Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

pakistan-1799463_1920-1024x694транспорт: собствен транспорт

дати:01.05.2018-31.10.2018

цена: 1186 лв

Всичко по офертата в pdf формат

 

Магистралата Каракорам и Хунза Шангри-Ла (Пакистан)

Хунза е планинска долина в северен Пакистан, която свързва Пакистан с Китай през прохода Хунджераб.Заснежените върхове на Хималаите, Каракорам и Хуинду Куш са неизменно пред погледа ни, когато минаваме по пътя, някога част от древния Път на коприната от Китай до Европа. Долината Хунза често бива наричана Шангри-Ла (земен рай) и се смята, че именно това място стои зад митичната долина Шангри-Ла от романа „Изгубеният хоризонт“ на Джеймс Хилтън. Магистралата Каракорам е била построена между 1959 и 1979 година. Това е един от най-високите планински пътища в света, често наричан „Осмото чудо на света“. Строежът на тази впечатляваща магистрала с дължина 1300 км и с надморска височина над 4600 м е струвал доста скъпо – казват, че всеки километър от нея е коствал живота на един човек. Районът е красив и живописен поради етническото многообразие и природните дадености.

План на пътуване:

Ден 1. Исламабад
Посрещане при пристигане на летището в Исламабад. Трансфер до хотела в централната част на града. След кратка почивка от няколко часа, се отправяме на полудневна обиколка в града. Нощувка в Исламабад.

Ден 2. Исламабад – Чилас
Караме по магистралата Каракорам до Чилас. Тя свързва Китай и Пакистан като прекосява планината Каракорам през прохода Хунджераб на височина от 4695 м. Поради високата си надморска височина и трудните условия, в които е била строена, магистралата често е наричана „Осмото чудо на света“. Строена е от правителствата на Пакистан и Китай, между 1959 и 1979 година, като повече от 1000 работници са намерили смъртта си по време на строежа. Нощувка в Чилас.

Ден 3. Чилас – Каримабад – Хунза
Заминаваме за Каримабад. Спираме за кратко на кръстопът между 3 планини – Хималаите, Каракорум и Хинду Куш за неповторими снимки. Продължаваме към Каримабад за нощувка.

Ден 4. Хопър – долината Дуйкър
Сутрешна екскурзия до долината Хопър. Следобед продължаваме към долината Дуйкър, където може да заснемем уникални кадри на слънцето, залязващо над известните върхове край долината Хунза. Нощувка в Дуйкър.

Ден 5. Каримабад – езерото Атабад – долината Голмит
След закуска караме към езерото Атабад и взимаме лодка до Гулмит. Настаняваме се в хотел в Гулмит. Свободно време.

Ден 6. Голмит – проход Хунджераб
Целодневна екскурзия до прохода Хунджераб – най-високата точка на магистралата Каракорам, който осигурява лесен достъп до известната провинция Синсианг в Китай. Маршрутът минава през живописни места с гледки към високите планини на Каракорум и далечните планински хребети на Памир. На Хунджераб, днес обявен за национален парк, може да видим овцата Маркополо, снежни леопарди и хималайски диви кози Ибекс. Вечерта се връщаме в долината Гулмит, където нощуваме.

Ден 7. Екскурзия до долината Капурсан
Днес имаме цял ден на разгледаме долината Капурсан – най-северозападната част на Пакистан. Ще се разходим на кон и ще ловим риба, ще гледаме как местните играят свой собствен стил на играта поло без правила.

Ден 8. Долината Гулмит
Днес ще изследваме най-отдалечените от всички долини в района – Гулмит. Ще посетим най-старата къща в Гулмит (на 700 години), Паметника на мира, етнографския музей, крепостта Ондра и стария град Гулмит. Ще посетим и няколко традиционни къщи на местни хора от горната част на Хунза.

Ден 9. Гулмит – град Гилгит
След закуска караме до Гилгит. Спираме за кратко при панорамното място Ракапоши за страхотно снимки и продължаваме към Гилгит. Настаняваме се в хотела. След кратка почивка посещаваме местния пазар, където ще имаме шанса да се запознаем с обичаите на хората от Гилгит. Спираме при кооперативен магазин, където се купуват китайски стоки с бартерна система. Следва вълнуващо пътуване през най-дългия висящ мост в Азия – 182 метра и с ширина, която позволява да минава само по една кола. Нощувка в град Гилгит.

Ден 10. Град Гилгит – Исламабад
Рано сутринта се отправяме към Исламабад и по пътя посещаваме музея Таксила. След това продължаваме към Исламабад. Трансфер до летището и заминаване.

Цената включва: ►9 нощувки в хотели в двойна стая със собствен санитарен възел ►транспорт по маршрута ► английско-говорещ водач ►транспорт с лодка през езерото Атабад ►летищни трансфери ► покана за виза

Цената не включва: ► самолетни билети от / до Исламабад ► напитки и храна, неспоменати в програмата ►бакшиши ► мед. застраховки ► лични разходи.

Цени на допълнителни услуги: ►доплащане за трима души, пътуващи заедно: 430 лева на човек
► доплащане за двама души, пътуващи заедно: 850 лева на човек►допълнително плащане за единична стая 320 лева