ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Приключения в Танзания

траbeautiful-sunset-serengeti-park-tanzania-africa-gallery-768x577нспорт: самолет

дати: 01.11.2017 – 31.10.2018

цена: от 2975€/ според офертата

Всичко по офертата в pdf формат

 

 

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ТАНЗАНИЯ

01.11.2017 – 31.10.2018

7 дни, 5 нощувки 

ПРОВЕЖДА СЕ ЦЕЛОГОДИШНО

 

 ДЕН 1  – ПОЛЕТ

Отпътуване от София за Танзания с редовен полет на авиокомпания КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ  по маршрута София–Доха–Килиманджаро. Излита в 22:45ч.

ДЕН 2  – закуска, обяд, вечеря / АРУША – МАНЯРА

Каца в Доха в 04:35ч. Излита от Доха в 09.00ч. Кацане в Танзания – Килиманджаро в 15:25ч. Посрещане от представител на местния партньор и обяд, по време на който имате кратък брифинг относно изпълнението на маршрута и програмата. Отпътуване  за Национален Парк Езеро Маняра. /130 км/. Пристигане и настаняване в Manyara Serena Lodge 4**** Lake Manyara Serena Lodge за 1 нощувка база пълен пансион. Следобедно сафари в парка. Вечеря и нощувка.

Езерото Маняра е разположено в Голямата Разломна долина, а Националният Парк обхваща обща площ около 200 кв.км и може да се похвали с „гъмжило” от афрекански животни, а най-емблематичните за парка са несъмнено лъвовете, които се катерят и си отпочиват, излежавайки се върху горните клони на акациевите дървета. Никъде другаде по света не можете да видите така „еволюирали” царете на животните. За любителите орнитолози Езерото Маняра е рай, с неговите над 300 вида пернати. Освен невероятни и разнообразни пейзажи, като блата и савана, със сигурност ще се натъкнете на жирафи, зебраи, газелаи, хипопотами, маймуни…с малко повече търпение… слонове. И много, много птици.

ДЕН 3 – закуска, обяд, вечеря / МАНЯРА – СЕРЕНГЕТИ

Закуска. Днес ви зове легендарният Серенгети, с неговите необятни простори и неизброим дивеч – милиони антилопи гну, зебри и орикси, следвани неизбежно от хищниците лъвове, хиени и гепарди, издебвани в дълбините от крокодили, в своя неудържим бяг през равнините, през река Мара….По път се спираме за кратко в пролома Олдувай, чиито каменни пластове  разбулиха много загадки от еволюционната история на човечеството. Пристигане в Серенгети /175 км/и настаняване в Serengeti Sopa Lodge 3*** за 2 нощувки база пълен пансион. Обяд в парка. Следобедно сафари. Вечеря и нощувка.

ДЕН 4 – закуска, обяд, вечеря / СЕРЕНГЕТИ

Закуска. Днес денят изцяло е посветен на фото сафари в Серенгети – освен легендарните „Големите 5”, със сигурност ще се натъкнете на стада зебри, гну и газели, докато Вашият гид – рейнджър ще Ви разказва любопитни факти за животните в парка. Връщане в лоджията привечер

ДЕН 5 – закуска, обяд, вечеря / СЕРЕНГЕТИ – НГОРО НГОРО

Закуска.  Последно сафари за сбогом със Серенгети. Отпътуване към кратера на вулкана Нгоронгоро/175 км/. Пристигане и настаняване в Ngorongoro Sopa Lodge 3*** за 1 нощувка база пълен пансион. Обяд в лоджията, предлагаща уникална гледка към Кратера.Следобедно сафари в кратера на вулкана. Тъй като еволюцията на тукашните видове е била ограничавана след стените на кратера и дивечът се среща в по-висока „концентрация”, тук Ви се предлага наистина уникална възможнос за наблюдаване и фото сафари. Кратера на вулкана Нгоронгоро е дом на едни от най-редките видове животни като черния носорог, а също и на лъвове, слонове, гепарди, биволи, антилопи и гну. Ще слезете  надолу към дъното на кратера, което е един съвсем отделен свят – горите, в които се крият маймуни, савани със слонове и  лъвове, езера с ята фламинго. Вечеря и нощувка в лоджата.

ДЕН 6 – закуска, обяд, вечеря / НГОРО НГОРО – ТАРАНЖИР

Ранна закуска. Отпътуване към Национален парк Таранжир /208 км/. Паркът Таранжир се намира на около 1 100 м надм.височина и обхваща площ от около 3000 кв.км. причислява се към едно от най-подходящите в Източна Африкаместа за фото сафари. Пристигане и настаняване в Tarangire Sopa Lodge 4**** за 1 нощувка база пълен пансион. Късен Обяд в лоджията. Следва следобедно сафари в парка. Едноименната река Таранжир е единствената живителна сила в района в периода от юни до октомври, когато завършва дъждовния сезон. По това време тук се концентрират и повечето животни. В парка могат да се видят животни като зебри, лъвове, леопарди, жирафи, слонове, газели, африканска антилопа, орикс, гну и други. Ако имаме късмет, ще видим качващия се по дървета питон, с който е известен парка, както и шарената антилопа. Тук могат да се видят и над 400 вида птици. Вечеря и нощувка.

ДЕН 7 – закуска, обяд/ ТАРАНЖИР – АРУША – ПОЛЕТ

Закуска. Сутрешно сафари в Национален парк Таранжир. Обяд. Следобед – Отпътуване към Аруша. /130 км/ Трансфер до летище и полет до София през Доха. Излита от Килиманджаро в 17.35ч.

ДЕН 8 – ДОХА – СОФИЯ

Каца в Доха в 00.05ч. Излита от Доха в 06.55ч. каца в София в 11.55ч

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  В ДВОЙНА СТАЯ  ЗА ПЕРИОДА

01.11 – 21.12.2017 – 2 975 ЕВРО

И 01.03.18 – 31.05.18

 

ПАКЕТНА ЦЕНА НА ЧОВЕК  В ДВОЙНА СТАЯ  ЗА ПЕРИОДА

22.12.2017 – 03.01.2018 – 3 245 ЕВРО

И 01.06.18 – 31.10.18

 

ПРОГРАМАТА МОЖЕ ДА СЕ КОМБИНИРА С ПОЧИВКА НА О-В ЗАНЗИБАР

ПАКЕТНАТА ЦЕНА в евро НА ЧОВЕК  В ДВОЙНА СТАЯ ВКЛЮЧВА:

 • самолетни билети на авиокомпания Катарски Авиолинии с включени летищни такси по маршрута София – Доха – Килиманджаро – Доха – София;
 • 1 нощувка база пълен пансионManyara Serena Lodge 4**** Lake Manyara Serena Lodge в парка на Езерото Маняра;
 • 2нощувки база пълен пансион в Serengeti Sopa Lodge 3***+;
 • 1нощувка база пълен пансион в Ngorongoro Sopa Lodge 3***+ в парка Нгоронгоро;  
 • 1нощувка база пълен пансион в в Tarangire Sopa Lodge 4* в парка Таранжир;
 • 5 обяда и 5 вечери в лоджиите в парковете Маняра, Серенгети, Нгоронгоро и Таранжир;
 • трансфери летище-хотел-летище Аруша;
 • трансфери между парковете с джипове с англоговорящ шофьор – гид;
 • медицинска застраховка с покритие 15 000 евро на човек;
 • обслужване на място от представител на фирмата партньор на английски език;

Цената не включва:

 • Виза за Танзания – 50$на човек (поставя се на място на летището);
 • лични разходи на място;
 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и на запитване в офиса на туроператора;

Необходими документи при записване:

 • Задграничен паспорт,валиден 6 месеца след датата на пътуването;
 • Депозит в размер на 50 % от сумата на човек;
 • Доплащане до 31дни преди заминаването.

Разписание на полетите с АК КАТАРСКИ АВИОЛИНИИ:

СОФИЯ 22:45 ДОХА 04:35+ 1

ДОХА 09:00 КИЛИМАНДЖАРО 15:25  

КИЛИМАНДЖАРО 17:35 ДОХА 00:05 + 1

ДОХА 06:55 СОФИЯ 11:15