ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Седем странни и чудати музея по целия свят

strangemuseums_1Информация за изготвянето на екскурзии bestbulgariadeals.com
044 622707 и 0878 387038 или на
e-mail: info@bestbulgariadeals.com

Информация за най – странните музеи в света в pdf формат

Седем странни и чудати музея по целия свят
От цветни тунелни дъги от нудълс до паметници, които празнуват скромната тоалетна – тези музеи, препоръчани от читателите на Wanderlust, със сигурност са странни – но те също са привлекателни и интересни
1. Музей на нудълс в чаша, Япония
С около 100 милиарда порции нудълс в чаша, консумирани всяка година в международен мащаб, този базиран в Осака музей е паметник, посветен на царя на нудълс, Momofuku Ando.
Влезте в музея –  тунел от нудълс, който е оцветен в цветовете на дъгата  и научете как този скромен продукт от 1958 г., измислен вкъщи, се променя през годините.
Търсите ли практически опит? Омесете, разстилайте се и се разходете през оригиналната рецепта на готвача. Като алтернатива можете да станете изобретателни със своя соствена опаковка и 5,460 комбинации от аромати, за да празнувате после у дома си.
2. Музей на тоалетните , Ню Делхи
„Беше лудо и завладяващо – научаването на историята на използването на метан от тоалетни като гориво за готвене (Gill)“
Ако се озовете по улиците на столицата на Индия, Международният музей на тоалетите в Sulabh има много свободни места. Разгледайте колекцията от няколкостотин тоалетни и седалки, датиращи от 2500 г. пр.н.е., и се разпростират до модерни електронни модели от Япония, Южна Корея и извън нея. Посетителите могат дори да намерят кралски „тронове“, използвани от царе и императори от Средновековието, както и красивата викторина на кралица Виктория.
  1. Музей на питейната вода, Тайван
Показване на тръбопроводи в Музея на питейната вода (Dreamstime)Скрит на фона на каменни дорчести колони и архитектурно великолепие, Тайванският музей на питейната вода привлича всички посетители, от новопоявилите се двойки и филмови екипи, до семейства, които правят разпръсване във водния парк, който го заобикаля.  Паркът проследява историята на водната система на Тайван, но въпреки простия му външен вид има изобилие от дейности – от зоната на скулптурната тръба и пречиствателната станция до нейната флорална детска градина и водна помпена станция. Няма да останете без водни приключения.
4. Музеят на разбитите връзки, ХърватияХърватия може да се похвали с блясъка на крайбрежието и невероятните национални паркове, но столицата й играе централна роля в войната срещу сърцето. Това, което изглежда като дисплей на ежедневните обекти, се превръща в колекция от завладяващи спомени, когато четат проходите, показани до тях. Има брадва, която е била използвана за нарязване на вещи на бивш партньор и стилет, който е бил целуван от подчинен – но това е само началото . Може да звучи безсърдечно, за да покаже сантименталните реликви на съществуващите отношения, но това уникално понятие прекоси океаните от Загреб в Лос Анджелис, след като вторият музей на разбитите взаимоотношения отвори врати през 2016 година.
5. Музей на смъртта, АмерикаСвърталище на отрязани глави, кървави снимки и най-голямата колекция от серийни убийства в света, Музеят на смъртта не е за слабите сърца. Веднъж, когато сте привлечени от екстравагантните светлини и скелети на входа, съдбата ще проправи път през лабиринта от неизвестни и съмнителни артефакти, събрани през годините. Очаквайте всичко – от торбички за тяло и ковчези до човешки черепи и постановки за убийства. След първоначалния успех на музея в Холивуд, собствениците на тази зловеща инициатива се разшириха до френския квартал на Ню Орлийнс. Докато всички възрасти са добре дошли в разума, че „всички ние умираме“, изложбата определено е насочена към възрастни посетители.
  1. Британски музей на косачките, Великобритания
Забравете класическите автомобилни колекции – това е всичко за състезателни тревни резачки в британския музей за косачки в Саутпорт. Очаквайте всичко – от задвижването на четирите колела до реколтата на машините за подрязване и дори на място за съвет от експертите в градината за това как да поддържате свежа и здравословна трева. Ако има една причина, която привлича посетители от различни страни, това е да видите колекцията от косачки, които някога са били собственост на богати и известни. Уважаеми дарители на музея са Алън Титмарш, Никълъс Парсънс и дори принцеса Даяна и принц Чарлз.
  1. Музей на молива на Derwen
Станете хсръчни в Камбрия с посещение в дома на първия молив, произведен в света. Това, което започна като откриване на графит в Borrowdale Valley, превърна живота по целия свят в подостряне. Бързо напред до повече от 200 години по-късно и Derwent молив музей стои на същото място като оригиналната фабрика. Бързо напред до повече от 200 години по-късно и музеят за моливи Derwent стои на същото място като оригиналната фабрика. Това е първокласно място за артистично вдъхновение, с отворенгалерия и седмични семинари за всички възможности. Невъзможно е да пропуснете 26-футовия гигантски молив, който заема централно място, и си струва да потърсите тайните канцеларски материали и миниатюрни скулптури от втората световна война и миниатюрните скулптури.