ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

МЕКСИКО – КУБА

транспорт: самолет

дати: 29.03.2019-09.04.2019

цена: от 6 114 лева на човек

 

 

София → Париж → Канкун 4н: Чичен Ица, Тулум, Коба → Хавана 2н ‒ Варадеро 4н ‒ Хавана → Париж → София

12 дни, 10 нощувки, 6 закуски, 3 обяда, 4 ALI

12-дневната екскурзия до Мексико и Куба ще Ви отведе в Централна Америка и на Карибите.

Мексико – палитра от цветове и пейзажи, пустини, джунгли, руини и пирамиди, земя на изчезнали цивилизации, оставили неизброимо богатство на велики култури. Ще посетим Канкун – най-луксозният курорт на Карибите, заобиколен от кристално чисти тюркоазени води, белоснежен пясък, покоряващо спокойствие и нестихващ нощен живот. Но Канкун предлага много повече – да се докоснете до наследтвото на великата цивилизация на маите като посетите: Чичен Ица, Тулум и Коба, а любителите на природата и приключенията ги очакват разнообразни преживявания в сенотите, джунглата или морските паркове…

Куба – все още автентична със своята божествена природа и извираща от сърцата на хората любов към живота, въплътена в страстни ритми, музика и танци, земя, за която напомнят ароматът на хаванските пури, вкусът на кубинския ром и чарът на кубинците. Куба – „Перлата на Карибско море”, покорява с красиви малки островчета, естествени заливи, рифове и полуострови, обградени от прозрачни синьозелени води, топъл бриз, естествени плажове и колониална архитектура. В Хавана ще усетите очарованието на отминали епохи, а във Варадеро ще се насладите на прекрасния плаж.

 

29.03.2019-пт   1 ден   София → Париж →  Канкун

В 07:00 ч. полет AF 5031 от София, кацане в Париж в 09:10 ч.

В 12:25 ч. полет AF 650 от Париж, кацане в Канкун в 17:20 ч.

Канкун е най-предпочитаният курорт в Мексико, популярен с тюркоазените си води, безкрайни плажни ивици, луксозни хотели, нощен живот, богата история и невероятна природа.  Застрояването му започва едва в края на 60-те години, като преди това там са живеели само 3-ма души, които са се грижили за кокосова плантация. Днес в курорта има над 30 000 хотела.  

Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.

30.03.2019-сб   2 ден   Канкун: Чичен Ица, Ик Кил  

(закуска, обяд)                                                                                                              

Закуска. Екскурзия с обяд до Чичен Ица (ЮНЕСКО), едно от новите 7 чудеса  главен град на маите, техен политически, културен и религиозен център. Разцветът на цивилизацията на маите е между 250 и 800 година, когато те контролират територии, простиращи се от съвременен Хондурас до централно Мексико. Етническата им група не изчезва и след упадъка на тяхната цивилизация и около 5 млн. души днес са носители на езици, произлезли от наречията на древните маи. В превод от езика на местните племена името Чичен Ица означава „Кладенецът на племето Ица“. Градът е основан през VIII-IX век, през X век става столица на толтекската държава, а в средата на XVI век по време на испанските завоевания е в развалини. Известен е с пирамидата Кукулкан (пирамидата на Пернатия змей), до която водят 365 стъпала, символизиращи дните в годината, а всяка нейна тераса представлява месец от техния годишен календар. В храма на върха на пирамидата са били принасяни в жертва на бог Кукулкан пленени войни от вражеските армии. Всяка година през пролетното и есенното равноденствие може да се наблюдава уникален спектакъл на Пернатия змей. Ще видим Храма на Ягуара с голямата тераса за наблюдаване на местната игра на топка “Пок-та-пок” и най-голямото открито досега игрище (166 м на 68 м). Според някои сведения отборът, който пръв вкарвал каучуковата топка в каменния ринг бил победител, а губещият отбор бил жертван на олтарите на Кукулкан, но до днес има спорове относно точните правила. Eдна от най-интересните сгради e Обсерваторията с вътрешно спираловидно стълбище и процепи в купола, които са служели за астрономически наблюдения, изчисления, определяне на времето на религиозните церемонии и за предвиждане кога да се засява реколтата. Под пирамидата има подземна река, която според маите е била център на Вселената „като дърво, разпространяващо своите корени под земята“. Градът носи името на свещените извори, разположени от двете му страни. Посещение на сенота Ик Кил – едно от най-красивите подземни езера, където може да се къпете. Цветът на водата е изумителен, тя е толкова прозрачна, че се вижда дъното му. Дълбоко е 42 м,  диаметърът му е 61 м, а разстоянието от водата до земята е 25 м. Езерото е образувано от пропадането на карстова пещера. Вечерта връщане в хотела. Нощувка.

31.03.2019-нд   3 ден.   Канкун: Тулум, Коба                                                                             

(закуска, обяд)

Закуска. Екскурзия до Тулум и Коба  –  два важни археологически обекта от света на маите. Ще посетим Тулум,  който се е наричал  “Зама“ (Зората на маите). Разположен на брега на Карибско море, градът e бил пристанище, през което са преминавали най-важните търговски пътища на маите и е бил един от последните градове, населявани от тях. През XIII-XV в. градът достигнал своя разцвет. Тулум е бил много добре защитен – от страната на океана със скали, а откъм сушата – със стени високи от 3 до 5 метра. Разхождайки се по улиците на древния град ще разгледаме руините на светини и храмове,  сред които Големия дворец, Храмът на фреските и други. Отправяме се към Коба – един от най-големите и влиятелни политически и церемониални центрове на маите. Комплексът е разположен около две езера в тропическата джунгла и е известен със стелите, документиращи церемониалния живот и важни събития от живота на маите. В комплекса Нохоч Мул се издига най-високата пирамида на полуострова – Иксмоя (42 м). От върха на това 10-етажно съоръжение се открива изумителна панорама към джунглата на Юкатан. Нощувка.

 01.04.2019-пн   4 ден   Канкун

(закуска)

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. За любителите на природата и приключенията предлагаме *екскурзия по желание „Сенотите ‒ оазисът на маите“. Плуването в сенотите на Юкатан е едно от най-вълнуващите преживявания, на които можете да се насладите в тази част на света. Ще видите естествени езера от различен тип: открити, полуоткрити, с пещери и древни сеноти.  За маите те били магически и свещени, не само като източник на прясна сладка вода в джунглата, но и като символ на подземния свят. В Юкатан има над 3000 сенота. Очакват Ви много разнообразни дейности като каяк, гмуркане с шнорхел и др. По време на обиколката опитен водач ще направи пътуването Ви още по-вълнуващо с легенди и истории за обитателите на джунглата на маите. Нощувка.

 02.04.2019-вт   5 ден   Канкун → Хавана

(закуска)

Закуска. Трансфер до летището. Полет за Хавана. Трансфер и настаняване в хотела.  *По желание, спектакъл в Кабаре Тропикана с ретро автомобил – един от най-известните нощни клубове в целия свят. В продължение на два часа ще бъдете свидетели на представление с латино-американски танци, в което участват над 150 артисти, съпроводено от горещата кубинска музика, изпълнена от оркестър на живо пред Вас. Нощувка.

 

03.04.2019-ср   6 ден   Хавана          

(закуска)

Закуска. Целодневно разглеждане на Хавана – обиколката е фокусирана върху старата и модерната части на Хавана и включва разглеждане на основните забележителности – ще видим замъка Морро-Хавана (отвън и историческия център (ЮНЕСКО): Катедралния площад, известният бар-ресторант “Lа Bodeguita del Medio”, Плаза де Армас, улицата на музеите, площад „Св. Франциск от Асизи“, Стария площад, улица Меркадерес. Следва посещение на музея на рома, запознаване с производството на емблематичната напитка и дегустация на „Хавана клуб“. Продължаваме „по стъпките на Хемингуей“  – ще посетим хотел Амбос Мундос, за да разгледаме стаята, където е живял известният американски писател Ърнест Хемингуей, ще спрем на неговите любими места – известния бар-ресторант „Ла Бодегита дел Медио“ и бара „Ла Флоридита“, откъдето коктейлите „Мохито” и „Дайкири” придобиват своята популярност. Продължаваме с панорамна обиколка на модерна Хавана: музея на революцията, централния парк, Гран Театро, националния Капитол – един от символите на Куба, крайбрежния булевард „Малекон” – романтично място за влюбени, паметника на „Хосе Марти“; университетския град и завършваме с магазина за пури в хотел „Хавана Либре“. Връщане в хотела. *По желание, концерт на Buena Vista Social Club. В продължение на два часа ще се наслаждавате на най-популярните песни на известната кубинска група, сред които „Чан Чан“, „Ла баямеса“ и други. Нощувка.

04.04.2019-чт    7 ден   Хавана  Варадеро                                 

(закуска, АLI)

Закуска. Трансфер до курортния град Варадеро, известен с дългата си плажна ивица, тюркоазени води и коралови рифове. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

05.04.2019-пт   8 ден  Варадеро     

(АLI)

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Изхранване на база ALI. *По желание, екскурзия с обяд до Националния парк Монтемар – среща с историята, природата и местното население на Куба. Отправяме се с автобус към Националния парк Монтемар, разположен на полуостров Запата, на 170 км. от Варадеро. С моторна лодка ще се придвижим до центъра на лагуната и ще посетим реконструирано селище на аборигени. Продължаваме към фермата за крокодили Бока де Гуама – естествен дом на стотици крокодили от най-малките до най-големите. После се отправяме към Залива на прасетата, станал известен през 1961 г., когато контрареволюционерите, подкрепяни от Кенеди, правят неуспешен опит да свалят от власт Фидел Кастро. Ще имате свободно време за плаж и плуване в залива. Рано вечерта се връщаме във Варадеро. Нощувка.

06.04.2019- сб   9 ден Варадеро                                                                                                                                (АLI)

Закуска. Днес Ви предстои джип сафари „Кубински ден“ с включен обяд – една по-различна екскурзия, която предлага приключение с джип и още много разнообразни занимания – пътуване през плантациите, намиращи се в близост до Варадеро, круиз по река Юмури, гмуркане с шнорхел и плуване в сенот. Обяда в автентично кубинско ранчо с възможност за конна езда. Всеки джип е за 4-ма туристи.  Нощувка.

 07.04.2019-нд   10 ден  Варадеро                                                                                                                        

(АLI)

Закуска. Свободен ден за плаж и почивка. Изхранване на база ALI. Нощувка.

08.04.2019-пн   11 ден  Варадеро – Хавана →    (закуска)

Закуска. Свободно време за плаж и почивка. Трансфер до летището. Полет AF 825 от Хавана в 19:40 ч.

09.04.2019-вт    12 ден Париж  София

В 10:45 ч. кацане в Париж. В 13:05 ч. полет AF 1788 от Париж. Кацане в София в 16:45 ч.

 група:   29.03.2019 – 09.04.2019

вид стая в Канкун в двойна стая в единична стая
Стандартна стая 3126 € / 6114 лв. 3654 € / 7147 лв.
Стая с морски изглед и балкон 3201 € / 6262 лв. 3796 € / 7425 лв.

 

Хотели:

29.03 – 02.04 Канкун Krystal Cancun 4*
02.04 – 04.04 Хавана H10 Panorama 4*
04.04 – 08.04 Варадеро Ocean Vista Azul 5*

Цените включват:

 • Самолетни билети София – Париж – Канкун / Хавана – Париж – София с редовни полети на Air France, с включени такси, чекиран багаж до 23 кг (115 см) и ръчен багаж до 12 кг;
 • Самолетен билет Канкун – Хавана;
 • 10 нощувки: 4нощувки със закуски в Канкун; 2 нощувки със закуски в Хавана; 4 нощувки All Inclusive (всичко включено) във Варадеро
 • 3обяда по време на екскурзиите;
 • Всички трансфери в Мексико и Куба
 • Всички екскурзии с местни екскурзоводи и включени входни такси:
 • екскурзия до Чичен Ица и сенотаИк Кил;
 • екскурзия до Тулум и Коба;
 • целодневно разглеждане на Хавана;
 • посещение на Музея на рома с дегустация на „Хавана клуб”;
 • джип сафари „Кубински ден“;
 • Медицинска застраховка с покритие от 15 000 щ.д.
 • Водач-преводач от агенцията

Допълнително се заплащат:

 • Виза за Куба ‒ 80 лв.
 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка:24 лв.
 • Такса обслужване на местните екскурзоводи и шофьори:
 • По желание – доплащане за:

– ALI (всичко в цената): за 1 нощувка 116 лв.

– екскурзия „Сенотите ‒ оазиса на маите“: 228 лв

– Кабаре Тропикана с ретро автомобил: 261 лв.

– концерт на Buena Vista Social Club: 158 лв.

– екскурзия „Националният парк Монтемар“ (мин. 8 ч.):  293 лв.

 • По желание – застраховка „Отмяна на пътуване“ – от 2,7% до 1,5% от общата цена по договора.

Цената не включва:

 • непосочените в програмата хранения, напитки, допълнителни посещения, бакшиши за носачите на багаж и други лични разходи.

Записване и плащане:

 • Краен срок за записване: до 28.01.2019 или до изчерпване на местата
 • При записване: копиe на личната карта, паспорт с 6-месечна валидност от датата на връщане (след 09.10.2019) и 4 свободни страници; 2 цветни снимки (паспортен формат) и данни за формуляра за кубинска виза; депозит 2500 лв,
 • Пълно плащане: до 28.01.2019

Визов режим:

 • за Мексико: Българските граждани могат да влизат и пребивават на територията на Мексико като туристи без визи за срок до 180 дни.
 • за Куба: Българските граждани трябва да имат издадена виза от съответното кубинско посолство или туристическа карта

Медицински изисквания:

 • Ваксинации не са необходими.
 • Носете  репеленти против насекоми, слънцезащитен крем, шапка и  удобни обувки.

Минимален брой участници за осъществяване на пътуването: 13 туристи.

 • Срок за уведомяване при недостигнат минимален брой туристи – 25 дни преди началната дата: 03.03.2019
 • При недостигнат минимален брой от 13туристи, но не по-малко от 10 – доплащане 136 лв.

Преотстъпване на пътуването на друго лице:

 • Туристът може да преотстъпи правото си на пътуване при същите условия на друго лице до 61 дни преди тръгване, ако няма издадени самолетни билети и визи, и ако смяната на пътуващото лице не е свързана с допълнителни разходи. В този случай се заплаща такса административни разходи 100 лв.

Прекратяване на договора, анулации и неустойки по програмата:

 • Туристът има право да прекрати едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

– до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка

– до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена

– от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена

– от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена

– под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%

 • В случай, че  Потребителят доброволно прекрати своето пътуване, след като то вече е започнало, всички  допълнителни разходи, включително транспортните, са за негова сметка.

Информация:

 • Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
 • В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
 • Туроператорът не носи отговорност за промяна в разписанията на авиокомпаниите; ако някой от обектите  е в процес на реновиране, както и за дейности, които не са организирани от туроператора.
 • Непълнолетни, пътуващи без родител представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
 • За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
 • Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и независещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

 

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!

Ще се радваме да се чуем на 044 622 707 / 0878 38 70 38 или да се пишем на oferti@bestbulgariadeals.com