Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Сомалиленд и Джибути – пътуване обратно във времето

сомалиленд

транспорт: самолет

дати: 12.11.2018г.

цена: 3430лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

Елате с нас на пътешествие до най-вълнуващите места в Африканския Рог: Сомалиленд – държава, която официално не съществува и Джибути – една от най-малките и неизвестни държави на африканския континент.

 

Програма:

Ден 1. Пристигане в Харгейса. Обиколка на града.
Посрещане и трансфер от летището до хотела. В зависимост от времето ви на пристигане, ще имате възможност да разгледате Харгейса. След като си починете, ще можете да се разходите из центъра на столицата, за да усетите пулса на този град и на жителите му.

Ден 2. Харгейса – Лас Гиил – Бербера
Рано сутринта започваме обиколката си на града с посещение на Мемориала, посветен на Гражданската война и на Централния пазар. Следва разглеждане на Лас Гиил – мястото, където са запазени най-значимите скални рисунки в Африка, датиращи отпреди 10 000 години, но съхранили ярките си цветове. Пътят ни продължава към Бербера, където ще се настаним в хотела за нощувка. Тук можете да отморите на плажа и да поплувате по залез слънце.

Ден 3. Бербера – Шейх – Бурко
След закуска ще имаме време за плаж преди да направим полудневна екскурзия из историческия град Бербера. Особено интересен е старият квартал на града, съхранил образци на османската и британска архитектура. След това ще отпътуваме към малкото планинско градче Шейх. Красивите гледки и приятни температури правят преходът през планината истинско удоволствие. Към края на деня продължаваме на изток към втория по големина град в страната – Бурко.

Ден 4. и 5. Бурко – Еригаво – Планините Даало – Бурко
В Бурко ще се разходим и ще разгледаме града. После ни очаква дълъг път до Еригаво, главния град на провинция Санааг. От Еригаво могат да се посетят планините Даало – зеления рай на Сомалиленд, обрасли с гъста гора. Те надхвърлят 2400 метра височина. Ще пренощувамо в Еригаво в малък базисен хотел, а на другия ден на връщане ще нощуваме в Бурко.

Ден 6. Бурко – Харгейса. Излитаме към Джибути

Ден 7. Град Джибути – Дикхил – езерото Аббе
Сутринта потегляме към езерото Аббе, но преди това ще минем през Дикхил и ще спрем там. Пейзажът около езерото е много красив и изпъстрен с кратери на вулкани. Ще пренощуваме в туристическия лагер и ще имаме възможност да се насладим на невероятната гледка рано на другата сутрин. Туристическият лагер се състои от традиционни колиби, типични за Афар (регион на Етиопия, граничещ с Еритрея и Джибути), предлагащи съвсем скромни условия за настаняване.

Ден 8. Езерото Аббе – Вулканът – Езерото Ассал – Туристическият лагер Губе
Ще прекараме нощта в района на езерото Аббе, ще станем рано, за да се насладим на изгрева и ще се разходим до самото езеро. После потегляме към кратерното езеро Ассал, което е заобиколено от дремещи тъмни вулкани. Това е най-ниската точка в Африка и пейзажът не е за изпускане. Особено безкрайното солено поле, което създава усещането, че не ходиш по земята. Ще видим вулкана. След като посетим езерото Ассал и околностите му, се отправяме към туристическия лагер Губе за вечеря и нощувка.

Ден 9. Форе де Дей (Дневната гора)
Ще посетим Форе де Дей, зелена ивица от градини в подножието на планината Года (между 1200 и 1700 метра). Тук климатът е мек и могат да се срещнат диви животни. Нощуваме в туристическия лагер във Форе де Дей.

Ден 10. Таджура
Днес ще разгледаме град Таджура, известен с варосаните си къщи и наричан „Белия град“. Нощувка в Таджура.

Ден 11. Таджура – Сабл Блан – град Джибути
Преди да се върнем обратно в град Джибути, ще отидем до Сабл Блан (Белия пясък). Там ще можем да релаксираме с освежителни напитки, наслаждавайки се на красивите бели пясъчни плажове. Ще обядваме и ще потеглим към Джибути, където свършва нашата екскурзия.

Ден 12. Отпътуване

Цената включва: 

 • 9 нощувки в двойна стая със собствена баня в туристически клас хотели със закуска
 • 2 нощувки в туристически лагери в Джибути
 • летищни трансфери
 • транспорт според програмата и входни такси
 • обеди и вечери в Джибути
 • водач от туристическата агенция(при мин. 8 души)
 • английско говорещ местен гид
 • покана за виза
 • разрешителни за разглеждане на забележителности като Las Geel и др., местни такси за снимане и др.

Цената не включва: 

 • международни самолетни билети и билет Хургейса-Джибути (ок. 140 USD)
 • застраховка
 • бакшиши и лични разходи
 • напитки и храна неспомената в програмата
 • виза

Цена на допълнителни услуги: доплащане за единична стая: 235 лв. (където е възможно)

Виза: Визи за Сомалиленд и Джибути могат да се получат на летище при пристигане.

Полетна информация: Препоръчваме полет с Fly Dubai от/до Дубай