Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

ПЕРЛИТЕ НА АДРИАТИКА

Хърватия

транспорт: самолет

дати: според офертата

цена: от 995 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

САМОЛЕТНА ПРОГРАМА С ДИРЕКТЕН ЧАРТЪРЕН ПОЛЕТ ОТ СОФИЯ

8 дни / 7 нощувки

ДАТИ НА ПРОВЕЖДАНЕ: 18.05.2017, 14.09.2017, 28.09.2017

Първи ден

Среща на летище София и отпътуване за Хърватия с директен чартърен полет. Кацане в Риека и трансфер до едноименния град разположен в залива Кварнер. Разглеждане на Риека с местен лицензиран екскурзовод. Посещение на градските забележителности: църквата „Св. Йеролим“, открояваща се с готическата си архитектура; катедралата „Св. Вит“ благословена от Папа Йоан Павел II през 2003 г.; губернаторския дворец в стил Ренесанс; двореца „Комуна“ и главната пешеходна артерия Корзо, осеяна с многобройни заведения и магазини. Над Риека гордо се извисява най-добре запазената средновековна крепост в Хърватия „Търсат“, чиито крепостни стени и кули се издигат на 20 м. височина. Следва посещение на хълма Тръсат, наречен още горен град и разглеждане отвън на църквата, „Дева Мария“, известна с чудотворната си икона закрилница на града. Тръсатския замък е и едно от най-добре запазените отбранителни съоръжения в Хърватия с внушителен силует, разположен на хълм на 138 м. над морското равнище. Маршрута ни продължава към северна Далмация и град Нин, наричан Енона по време на Римската империя. Нин е най-стария хърватски кралски град, постоянен църковен център и люлка на хърватската култура. Тук се намира бялата църква „Светия кръст” от 9 ти век, известна като „най-малката катедрала в света”, както и каменния параклис „Свети Никола”. Посетителите на Стария град могат да влязат в него през един от двата моста или през запазената историческа порта на града, за да разгледат градските стени и ценните културно – исторически паметници. Продължаване за Задар, настаняване в хотел, нощувка.

Втори ден

Закуска и освобождаване на хотела. Следва разглеждане на Задар – популярен туристически град с чудесни природни дадености и мек средиземноморски климат, разположен на далматинското крайбрежие на Хърватия. На запад от Задар е красивото Адриатическо море, а на север са разпръснати стотици малки островчета. През своята дълга история градът става свидетел на няколко важни момента в хърватската история. Тук през 1396 г. е създаден първия университет в страната, през 1536 г. е написан първия хърватски роман и е напечатан първия хърватски вестник. Разглеждане на кръглата църква „Св. Донат“; руините на Римския форум; Задарската катедрала; Цитаделата; Лъвската порта; Площадът на петте кладенеца и др. Маршрута ни продължава към град Трогир, уютно разположен в пролива между континента и остров Чиово, град-музей под закрилата на Юнеско. Известния писател Бърнард Шоу, който посещава Трогир през 30-те години на миналия век го нарича „Венеция в миниатюра”. Лабиринтът от тесни улички, където едва се разминават двама души, малките къщички с прозорчета с неизменните дървени капаци, красивата крайбрежна алея, множеството кафенета и ресторантчета с автентична атмосфера, всичко това пренася неволно човек във време със съвършено друг ритъм на живот. Настаняване в хотел. Нощувка.

 

Трети ден

Закуска. В 8:30 ч. отпътуване за Сплит, най – големия град на хърватското Адриатическо крайбрежие, вторият по големина след Загреб, сърцето на провинция средна Далмация. Сплит е прекрасен град, построен във венециански стил, в който се редуват приятни кафенета, ресторанти, художествени галерии и антикварни магазини. Тук се намира дворецът на римския император Диоклециан, който през 1979 г. е обявен от ЮНЕСКО за паметник на културата, заради средновековната си готическа архитектура, барокови сгради и останките от римската му първооснова. През VII в. по време на варварските нашествия, местното население използва двореца за убежище. Така той става център на жилищната и търговска част на града, какъвто е и до днес. В рамките на градските стени са издигнати много нови здания, които включват части от императорския дворец и съвсем объркват очертанията на неговите основи. От 1420 г. до началото на XIX век, Сплит се намира под властта на венецианците и се превръща в богато търговско пристанище. Построени са великолепни венецианско-готически дворци с уникална смесица от архитектурни стилове. Забележителностите, които ще посетим са дворецът на Диоклециан, католическата катедрала „Св. Домний”, Храма на Юпитер и бронзовата врата, която е главен вход към мавзолея на Диоклециан. Тук се намира и градския музей, който е прекрасен образец на венецианско – готическата архитектура, построен през XV век като резиденция на семейство Папалич. В него има богата колекция от скици, гербове, оръжия, мебели, монети и документи, които проследяват историята на града. Свободно време. Връщане в хотела. Нощувка.

Четвърти ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Очаква ни ден изпълнен с емоции. След чаша силно хърватско еспресо, в сянката на Диоклециановия дворец, ни предстои двучасова разходка с лодка до делтата на река Неретванай-плодородната земя в Хърватия, райско кътче, където вирее всичко, но в същото време и важен остров обграден от дива природа, където между мандариновите насаждения и меандрите, живеят различни видове птици, земноводни и риби. В отминалите столетия, блатата и многобройните ръкави на делтата са били дом и убежище на славните неретвански пирати – най-опасния противник на мощната Венецианска република. На своите бързи и леки ладии неретванците се появявали изневиделица в проливите между адриатическите острови, обграждали и плячкосвали тежко натоварените кораби на венецианските търговци и изчезвали сред буйната растителност на делтата. Там дълбоко газещите съдове на венецианската военна флота не успявали да ги преследват. Следва пътешествие с традиционни неретвански лодки в комбинация с фото-сафари и богат обяд, където ще можете да опитате от традиционните местни специалитети. На кулинарните авантюристи предлагаме екзотичните жабешки бутчета и змиорки, приготвени по стари хърватски рецепти. Още с качването в лодките ще усетите гостоприемството на местните хора, които ще ви почерпят със сушени смокини и чаша домашна ракия. Отпътуване към Шибеник. За нощувка сме предвидили хотел в едно от най-оживените адриатически градчета Водице, което предлага богат нощен живот в едни от най-известните клубове и дискотеки. Нощувка.

Пети ден

Закуска. Туристическа програма в Шибеник – град със средиземноморски климат, тесни и стръмни улички, водещи до атрактивни площади, съчетали модерни магазини със стилната архитектура на отминалите векове. Пешеходна разходка в града, съхранил културата на Византия, Венеция и Австро-Унгария, който крие в сърцето си една истинска принцеса от мрамор и варовик – Катедралата, посветена на „Св. Яков“. Строителството й отнело около 100 години е извършено на три етапа между 1431 и 1536 г. Дългия й период на градеж е оставил силни архитектурни отпечатъци. В началото катедралата е строена във венецианско-готически стил, а в последствие е завършена в тоскано – ренесансов образец, за да се превърне днес в уникален паметник на европейската сакрална архитектура, включен през 2001 г. в списъка на ЮНЕСКО за Световно и културно наследство. Следва разглеждане на крепостта „Св. Архангел Михаил“, построена през XV в. от дялан бял камък и разположена на 70 м. над морското равнище. Макар и основан през средновековието от хърватските крале, Шибеник достига пълния си разцвет по време на почти четиривековното венецианско владичество. Следва приятна разходка по настланите с мрамор шибенски улици и свободно време за кафе, снимки, или чаша вино под сянката на случайно избуял каперсов храст. Връщане в хотела. Нощувка.

Шести ден

Закуска. Освобождаване на хотела. В. 8:30 ч. отпътуване към Национален парк Крка. Струва си да видите красиво разположените водопади, свързани от фантастични геоложки форми. Водните атракции образуват бариери от скали, островчета и езерца, между които можете спокойно да се разхождате. Най-големият от седемте водопада Крка, е с височина 84,5 метра. Тук са преброени над 860 вида растения. Национален парк Крка има възхитителна природа и изключително богата флора и фауна. Той е дом на 222 вида птици, което го прави един от най-ценните орнитологични райони в Европа. В парка се помещава и единствения център за опитомяване и обучение на ястреби в Хърватия, където можете да видите демонстрация на лов с ястреби. Основан през 1985 г., националния парк Крка е разположен от двете страни на река Крка, от извора й в западното подножие на Динарските планини до вливането й в Адриатическо море. Общата му площ е 142 кв.км., а реката е дълга 72,5 км., като през 2/3 от пътя си тя преминава през варовиков каньон дълбок над 220 м. и дълъг 50 км. При преминаването на водата през този тесен и дълбок каньон от варовик се създават и водопадите, най-красивите, от които са Рошки Слап (25.5 м) и Скрадински Бук (37,5 м). Отпътуване към Опатия. Нощувка.

Седми ден

Закуска. В 08:30ч. отпътуване към полуостров Истрия, една от най-известните туристически дестинации в Хърватия. В началото на 20-ти век районът е бил част от Италия, като и днес се усеща силното й влияние. Тук можете да се насладите на местните кулинарни изкушения, да се докоснете до историята или да се отдадете на различни занимания сред свежа борова гора и нежен морски бриз. Истрия несъмнено е изключително красив район, както по крайбрежието, така и във вътрешността, с всичките й прилежащи краски в синьо, зелено и тюркоазено. Ровин е истински бисер, а в Пула ще откриете най – добре съхранената гладиаторска арена, която ще ви потопи в атмосферата на древния Рим. Групата от живописните острови Бриони, разположени близо до Пула са чудесна дестинация за еднодневна екскурзия. Истрия ще ви вдъхнови! Отпътуване за Пула и разглеждане на най-известните исторически забележителности, сред които са Колизеума – един от 6-те най – запазени в света, запазил голяма част от облика си непокътнат, руините на Римския Форум, Триумфалната арка на Сириус, храмът на Август, Византийския мавзолей от 6-ти век, средновековните римски и готически църкви и Венецианската крепост. Продължаваме към Ровин. Градът е защитен с висок каменист вълнолом, а къщите са построени на върха на скалите. От кулата на църквата „Света Еуфемия“, извисяваща се на 60 м. се открива прекрасна гледка към идилични сиви и червени покриви, комини, улици и площади, пристанища с акостирали кораби, лодки и частни яхти. Градът пази 17 вековна история, слави се с богати риболовни традиции и непокътнати природни дадености. Ровин ще ви зареди с естетическа наслада и не случайно е смятан за най – романтичния град в Хърватия. Ренесансовите градски стени, служили някога за защита, сега са частично съхранени и представляват южната и северната част на стария град. Не малко творци в миналото са били пленени от това място и неговата забележителна красота. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира Ровин като определяща дестинация за някои глави от неговия роман „Матиаш Шандор“. Пътуването продължава през Лим – воден карстов каньон, обявен за „специален морски резерват” и „място на невиждана красота”, още едно доказателство за климатичните промени и геоложката еволюция на Истрия. Със своите ярко зелени води и разнообразна растителност, този каньон е един от най-красивите на Адриатическото крайбрежие. Маршрутът продължава към град Пореч – известен още под името Парентиум, построен върху старо илирийско селище датиращо от 1-ви век пр. н. е. и посещение на Еуфразиевата базилика античната улица Декуману, която все още носи силно венецианско влияние. Тук можете да опитате прочутото бяло вино „Поречка малвазия“, за което казват, че е едно от най-добрите в Хърватия. Връщане в Опатия. Вечеря. Нощувка.

Осми ден

Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Риека в обявения от фирмата партньор час за отпътуване. Полет Риека – София.

Цените са валидни при резервации и 50% плащане до 31.01.2017

Възрастен в двойна стая

Трети възрастен

Единична стая

2 възрастни с дете от 2 – 5.99

2 възрастни с дете от 6 – 11.99

995 лв.

985 лв.

1675 лв

2305 лв

2599 лв.

Цената включва:

 • Чартърен полет София – Риека – София.
 • Летищни такси – (Съгласно промените в чл. 80 от Закон за туризма в цената са включени летищни такси – 39 евро на човек).
 • Транспорт с лицензиран автобус по описания маршрут.
 • Ескурзоводско обслужване на български език по описания маршрут .
 • 1 нощувка в района на Задар в хотел 2/3* със закуска и вечеря.
 • 2 нощувка в района на Трогир в хотел 2/3* със закуска и вечеря.
 • 2 нощувка в района на Шибеник в хотел 2/3* със закуска и вечеря.
 • 2 нощувка в района на Опатия в хотел 2/3* със закуска и вечеря.
 • Посещения и обслужване на място от местен лицензиран екскурзовод на български език при обиколките на Риека, Нин, Задар, Трогир, Сплит, Долината на р. Неретва, Шибеник и Истрия.
 • Медицинска застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро за лица до 65 години.

Цената не включва:

 • Разглеждане на природния парк Крка, с включен билет за корабчето – цена за възрасти 100 HRK, за деца от 7 до 12г 50HRK.
 • Входни такси в Трогир и Сплит. Входните такси се заплащат отделно и на място – Сплит Етнографски музей 10 HRK, Катедралата и Храмът на Юпитер 15HRK, Трогир Катедралата Св. Лаврентий 40 HRK
 • Входни такси в Нин, Задар и Шибеник. Входните такси се заплащат отделно и на място – Нин музеят на солта 30 HRK, Архелогически музей 15HRK, Задар кръглата църква Св. Донат 15HRK, Шибеник катедралата „Св. Якоб“ 45 HRK, крепостта „Св. Архангел Михаил“ и барони 50HRK

 • Разходка със лодки и обяд в Национален парк Неретва – 185 HRK

 • Входни такси в Истрия. Входните такси се заплащат отделно и на място – Пореч – Еуфразиева Базилика с достъп до Епископската резиденция и Камбанарията – 30 HRK, Ровин – Църквата Св. Еуфемия (качване на камбанарията ) – 10 HRK, Пула – Арена 40 HRK,

 • Мед. застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 години – доплащане 10 лв.
 • Мед. застраховка с Асистанс с покритие 5000 евро за лица от 70 години до 79 години – доплащане 20 лв.
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ от 1,5 до 3,5% от заплатената сума, в зависимост от срока на анулация. Предлагаме възможност за сключване.
 • Парична единица на Хърватска: HRK – Хърватска куна (1 EUR ~ 7.2 HRK)

Полетна информация:

 • Дневен полет в ден четвъртък: София – Риека FB 8797 / 06:00 – 06:25 (Времената са местни)

 • Дневен полет в ден четвъртък: Риека – София FB 8758 / 07:15 – 09: 35 (Времената са местни)

Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 40 човека!

Срок за уведомление при недостиг на минималния брой туристи: 7 дни преди началото на екскурзията!

Начин на плащане: депозит 50% при записване, доплащане – до 25 дни преди датата на отпътуване!

Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт!