Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Обиколка на Иран

транспорт: самолет

дати: 20.10.2017

цена: 3 524 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

Едно културно пътешествие, което ще ви покаже както модерен Иран, така и приказната древна Персия.

За повече от три столетия Персия е била подложена на гръцки, арабски, монголски и турски нашествия, което се е отразило на развитието на тази страна по отношение на философия, изкуство, наука и религия. Ще тръгнем по дирите на някои от най-големите пълководци в историята – Александър Велики, Чингис Хан, Тамерлан и ще може единствено да се възхищаваме на архитектурните умения на династиите. По време на нашата обиколка на Иран ще видим невероятни райони – безплодни области, необятни пустини, зелени обработваеми площи и цветя във всякакви цветове край оазисите през пролетта. Ще посетим 5 града с изключително културно и историческо значение: Техеран, модерния метрополис на Иран, Шираз – града на розите и поезията, Персеполис – столицата на древна Персия, Исфахан – Флоренция на Ориента, Язд – един от най-красивите пустинни градове в света.

Дата на заминаване: 20 Октомври 2017

Цена: 3524 лв

Забележителности:

♦Персеполис – величествените руини на някогашна церемониална столица на Персийската империя се намират на около 70 км от гр. Шираз. От 1979 г. градът е включен в списъка на ЮНЕСКО за световното културно наследство
♦ 
Исфахан (Есфахан) – третият по големина град в Иран, наричан Флоренция на Ориента
♦ 
Язд – разположен в пустинята, това е един от най-запазените градове от глина


План на пътуване:

Ден 1. Отпътуване от летище София

Ден 2. Техеран
Пристигане в Техеран рано сутринта, транспорт до хотела, ранно настаняване и почивка. По-късно на същия ден – обиколка на иранската столица с посещение на археологическия музей, музея на кралските бижута с известния диамант Даря-е-Нур, двореца Голестан и базара. Нощувка в Техеран.

Ден 3. Техеран – Шираз
Сутринта посещение на комплекса Саад Абад (летния дворец на шаха), където ще разгледаме два от 18-те исторически палата. Следобед – трансфер до летището за вътрешен полет до Шираз. По пътя към хотела ще разгледаме красивия храм Сах-е-Чераг. Нощувка в Шираз.

Ден 4. Шираз
Обиколка на Шираз с посещение на комплекса на Карим Хан, градините Ерам, джамията Насир Алмолк, джамията Вакил и едноименния базар, Сарай-е-мошир със своите интересни магазинчета за етнически сувенири. След обед обиколката продължава с посещение на гробниците на древните персийски поети Хафез и Саади, както и гробницата Хаджой-е-Кермани. Нощувка в Шираз.

Ден 5. Шираз – Персеполис – Язд
След закуска се отправяме към легендарния Персеполис – древната столица на Ахеменидите, построена от Дарий Велики през 518 г. Пр. Хр. Следва посещение на Нагш-е-Ростам, където са разположени гробниците на някои от Ахеменидските крале. Пътуването продължава към Язд, където нощуваме.

Ден 6. Язд
Разглеждане на забележителностите в Язд с посещение на градината Доулат Абад, Кулата на тишината, огнения храм, джамията Джаме, старинната част на града. Нощувка в Язд.

Ден 7. Язд – Наин – Исфахан
Сутринта се отправяме към Исфахан, като по пътя ще посетим град Наин, известен с джамията Джаме, водната мелница Ригарех и др. Нощувка в Исфахан.

Ден 8. Исфахан
Исфахан е перлата на традиционната ислямска архитектура. Обиколка на Исфахан – площад Нагш-е-Джахан с джамиите на имама и на шейх Лотфолах, както и двореца Али Капу и базара. Ще посетим и дворците Чехел Сутон и Хащ Бехещ. Нощувка в Исфахан.

Ден 9. Исфахан
Обиколката на Исфахан продължава с джамията Джаме, църквата Ванк – една от най-красивите арменски църкви, Монар Джомбан (Клатещите се минарета), историческите мостове в града. Нощувка в Исфахан.

Ден 10. Исфахан-Абянех-Кашан
Днес се отправяме към селцето Абянех, което е под закрилата на ЮНЕСКО. Неговите жители говорят, живеят и се обличат в оригинален персийски стил. Пътуването продължава към Кашан, където ще посетим две исторически къщи: Табатабаиха и Бороджердиха, както и градините Фин. Нощувка в Кашан.

Ден 11. Отпътуване
Трансфер до летището в Техеран и отпътуване.


NB! Цената за дата 20 октомври е на човек в двойна стая за групово пътуване при мин. 10 души. Запазваме си правото тази цена да се промени, ако не се събере минимумът участници. Групата на 20/10 се придружава от водач от Пингвин Травел.


Цената включва: ►
Самолетен билет Техеран – Шираз ►9 нощувки в двойна стая в 3-звездни хотели със закуска и 1 нощувка в традиционна къща в Кашан ►транспорт според програмата, вкл. общ трансфер от/до летището ►английско-говорещ местен шофьор-екскурзовод  ►входни такси според програмата ►покана за виза ►водач от агенцията при груповото пътуване на 20 октомври при мин. 10 души

Цената не включва:  ►самолетен билет София – Техеран – София  ►туристическа виза ►бакшиши ►храна, неспомената в програмата ►напитки (в Иран са забранени вносът и продажбата на алкохол) ►застраховка ►лични разходи

Цена на допълнителни услуги: ►доплащане за единична стая: 735 лева допълнителни дейности, които се организират и заплащат на място ►доплащане при 2-3 пътуващи: 490 лв. на човек (доплащане за единична стая не е включено, ако е необходимо) 

Виза: 15-дневна туристическа виза се получава при пристигане на летище Имам Хомейни в Техеран. Цена: ок. 50 евро, потвърждава се на място. За да се възползвате от процедурата виза на място, моля да ни изпратите цветно сканирано копие на вашия паспорт предварително по и-мейл. Важно: в паспорта ви не трябва да има израелски печати! Носете си 2 снимки паспортен формат

Практическа информация:► В Иран съществуват строги норми на облекло и поведение. Дамите следва да носят дрехи с дълги ръкави, главата да е покрита с шал през цялото време, а върху панталоните да се носи дълга дреха (тип туника), която да покрива краката до коленете. Мъжете да не носят къси панталони. ►Носете си пари в брой – евро или долари, кредитни карти не могат да бъдат използвани. ►Много музеи в Иран са затворени в понеделник и на официални празници, Голестан е затворен в неделя, музеят на кралските бижута е отворен събота-вторник