Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Преход в Бургундия – по пътя на Grands Crus (великите вина)

транспорт: самолет

дати: според офертата

цена: от 1254 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

 

Дати на заминаване: всеки ден от 02 Януари до 30 Декември 2017

Красиви долини, зелени хълмисти лозя, средновековни църкви, богата храна и престижни вина в един незабравим пешеходен преход

Идеално разположена на кръстопътя на Западна Европа, Бургундия е играла важна роля в изграждането на бъдещето на Франция още от времето на Галите, затова и често е наричана люлката на Франция. Днес нейното невероятно архитектурно наследство може да бъде видяно навсякъде в многобройните типични покриви с бургундски керемиди. Местната кухня се е разпространила не само в цялата страна, но и далеч зад граница. Бургундия е известна с отглеждането на една от най-странните храни: охлювите! Но славата на областта идва най-вече от световно известните вина, които обикновено се произвеждат в малки количества като Нюи Сен Жорж, Помар, Меркури, Мерсо и др. Пешеходната ваканция, която сме създали за вас, цели да ви покаже сърцето на една прекрасна област, където ще се насладите на разнообразни пейзажи, архитектура, храна и разбира се вина като Пино Ноар и Шардоне, които Бургундия може да ви предложи. 

 

План на пътуване:

Ден 1: Дижон
Пристигане в Дижон и настаняване в хотела. Дижон е един от най-красивите градове във Франция, известен със своята горчица, която все още се произвежда тук.

Ден 2: Дижон – Жевре Шамбертен
След като напуснете столицата на Дюка на Бургундия, за да започнете първия етап на вашия преход, навлизате в света на лозята. Вървейки между тях и изкачвайки не много високи хълмове, пред вас ще се разкрие красива недокосната природа.
Преход: 12 км, 3 ч

Ден 3: Жевре Шамбертен – Нюи-Сен-Жорж 
Жевре Шамбертен е туристическо селце, производител на вино, разположено на Routes des Grands Crus (Пътя на великите вина) и по-специално известно със своето бургундско вино. След закуска тръгнете по пътя за Ком Лаво (Combes Lavaux). Ще минете покрай красиви лозя, традиционни clos (от френски – заграждения) – лозя, които са заградени с каменни огради – като Clos des Lambrays и замъка Clos de Vougeot, за да стигнете до Нюи-Сен-Жорж.
Преход: 14 км, 3,5 ч

Ден 4: Нюи-Сен-Жорж – Бон
Нюи-Сен-Жорж е главният град на район Кот де Нуи – основен производител на вино в Бургундия. За да стигнете до следващия етап на прехода, трябва да следвате „Chemin des Grands Crus“ (Пътеката на великите вина). Прекосявайки няколко очарователни и автентични селца на Бургундия като Magny-les-Villers или Permand-Vergelesses ще имате възможност да опитате някои от най-известните бургундски вина (Hautes Cotes de Beaune).
Преход: 25 км, 6-6,5 ч 

Ден 5: Бон – Мерсо
Бон е винената столица на Бургундия и основен винен център във Франция, където се произвежда един от най-важните търгове за вина – Hospices de Beaune. Тръгвайки от Бон се отправете към изхода на града, следвайки колоездачната пътека в посока Сантене. След като прекосите платото Волне и боровата гора, минете край лозята в посока към селцето Оксе Дюрес (Auxey Duresses). След това временно трябва да се отклоните от път GR76 и „Sentier des Grands Crus“, за да пренощувате в Мерсо.
Преход: 15 км, 3,5-4 ч

Ден 6: Мерсо – Шани 
В Мерсо се произвежда основно бяло вино Шардоне. От Мерсо се отправяте обратно към Оксе Дюрес и се връщате на  “Chemin des Grands Crus” (Пътеката на великите вина). Ще се наслаждавате на автентични пейзажи и няколко традиционни селца (Gamay, Morgeot), където ще ви се прииска да се върнете назад по пътя, за да започнете наново това чудесно пътуване.
Преход: 18 км, 4,5 ч

Ден 7: Шани – отпътуване
След закуска отпътуване или можете да поръчате допълнителни нощувки в Шани или Дижон. 

Цената включва: ►6 нощувки в хотели 2** и 3*** и къща за гости със собствена баня, закуска ►транспорт на багажа (1 брой на човек, макс. 20 кг) ►посещение на винарна с дегустация на вино и лек обяд на ден 6 (с изключение на неделите) ►подробен пътеводител на английски език ►24-часово телефонно обслужване

Цената не включва: самолетни билети ►транспорт от/до летище ►напитки ►храна, не спомената в програмата ►застраховка ►лични разходи ►входни такси 

Цена на доп. услуги: ►доплащане за единична стая: 250 евро ►допълнителни нощувки в Дижон и Шани: моля, свържете се с нас за цени ►Моля, обърнете внимание, че през периоди на празници (Великден, Коледа, Нова година и др.) някой хотели имат увеличение на цените. ►Възможно е настаняване в хотели по-висока категория – моля, свържете се с нас за цени  

Как се стига: Можете да летите до Париж или Лион и оттам да пътувате с влак до Дижон (от Париж – ок. 1,35 ч, от летище де Гол в Париж – ок. 1,35 ч, от Лион – ок. 1,45 ч). Или можете да пътувате с влак от Страсбург, Цюрих или Лил. От Шани вземете влак до Дижон (ок. 30 мин) и отново влак до вашето летище. Има и директен влак от Шани до Лион (ок. 1,30 ч). Разписание и цени на влаковете можете да проверите тук: www.sncf.co.uk 

Препоръчителен период на пътуване: пролет – есен .