ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Москва и Златният Пръстен

city-Moscow-The-Kremlin-St-Basil-s-Cathedral-Russia-city-landscape-JZK110-room-home-wall-modern.jpg_640x640транспорт: самолет, автобус

дати: 23.05 – 31.05.2018

цена: от 2200 лв на човек

Отстъпка 50 лв до 31.03.2018

Всичко по офертата в pdf формат

МОСКВА И ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТЕН

Москва – Владимир –  Суздал – Иваново – Кострома – Ярославъл – Ростов Велики

Сергиев Пoсад – Москва

ГРУПА  ПРЕД ПОТВЪРЖДЕНИЕ!

Отстъпка 50 лв до 31.03.2018!

23.05 – 31.05.2018

                                                                

 9 дни/ 8 нощувки                                                           

Градове на Златния пръстен, истински паметници на история –истински музей под открито небе!

Всеки един от градовете на Златния пръстен – Владимир, Суздал, Иваново, Кострома, Ярославъл, Ростов Велики, Сергиев Посад – е уникален по свой собствен начин. По време на пътуването по  градове на Златния пръстен  туристи се запознават с древните паметници на историята и архитектурата от времето на Киевска Рус и до образуването на Руска империя.

Ден 1/ 23.05.2018 , сряда   София – Москва

Тръгване от София в 12:30ч с полет на Аерофлот. Кацане в Москва в 15:35ч, трансфер и настаняване в хотел  “ Измайлово Делта” 4* http://www.izmailovo-delta.com/в стая категория Бизнес Премиум

или подобен. Нощувка.

Ден 2/ 24.05.2018, четвъртък  Москва   

След закуска, панорамна обиколка на руската столица – Червения площад с мавзолея на Ленин, Александровската градина, Московския университет; Държавната Дума; Театралния площад; съвременния район – Москва сити. Посещение на  Катедралата „Василий Блажени”  и „Христос

Спасител” – най-голямата руска катедрала, символ на възраждащата се християнска Русия. Фотостоп на панорамната площадката на  „Воробьевые горы” , откъдето се открива великолепна гледка към Москва. Разходка из Мемориалния комплекс на жертвите от Втората Световна война в парка Поклонна гора. Продължава се покрай Триумфалната арка, Кутузовския проспект и Пушкинския площад.

Свободно време за обяд. Разходка по чаровните улички на Стария Арбат.

Посещение на Третяковската галерия и разглеждане на нейната ценна колекция. Нощувка.

Ден 3/ 25.05.2018, петък     Москва – ВладимирСуздал   (210 км)

След закуска, отпътуване за Владимир, построен на брега на река Клязма. Основан е през 990 г. от княз Владимир Святославович на мястото на старо селище. Стратегическото местоположение на града през вековете привлича интереса на множество татарски и монголски нашественици. Многократно опожаряван и разрушаван, днес градът е успял да съхрани изумителни архитектурни белокаменни шедьоври от XII век. Обзорна екскурзия на града с посещение на катедралата Успение Богородично,  Дмитриевски събор и Златната порта, включени в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.  Свободно време за обяд.

Продължение за град Суздал. Панорамна екскурзия на град Суздал, считан за „перлата на Златния пръстен“ на Русия, основан през 1024 г. на река Каменка. Носител на многовековна история, градът-музей е награден през 1974г. с почетен знак за съхраняване културното наследство на Русия.

Посещение на Музея на дървената архитектура и Спасо-Евтимиевия манастир, включен в списъка на ЮНЕСКО.   Настаняване в хотел «Пушкарская слобода» 4* http://www.pushkarka.ru/или подобен.

Вечеря в  местен  ресторант и нощувка.

Ден 4/ 26.05.2018 ,  събота       Суздал – Иваново –  Кострома   (180 км)

 След закуска посещение на главните архитектурни ансамбли на града – Суздалския Кремъл  от  XIIIXIVвек и  Рождественски събор.

Заминаване за град Кострома. По пътя спирка в градче Иваново. Свободно време за обяд.

След пристигане в Кострома, панорамна обиколка на историческата част на града, основан през 1152 г. от княз Юрий Дългоруки по време на експанзията му в Поволжието. Историята на Кострома е неразривно свързана и с началото на династията Романови. 16-годишният Михаил Романов е обявен за цар на Земския събор през 1613 г. именно по време на престоя му в Ипатиевския манастир.

Посещение  на Богоявленската катедрала (1565 г.), Ипатиевския манастир, Троицкият събор. Тук пристигат хора от различни кътчета не само на Русия, но и от света, за да се поклонят на чудотворната икона на Тихвинската Божия Майка. Настаняване в хотел «Снегурочка» 4* http://hotel-snegurochka.ru/ или  подобен.  Вечеря в ресторанта на хотела  и нощувка.

Ден 5/ 27.05.2018,  неделя    Кострома- Ярославъл   ( 80 км )

След закуска, заминаване за  Ярославъл, основан от Ярослав Мъдрий около 1010 г. с цел защита на Ростовското княжество. Това е и първият християнски град, изграден на река Волга. През XII-XIII век, градът се превръща в крупен център за развитие на търговията и занаятчийството. Процъфтява търговията със страни от Изтока, Запада и Скандинавието. Ярославъл се прославя и като книжовен и културен център с уникалени постройки във всички стилове на руската архитектура дотогава. Градът е известен и като родното място на първия руски обществен театър, основан през 1750 г. Под защита на ЮНЕСКО са включени 140 паметници на културата, съхранени и поддържани в автентичен вид и представляващи богато архитектурно наследство в световен мащаб.

Обзорна екскурзия на града с посещение на най-старата сграда в града – Спасо-Преображенската катедрала 1506-1516 г. и църквата на Пророк Илия.

Екскурзията продължава с  разходка с корабче по река Волга.

Свободно време за обяд.  Настаняване в хотел «Ринг Премиер Отель» 4* http://ringhotel.ru/ или подобен.

Ден 6/ 28.05.2018, понеделник/ Ярославъл – Ростов Велики –  Сергиев  Посад – Москва  (260 км)

След закуска заминаване за Ростов Велики. Разглеждане на града и  отпътуване за Сергиев Посад – центърът на руското православие от XIV век, наричан още Руския Ватикан. Посещение  на най-големия мъжки православен манастир „Сергиева лавра“, включен през 1993 г. в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, на територията на който се намира Руската духовна академия.

Манастирът е основан през 1340 г. от преподобния Сергей от Радонеж, чието име носи и града. Той изиграва ключова роля за консолидиране на земите на Русия под върховната власт на княз Димитрий Донской. От векове манастирът е бил важен религиозен и културен център в руската държава. В него са работили иконописците Андрей Рубльов и Даниел Чорни, които изписват стенописите в главната църква на манастира – катедралата св. Троица. В нея се пазят и мощите на преподобния Св. Сергей. От векове гробницата, в която са положени те, е място за поклонение на православните християни.

Обяд в „Манастирската трапезария”

Заминаване за Москва.  Настаняване в хотел «Измайлово Делта» 4* или подобен,  нощувка.

Ден 7/ 29.05.2018, вторник    Москва

След закуска, посещение на Кремъл: Ивановския площад, Цар Топ и Цар Камбана;  разглеждане на Успенската, Архангелската и Благовещенската църква и на Дворцовия площад. Свободно време за обяд. Посещение на Оръжейна палата.  По желание круиз по река Москва с корабче.

Ден 8/ 30.05.2018,  сряда  Москва – Коломенское – Царицино – Москва

След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание екскурзия до Коломенское – резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век с включено посещение на двореца на Алексей Романов.  Уникалният архитектурния ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское  е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. След обяд посещение на дворцово-парковия ансамбъл и архитектурен резерват Царицино – величествена резиденция на руската  императрица Екатерина II. Свободно време за разходка из красивия парк с фонтани и езера. Връщане в хотела и нощувка.

Ден 9/ 31.05.2018, четвъртък    Москва – София

Ранен трансфер за летище Шереметиво и отпътуване в 08:20 ч. с полет на Аерофлот  SU 2060 за София. Кацане в София в 11:35 ч.  Край на програмата.

Група  23 – 31.05.2018

ОТСТЪПКА ДО 31.03.2018!

ГРУПА ПРЕД ПОТВЪРЖДАНИЕ!


 Цена на човек в двойна стая
Пакет
Летищни таксиОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:
   2000 лв
      200 лв   2 200 лв / 2150 лв

*** Настаняване  на 3- ма възрастни или  2 възрастни + дете в тройна стая по запитване!

Цената включва:

 Самолетен билет София – Москва – София с директен полет на Аерофлот с чекиран багаж до 23 кг, ръчен багаж до 10 кг;

– летищни такси 102€ /200 лв към  20.10.2017

 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

 Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;

 5 нощувки + 4  закуски на блок маса в хотел „Измайлово Дельта” 4*/ стаи Бизнес Премиум в Москва;

 3 нощувки със закуски в  хотели  4*  в стандартни стаи  (1 нощувка в Ярославъл, 1 нощувка в Кострома,  1 нощувка в Суздал);

 1 обяд в Сергиев Посад;

– 1 вечеря в ресторанта на хотела в Кострома;

 – 1 вечеря в местен ресторант в Суздал;

 Панорамна обиколка на Москва с посещение на Червения площад, катедралата Василий Блажени

    и храма на Христос Спасител;

 Пешеходна обиколка на Кремъл с посещение Успенската, Архангелската, Благовещенската

   църкви и на Оръжейна палата;

 Пешеходна разходка в Стария Арбат;

 Посещение на Третяковската  галерия;

 Екскурзия до Сергиев Посад;

Обзорна  екскурзия на Ростов Велики;

 Обзорна екскурзия на Ярославъл с посещение на Спасо-Преображенската катедрала и Църквата на Пророк Илия;

 Разходка с корабче по Волга (1ч );

 Обзорна екскурзия на Кострома с посещение на Богоявленската катедрала,

  Ипатиевския манастир и Троицкият събор;

 Обзорна екскурзия на Суздал с посещение на Кремъл, Музея на дървената архитектура,

  Покровския и Спасо-Евтимиевия мaнастири;

 Всички входни такси за посещаваните обекти;

 Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод;

 Обработка на документи за руска виза;

 Екскурзоводско обслужване на български език;

 Опитен водач  по време на пътуването;

 Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

Цената не включва:

– Туристическа виза –120 лв за български граждани;

– Доплащане за единична стая – 380 лв;

–  Екскурзия до Коломенское с посещение на двореца на Алексей Романов и

екскурзия до Царицино  (при мин.  15 човека)  – 85 лв;

Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!

 Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.

 Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи

  от клиента причини – по желание;

 Разходи за лични нужди.

Условия за записване:

  Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

 Доплащането 30-35 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска  виза.

Анулационни условия:

–  В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

– При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;

– При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на пътуването;

– При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

– ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.

–  Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

За посещение на Русия се изисква виза,  за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат

 и попълнен визов формуляр;

 Паспорт, валиден минимум 6  месеца от крайна датата на екскурзията;

За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;

Забележка:

– Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.  

 В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или

при група от 20 до 24 туриста се доплаща –  по 100 лв на човек

– Смяната на посочените хотели с подобни от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;

Към 20.10.2017 г. курсът на рублата към лева беше 1 € = 68 руб  и този курс е заложен в програмата на екскурзията. При увеличение на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев,

туроператор запазва правото да  промени цената па пакета.

– Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната  програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с  празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.

7-10  дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма.