 евро; доплащане за единична стая: 185 евро ►допълнителна нощувка в Шамони: 100 евро на човек в двойна стая, 150 евро за единична стая

Полет: Най-близкото летище е в Женева. От там се движат редовни автобуси до/от Ле Контамин и Шамони. Моля, свържете се с нас, ако желаете да ви помогнем да намерите подходящи полети на най-добрата цена. Цените се различават според авиокомпанията и наличността на свободни места.

Практическа информация:За настаняването в хижите е необходимо да си носите тънък спален чувал и шалте. ►Препоръчваме да тръгвате рано сутринта за да сте прекосили планинските проходи преди пладне. Това ще намали вероятността да ви застигне лошо време, ще имате на разположение следобеда да си починете и да бъдете във форма за прехода на следващия ден. До средата на юли е препоръчително да си носите телескопични щеки. По това време се срещат все още заснежени места с различна ширина и дебелина на снежната покривка. Винаги подхождайте изключително внимателно към тях, особено ако са заледени и твърди отгоре. Носете туристически обувки с добър грайфер, дълги панталони и пуловер (без голи крака и ръце по стръмните заснежени участъци). ►Маршрутът е с много добра маркировка, има колове с табели на главните разклонения по пътеките. Въпреки, че се преодолява значителна денивелация всеки ден, пътеките не са тежки – не са много стръмни и се вият в серпентини, където е възможно, за да е по-леко изкачването.