Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Седемте алтернативи на Венеция по света

брюж

транспорт: според офертата

дати: по запитване на клиента

цена: според офертата

Всичко по офертата в pdf формат

 

Вип – Сливен ООД Ви отвежда до всяка една от тези дестинации с група или индивидуално. Попитайте на 044 622707 и 0878 387038 или ползвайте нашата онлайн резервационна система: http://bestbulgariadeals.com/flights-hotels.htm

1: Брюж – Северната Венеция

С ненадминат средновековен център, разположен около серия от канали, не е изненадващо, че белгийският град Брюж е спечелил прякора „Венеция на север“. Въпреки че няма гондоли, има множество малки бели лодки, които се носят по каналите препълнени с туристи.

Сравнението е най-подходящо по отношение на каналите на Rozenhoedkaai и Groenerei. Тук можете да се докоснете до златната епоха на града, когато между 12-и и 15-ти век Брюж е бил център на търговията и място за срещи на търговци от цяла Европа.

Градът продължава да бъде популярен сред посетителите, но в наши дни те са по-загрижени за цената на бирата, отколкото за бала от вълна.

2: Удайпур – Индийската Венеция

Построен върху и около хълмовете Аравали в Раджастан, Удайпур е често сравняван с Венеция поради серията езера, създадени около града, за да осигурят вода за пиене и напояване. Докато Венеция има своя ежегоден карнавал, Удайпур е домакин на панаири и фестивали през цялата година, всеки по-пъстър и колоритен от предишния. Най-важните са фестивалът „Гангуар“, фестивалът Мевар и Шилграм фай.

Направете разходка с лодка по езерото Пикола и сравнението с Венеция ще ви изглежда по-малко фантастично. Създаден през 1362 година и осеян с четири острова, тук ще откриете езерния дворец, изящен пример за архитектурата на Раджастан и Mughal, превърната в луксозен хотел. Остров Арси Вилас пък е превърнат в светилище за птици.

3: Ресифи – Бразилската Венеция

Основана от португалците през 16-ти век и окупирана от холандците малко след това, Ресифи е един от най-важните градове в североизточна Бразилия. Освен че е важен търговски център, той е и популярна туристическа дестинация, която се слави с дълги пясъчни плажове и очарователен исторически център.

Градът се намира на брега на Атлантическия океан, в устието на реките Capibaribe и Beberibe. Тъй като е построен на два острова напомня на Венеция, а крайбрежната алея напомня за кея на гондолата близо до площад Сан Марко.

Плодовете и зеленчуците, които се предлагат на оживените пазари, са малко по-екзотични от продаваните от италианските им колеги, но няма да ви се наложи да носите повече от тениска и шорти, дори през зимата.

4: Суджоу – Венеция на Изтока

Само на 62 мили северозападно от Шанхай, Суджоу е основен икономически център в Китай и е дом на над четири милиона души. Разположен е в долната част на долината на река Яндзъ, той е важен град от времето на династията Хан.

В този модерен град можете да видите историческото сърце на каналите, каменните мостове, пагодите и красиви градини, които го правят част от списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО и му дават титлата „Венеция на Изтока“. Това е оправдано сравнение, особено след като е дадено за пръв път от Марко Поло, най-известният син на Венеция.

5: Нан Мадол – Тихоокеанската Венеция

Част от територията на Микронезия, древният град Нан Мадол е серия от мегалитни структури, разположени върху огромен гоблен от 92 изкуствено създадени острова, всички свързани помежду си с канали. Макар и изоставен преди близо 500 години, той е наречен „Венеция на Тихия океан“. Сградите са направени от базалтови трупи, които са били изработен от вулканична скала в близкия град Понпей, подредени така, че да да образуват стени 50 фута високи и 17 фута дебели.

Тук има и царски гробници, за които се е носела легенда, че са прокълнати и неотворени, докато Германския губернатор на острова не разпоредил друго през 1907 г. Той твърдял, че е открил останките на гиганти, които били високи три метра и умрял по-късно онази нощ.

6: Бирмингам – Британската Венеция

Твърдението на Бирмингам да бъде Венеция на Великобритания е мнение на местната туристическа властпоради факта, че Бирмингам също, както венеция има канали. Нещо повече, те твърдят, че Бирмингам превъзхожда венеция по брой. Той има 35 мили канали в сравнение с Венеция – 26.

Разположен в сърцето на 200-годишната британска канална система, водните пътища на Бирмингам запазват определен чар в индустриалната ера. Ярко боядисаните канални лодки са толкова очарователни, колкото гондолите на Венеция. Реставрираните складови кули над водата изглеждат по същия начин, като къщите на Канале Гранде.

  1. Woy Woy – Венеция на Австралия

Малко крайбрежно градче на север от Сидни, Woy Woy е известен заради Спайк Милиган. Семейството му се е преместило тук през 50-те години на миналия век и той го описал като „най-голямото гробище над земята“, въпреки че е написал три книги и е видял дните си там.

Заобиколен от водни пътища, национален парк и дълги пясъчни плажове, Woy Woy е приятно кътче за едневно пътуване от Сидни. Риболовът е добър, а Ettalong Beach не отстъпва на по-известните си братовчеди на юг. Може би затова местният съвет поръчва филм през 1936 г. и го нарича „Австралийската Венеция”