ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Магическата култура на Азербайджан

транспорт: самолет

дати: в периода 04.06.2019 – 10.09.2019

цена: 1 090 лв на човек

 

 

7 дни / 6 нощувки

Индивидуален тур

Ако искате да добавите нови цветове в живота си и да се откъснете от монотонното ежедневие – това пътуване е за Вас! Баку, столицата на Азербайджан, е известен като един от най-красивите градове в света, притежаващ ценно археологическо наследство, модерна архитектура с впечатляващи сгради.

Азербайджан със своите пейзажи, гори, реки, планински вериги и плажове на Каспийско море не може да не докосне сърцето ви!

Програма:

Ден 1: БАКУ

-Полет от София за Баку в 11:55 ч. Пристигане в 16:05 ч. Посрещане от представител на фирмата партньор. Трансфер до хотела.

По желание: Вечеря в хотела или ресторант близост до хотела. ( заявява се предварително).

Ден 2: БАКУ

– 08:00 – 09:00 Закуска в хотела.

– 09:30 Среща с местен гид в лоби на хотела.

– 10:00 БАКУ City tour – заедно с вашия гид ще обиколите величествен град, столицата и търговския център на Азербайджан. Разходката ще се започне в Стария град „Ичери Шехер”. Ще видите Крепостните стени, Портите на града «Гоша гала гаписи», Двореца на шаховете на Ширван (15 век), Девичата кула (12 век), Керван Сарай, Замъкът Синик Гала, средновековните бани, Музея на миниатюрната книга, занаятчийски ателиета, антикварни магазини. Тази част на Баку е най-интересна и наситена с архитектурни и исторически паметници. Територията на Ичери Шехер заема 22 хектара, половината от общата площ на Баку. Пазарния площад е пълен с многобройни художествени студия и магазинчета за сувенири. Ще продължите към алеята на паметта Шехидлер Хиябани, от която се отваря страхотна панорамна гледка към града. Освен това ще разгледате архитектурата на Баку в периода 19-20 век, както и съвременните културни обекти: Площада на фонтаните, площада на паметника Низами Гянджеви, разходка по крайбрежния булевард.

– 14:00 Обяд. (заплаща се допълнително на място)

– След обяд ще пътувате до село Сурахани. Разпространението на зороастризма на територията на съвременния Азербайджан се дължи на спонтанно запалими източници на нефт и газ. Ето защо в тази област е оцелял такъв паметник като храм Атешгях.

– Екскурзия до Атешгях. Храм на огъня Атешгях се намира на 30 километра от центъра на БАКУ, в юго-източните покрайнини на Абшеронския полуостров. Храмът е строен през 17-18 век, поддържан от индуската общност в Баку, принадлежаща към кастата на сикхите. Още в началото на нашата ера тук имало светилище на огнепоклонниците зороастрийци. Те придавали на неугасващия пламък мистично значение и идвали тук, за да се поклонят на светинята.

– Екскурзия до Янардаг. След това малко село в Абшеронския полуостров се намира връх Янардаг – „Вечния пламък”. Думата „Янар“ на азербайджански език означава „изгаряне“, а „Даг“ – „планина“. И това наистина е изгаряща планина – не метафорично, а буквално. Някога в Абшерон имало много места, където природен газ, излизащ от недрите на земята на повърхността, се запалва спонтанно, но с началото на масовото добиване на нефт и газ в Абшерон тези места започнаха да изчезват. Горещите изходи на природния газ, който в съприкосновение с кислорода се запалва, е уникален природен феномен.

– Вечеря (заплаща се допълнително на място)

– 19:00 Трансфер към хотела.

– Нощувка.

Ден 3: БАКУ – Гобустан

– 08:00 – 09:00 Закуска в хотела

– 09:30 – Сутринта ще посетите археологически резерват и ще видите праисторически скални рисунки. Гобустан е едно от най-древните човешки селища в света. Това е обиталище на първобитните хора, оставили след себе си голямо количество следи. Ще видите удивителния свят на скалните изображения, паметници на изкуството, изобразяващи бита и традициите на древните хора. Резерватът има над 6000 скални гравюри, направени преди между 5000 – 40 000 години. На територията се намират останки от населени преди времето пещери, селища и погребения, които отразяват интензивен човешки бит на жителите на този район преди последната ледникова епоха, от горния палеолит до средновековието.

– Посещение на кални вулкани. Според броя на калните вулкани, Азербайджан заема първо място в света. Приблизително 350 от 800 съществуващи кални вулкани се намират в Азербайджан. Повечето от тях са концентрирани в района на Гобустан. (зависи от времето, защото при дъждовно време, с кола няма възможност да се стигне до вулкана)

– 14:00 Обяд (заплаща се допълнително на място)

– След обяд ще продължим обиколка на Баку с посещение на Upland Park – градски парк, който се намира на хълм в западната част на града. Това е най-доброто място за разглеждане на града и залива на БАКУ. Архитектурата на столицата е много еклектична – тя е комбинация от различни стилове и влияния като бароко, класицизъм и модерна архитектура, както Източна, така и Западна.

-Посещение на Културния център Гейдар Алиев. Той представлява комплексно съоръжение, включващо конгресен център, музей, изложбени зали и административни офиси. Дизайнът на сградата е забележителен с това, че в екстериора няма нито един прав ъгъл. Проектът е разработен от легендарната жена архитект Заха Хадид през 2007 г.

– Вечеря (заплаща се допълнително на място)

– 19:00 Трансфер към хотела.

– Нощувка

Ден 4: Исмайли – Лагич – Габала

– 08:00 – 09:00 Закуска в хотела

09:30 – Посещение на Исмайли и Лагич. Лагич е историческо и много забележително място в Азербайджан. То е известно с автентичните си занаятчийски традиции, особено свързани с медта и изработка на необикновени съдове от нея. Майсторите в района са добре познати с ръчна изработка на килими и кинжали в Азербайджан и Южен Кавказ. Лагич има запазена средневекова канализационна система и водопровод (някои експерти твърдят, че са построени преди 1000 – 1500 години). Поради честите земетресения местните хора са развили сложни и автентични строителни техники. Природната изолация е направила Лагич много нетипично селище в Азербайджан. Езиковата плетеница на диалектите на стария персийски език, на който говорят жителите, остава до ден днешен първичен език в Лагич и околните села. В течение на много столетия хората, живеещи в планинската местност и в долината, са говорили не само на азери, но и активно са използвали фарси, арабски и руски. Тук обаче, в това планинско селище, където днес живеят не повече от 2000 човека, жителите по старому говорят на уникален диалект на фарси.

– Обяд в Лагич (заплаща се допълнително на място)

– Трансфер в Габала и настаняване в хотела.

– Габала, бившата столица на Кавказка Албания, археологически разкопки на която се намират около 20 км югозападно. Габала се счита за популярна туристическа дестинация благодарение на комбинацията от много добър климат, зелените планини и отличната фауна това място е било наречено „Азербайджанската Швейцария”! Много големи световни хотелски вериги присъстват в града, наоколо се намират няколко интересни старинни христиански храмове.

– Посещение на увеселителен парк „Габаланд“, ледена пързалка и театър в гръцки стил, построен специално за външни концерти. Габала също има няколко търговски центъра – един от които е най-известният мол в центъра на града Mall of Gabala.

– 19:00 Вечеря (заплаща се допълнително на място)

– 21:00 Трансфер към хотела.

– Нощувка

Ден 5: Шеки

– 08:00 – 09:00 Закуска в хотела

– 09:30 Отпътуване към Шеки

– Настаняване в хотел в Шеки

– Обиколен тур в Шеки. Град Шеки разположен в живописния планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади, минерални извори сред гъстите гори. Градът е едно от най-старите селища в Кавказ – богатото историческо и културно наследство е негова най-голяма гордост. Ще видим средневековната срепост Керван – сараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията Джума от 18 век, минарето на Гилейлинската джамия от 18 век, средновековните бани. В местна занаятчийска работилница ще ни покажат как са изработвали знаменитата шекинска коприна, която и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали! Ще обиколим и най-красивите панорамни гледкина града

– Обяд в древния Керван-сараи (срещу допълнително заплащане на място)

– Посещение на село Нидж, където ще видим уникален архитектурен паметник – храм на удините. Удините са един от най-старите кавказки народи, потомци на древните албани. В наше време те наброяват едва около 10 000 човека. Успели са да запазят своя език и културни традиции до наши дни. Възстановеният храм бил построен в края на 17 век на мястото на древна албанска църква, издигната някога от Свети Елисей – почитан в Кавказка Албания християнски проповедник и просветител. Храмът и досега носи неговото име.

– 19:00 Вечеря (заплаща се допълнително на място)

– 21:00 Трансфер към хотела.

– Нощувка в Шеки

Ден 6: Шеки

– 08:00 – 09:00 Закуска в хотела

– 09:30 Екскурзия до село Киш. В село Киш живеяли удините. В селото се намира и първата християнска църква, построена на Кавказ по времето на Албанската империя. В село Киш била разположена древна защитна крепост „Гелерсен – Горерсен“, което в превод означава „Ще дойдете и ще видите“.

– Обяд в Шеки (заплаща се допълнително на място)

– Специална изненада за вас – мастер-клас на един древен занаят в град Шеки

– Трансфер до БАКУ

– Настаняване в БАКУ

– Нощувка

Ден 7: Отпътуване

– След закуска освобождаване на стаите и трансфер до летището. Полет от Баку за София в 08:30 ч. Пристигане на летище София в 10:55 ч.

ЦЕНА:  1090 лв на човек при настаняване в двойна стая

Цена за настаняване в единична стая – по запитване

ПАКЕТЪТ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София – Баку – София, директен полет- цената на билета подлежи на препотвърждение, ако датите на пътуване ще са различни от предложените от туроператора ;
 • Летищни такси;
 • 1 ръчен багаж до 10 кг.;
 • Посрещане и трансфер от летище Баку до хотела;
 • Изпращане и трансфер от хотел Баку до летище в Баку за полета до София;
 • 4нощувки със закуски в хотел 3* в Баку;
 • 1нощувка със закуска в хотел 3* в Габала;
 • 1нощувка със закуска в хотел 4* в Шеки;
 • Пешеходна екскурзия на Стария град „Ичери Шехер”;
 • Следобедна пешеходна разходка и запознанство с историята и архитектурата на Баку;
 • Обиколка на района на Абшеронски полуостров;
 • Посещение нарезерват Гобустан;
 • Посещение на село Лагич;
 • Посещение наград Габала;
 • Посещение на град Шеки;
 • Транспорт по горепосочената програма и всички екскурзии
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местен гид на руски или английски език;
 • Водач-преводач от фирмата при група минимум 20 човека;
 • Обслужване от фирма партньор в Азербайджан;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Издаване на виза за Азербайджан 35 евро = 70 лв /заплаща се задължително или ако имате такава се предоставя за проверка в офиса на туроператора/
 • Бакшиши за гида
 • Обяди и вечери
 • Туристически такси за Баку и Габала 3 EUR на турист на нощувка;
 • Медицинска застраховка (заплаща се допълнително към екскурзионния пакет, ако туристът няма такава);
 • Всички входни билети за музеи и др.
 • Застраховка “Отмяна на пътуване”- тази застраховка покрива рискове в случай на отказ за пътуване от страна на туриста – по желание.

Необходими документи за пътуване:

Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България

За Азербайджан е нужна туристическа виза, ние съдействаме за получаването на визата /попълване на визова анкета и т.н./, получава се в рамките на 5 работни дни.

Полезна информация:

1 лв = 0.90 азербаджански манат

Часови пояс: два часа разлика.

България 12:00 часа – Азербайджан 14:00 часа

УСЛОВИЯ ЗА РЕЗЕРВАЦИИ:

Депозит – 50% на човек при резервация

Пълно плащане – до 20 дни преди датата на пътуване

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛИРАНЕ:

Пътуващите имат право да прекратят едностранно договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след заплащане на следните суми:

до 65 дни преди датата на полета: без неустойка

от 64 до 30 дни: 370 лв. на човек

от 29 до 20 дни: 50% от стойността на пакета на човек

от 19 до 11 дни: 70% от стойността на пакета на човек

под 10 дни преди датата на пътуване: 100% от стойността на пакета на човек

 

ВАЖНО!

За да бъде потвърдена резервацията ви е необходимо да изпратите трите имена на пътуващите на латиница, ЕГН, вид, номер и валидност на документа за самоличност, с който ще пътувате. Промяна на имена или дати се таксува допълнително.

Туроператорът си запазва правото да промени последователността на изпълнение на програмата!

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!

Ще се радваме да се чуем на 044 622 707 / 0878 38 70 38 или да се пишем на oferti@bestbulgariadeals.com