Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

САНКТ ПЕТЕРБУРГ И МОСКВА ПО ВРЕМЕ НА БЕЛИТЕ НОЩИ – ЕКСКУРЗИЯ

транспорт: самолет

дати:според офертата

цена: от 2 298 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

Санкт Петербург – Петерхоф – Царское село – Москва

8 дни / 7 нощувки


24 – 31 МАЙ 2017

23 – 30 ЮНИ 2017

самолетна програма, водач на български език

При РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 20.02.2017г. получавате БОНУС – Нощен тур „Белите нощи” –

круиз по река Нева

ПЪРВИ ДЕН: СОФИЯ – САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Излитане от Летище София, Терминал 2 в 12.30ч. за Москва. Пристигане в Москва на летище Шереметиево – 2 в 15.35ч. Излитане от Москва за Санкт Петербург в 18:20ч., пристигане в 19:40ч. Посрещане и трансфер до хотелa. Настаняване. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ

Закуска. Панорамна екскурзия с екскурзовод на български език: Невски проспект, Дворцовия площад, панорама на Василиевския остров, Исакиевския площад, събора Смолни, Николски събор, мостовете над каналите Грибоедов и Крюков, Подворието на Оптина пустынь, Спас на крови, Казанския събор, където се пази чудотворната икона на Божията Майка и др. Посещение на територията на Петропавловската крепост – исторически паметник на архитектурното и фортификационно руско изкуство от 17 до 20 век, от която води началото си градът Петербург с разглеждане на Петропавловския събор. Свободно време за обяд. След обяд посещение на Ермитажа с екскурзовод на български език – грандиозен дворцов ансамбъл, официална резиденция и съкровищница на Великата императрица Екатерина II. В Ермитажа се съхраняват около 3 милиона художествени паметника на световната култура – само оригинали, датиращи от каменния век до нашето столетие. В колекцията на музея има уникални произведения на Леонардо да Винчи, Рафаело, Микеланджело, Тициан, Рембранд, Рубенс, Веласкес, Пусен и други велики майстори. Свободно време в Ермитажа. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: ПЕТЕРХОФ

Закуска. Екскурзия в Петерхоф с екскурзовод на български език – извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг. Посещение на Големия дворец. Връщане в Санкт Петербург. Свободно време.

По желание нощен тур „Белите нощи” с корабче по каналите на Санкт Петербург и река Нева. Насладете се на този уникален спектакъл с вдигане на мостовете и цветовете на феноменалното полярно сияние.
Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: ЦАРСКОЕ СЕЛО

Закуска. Екскурзия в Царское село с екскурзовод на български език – забележителен паметник на световната архитектура и парковото изкуство, извънградска резиденция на Екатерина Велика. Посещение на Екатерининския дворец със знаменитата Кехлибарена стая, отворена за посещение след продължителна реставрация през 2003 година, разглеждане на парка на двореца. Връщане в Санкт Петербург.

По желание: Възможност за посещение на музея на „Фаберже” в Шуваловския дворец. Музеят „Фаберже“ в Санкт Петербург е първият частен музей в Русия и притежава изключителна сбирка от произведения на руското ювелирно и декоративно изкуство от XIX-XX в. В основата на музейната сбирка е най-голямата в света колекция на бижутерско изкуство на Карл Фаберже, която включва девет от знаменитите великденски яйца, създадени за двамата последни руски императори Александър III и Николай II. Всичките 9 яйца са удивителни шедьоври на бижутерското изкуство и имат стойност не само като предмети с най-високо ювелирно майсторство, но също и като исторически артефакти. В момента колекцията на музея съдържа над 4000 експонати, сред които освен известните великденски яйца има множество изящни предмети от всякакъв вид – бижута, скъпоценни галантерийни изделия, съдове, интериорни и култови предмети, произведения с имперска символика, създадени от порцелан, стъкло, скъпоценни и полускъпоценни камъни, благородни метали, ненадминати по оригиналност на идеите и майсторство на изработката.

или

По желание: Разглеждане на Юсуповски дворецедно от редките дворянски имения, където са оцелели не само парадните апартаменти, залите на картинните галерии, миниатюрния домашен театър, но и разкошните жилищни покои на Юсуповската фамилия, съхранили топлотата и обаянието на бившите си собственици. Удивителните по красотата си художествени интериори, родени от труда и таланта на петербургските майстори, са открити гостоприемно за руските и чуждестранните любители на историята, изкуството, музиката и театъра.

Вечерта посещение по желание на балетна постановка или концерт в един от водещите в това изкуство световноизвестни театри на Петербург.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: САНКТ ПЕТЕРБУРГ – МОСКВА

Закуска. Освобождаване на стаите. Трансфер до летище Пулково 2, полет Санкт Петербург – Москва в 10.40ч., кацане на летище Шереметиево в 11:55 ч. Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български език: Червения площад с мавзолея на Ленин, събора на Василий Блажени, Спаската кула, ГУМ-а – известния търговски дом в Русия, храма на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи и др. (4 часа) Трансфер до хотела. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: МОСКВА

Закуска. Екскурзия на български език в Кремъл – архитектурния комплекс, Ивановския площад със знаменитите Цар Пушка и Цар Камбана, Успенския, Архангелския и Благовещенския събор. Посещение на Оръжейната палата.

По желание: Възможност за посещение на оперна постановка или концерт в Болшой театър. Връщане в хотела.
Нощувка.

СЕДМИ ДЕН: МОСКВА

Закуска. Екскурзия на български език – посещение на Третяковската галерия – разглеждане на нейната уникална колекция, създадена от мецената Павел Третяков с произведения на Васнецов, Врубел, Левитан, Репин, Шишкин и др. След това пешеходна разходка в историческата част на Москва. Разказ за московското метро и за неговите великолепни станции – “Площадът на революцията”, „Киевска“, „Комсомолска“, „Новослободска“, „Беларуска“ и др. 

По желание: Разходка с кораб по Москва река, която продължава около 1 час и половина. По време на разходката се вижда Кремъл, Храмът на Христос Спасител, Новодевичий манастир и др.
Нощувка.

ОСМИ ДЕН: МОСКВА – СОФИЯ

Закуска-сух пакет. Ранен трансфер до летище Шереметиево. Отпътуване за България в 08:20 ч. от Москва. Кацане на летище София в 11:35 ч.

НАСТАНЯВАНЕ

ЦЕНИ

Възрастен в двойна стая

2298 ЛЕВА

Възрастен в единична стая

2798 ЛЕВА

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 25 ДУШИ

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети за полети София-Москва-Санкт Петербург-Москва-София с включени летищни такси
 • Трансфери летище-хотел-летище
 • 4 нощувки със закуски в хотел „Москва” 4* в Санкт Петербург в стандартни стаи
 • 3 нощувки със закуски в хотел „Best Western Vega” 4* в Москва в стандартни стаи
 • Описаната програма с екскурзовод на български език в Санкт Петербург и Москва
 • Входни такси за посещаваните музеи по програмата
 • Обработка на документи за руска виза

 • Медицинска застраховка с покритие 50 000 евро за периода на цялото пътуване

 • Водач по време на пътуването

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Стойността на руската виза за български граждани със срок за издаване 14 календарни дни с включена такса визов център: 119 лв. – Необходим е задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и снимка

 • Тур „Белите нощи” с корабче в Санкт Петербург – 70 лв., реализира се при минимум 15 човека

 • Входна такса за Юсуповския дворец с аудиогид – 700 рубли/ 22 лв. за възрастен, 500 рубли/ 16 лв. за деца до 18 г. и студенти

 • Входна такса за музея на Фаберже – 450 рубли/ 14 лв. (аудиогид 150 рубли/ 5 лв.)

 • Входна такса за Спас на Крови – 250 рубли/ 8 лв. за възрастен, 50 рубли/ 1,50 лв. деца до 18 г. и студенти

 • Входна такса за църквата „Св.Петър и Павел” – 450 рубли/ 14 лв. за възрастен, 250 рубли за деца до 18 г. и студенти

 • По желание сключване на застраховка „Отмяна на пътуване” – на запитване в офиса на туроператора

 • Лични разходи

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването

 • Цветна актуална снимка паспортен формат

 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.

 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна на указаните хотели с други от същата или по-висока категория. Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория, не се счита за значителна промяна на програмата и не е предпоставка за отказване на пътуване от страна на ПОТРЕБИТЕЛЯ.

 • Краен срок за уведомяване клиентите относно набран минимален брой за група: 11.04.2017г. за дата 24.05 и 11.05.2017г. за дата 23.05

 • ТУРОПЕРАТОРЪТ си запазва правото на промяна последователността на програмата.

 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за български граждани за пътуване по програмата

 • Валута: 1 EUR = 64 RUB (към 25.01.2017)

 • Часово време: България – 12:00ч., Москва, Санкт Петербург – 13:00ч.

ХОТЕЛИ ПО ПРОГРАМАТА:


Best Western Plus Moscow Vega Hotel & Convention Center 4*
http://www.hotel-vega.ru/ru/

Местоположение: Хотел Vega 4* е разположен в най-красивата, историческа част на Москва – Измайлово, близо до Измайловски парк, Измайловски Кремъл и Катедралата „Христос Спасител”. На 3 минути пеша от хотела се намира метростанция Partizanskaya и гара Измайлово от кръговата влакова линия Moscow Central Circle. До центъра на Москва и Червения площад може да се стигне за 15 минути с метро. Международните летища Домодедово и Шереметиево са на 1 час с кола от хотела. 

Хотел: Изцяло реновиран, луксозен хотел. На разположение на гостите са три различни ресторанта, кафене, денонощен лоби бар, денонощен фитнес център, безплатен Wi-Fi и голям конгресен център с 16 заседателни зали за до 500 души.

Настаняване: Хотелът предлага настаняване в 966 стаиСтаите в хотела разполагат с климатик, телевизор с плосък екран и сателитни канали, минибар, хладилник, сейф, работно бюро, безплатен Wi-Fi и баня със сешоар, халати, чехли и безплатни тоалетни принадлежности. Всяка стая е с живописен изглед към културно-развлекателния комплекс Измайловски Кремъл или към парка Измайловский.

Moscow 4*
www.hotel-moscow.ru

Местоположение: Хотел Moscow 4* е с изключително добро разположение – в историческия център на Санкт Петербург, в близост до бул. Невски, на брега на река Нева. В самата сграда на хотела има спирка на метрото. На 20 минути от хотела са основните исторически забележителности: Ермитажът, Адмиралтейството и Руският музей.

Хотел: На разположение на гостите са руски ресторант „Pivorama“, италиански ресторант „Piazza Romano“, Beef Bar „Vosem“, лоби бар, денонощен румсървиз, салон за красота, СПА център, охраняем паркинг, безплатен Wi-Fi, конферентни зали за до 400 души, 4 банкетни зали с капацитет 25-1000 души, химическо чистене, пералня, гладене, обмяна на валута, поща, коли под наем. В хотела срещу доплащане се допускат домашни любимци до 5кг. с документи.

Настаняване: Всички стаи са оборудвани с климатик, сейф, хладилник, телефон, телевизор, Wi-Fi интернет и модерна баня с тоалетни принадлежности. Повечето от стаите са с изглед към Александро-Невската лавра или река Нева, а през лятото по време на белите нощи от тях може да се наблюдава вдигането на моста Александър Невски.