Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Класическа Персия

ИРАН

транспорт: самолет

дати: според офертата

цена:  1450 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 


Дати на заминаване:
Всяка Събота  от 7 Януари 2017 – 27 Май 2017

Класическа Персия, 8-дневна обиколка на Иран

Персия, както е бил познат Иран преди 1935 г., е била една от най-големите империи на древния свят, а страната от дълги години успява да поддържа собствена културна идентичност в рамките на ислямския свят, като запазва собствен език и се придържа към шиитското течение в исляма. Иран става уникална ислямска република през 1979 г., когато монархията е свалена и религиозни дейци поемат политическия контрол. Оттогава страната се възприема с предразсъдъци в западния свят, който я смята за заплаха за световния мир. Но Иран е родина на приятелски настроен народ, вековни традиции, исторически места и красиви градове. Не пропускайте този шанс да опознаете по-добре тази страна, като посетите три велики града – Техеран, Шираз и най-вече Исфахан.

План на пътуване:
Ден 1. Техеран
Пристигане в Техеран рано сутринта (полетът от София най-верочтно ще излети ден преди това), транспорт до хотела и кратка почивка. По-късно на същия ден – обиколка на иранската столица с посещение на археологическия музей, музея на кралските бижута с известния диамант Даря-е-Нур, музея на килимите. Нощувка в Техеран.


Ден 2. Техеран – Шираз
Сутринта ще посетите комплекса Саад Абад (летния дворец на шаха), където ще разгледате два от 18-те исторически палати. Следва посещение на керамичния музей. След като обядвате – трансфер до летището за вътрешен полет до Шираз. По пътя към хотела ще разгледате красивия храм Сах-е-Чераг. Нощувка в Шираз.


Ден 3. Шираз
Обиколка на Шираз с посещение на комплекса на Карим Хан, джамията Насир Алмолк, джамията Вакил и едноименния базар, Сарай-е-мошир със своите интересни магазинчета за етнически сувенири. След обед обиколката продължава с посещение на гробниците на древните персийски поети Хафез и Саади, красивите градини Джахан Нама и Делгоша, както и гробницата Хаджой-е-Кермани. Нощувка в Шираз.


Ден 4. Шираз-Персеполис-Исфахан
След закуска се отправяте към легендарния Персеполис – древната столица на Ахеменидите, построена от Дарий Велики през 518 г. Пр. Хр. След това ще посетите Нагш-е-Ростам, където са разположени гробниците на някои от Ахеменидските крале. Пътуването продължава към Исфахан, където ще нощувате.


Ден 5. Исфахан
Исфахан е перлата на традиционната ислямска архитектура. Обиколка на Исфахан – площад Нагш-е-Джахан с джамиите на имама и на шейх Лотфолах, както и двореца Али Капу и базара. Ще посетите и дворците Чехел Сутон и Хащ Бехещ. Нощувка в Исфахан.


Ден 6. Исфахан
Обиколката на Исфахан продължава с джамията Джаме, църквата Ванк – една от най-красивите арменски църкви, Монар Джомбан (Клатещите се минарета), историческите мостове в града. Нощувка в Исфахан.


Ден 7. Исфахан-Абянех-Кашан

Днес се отправяте към селцето Абянех, което е под закрилата на ЮНЕСКО. Неговите жители говорят, живеят и се обличат в оригинален персийски стил. Пътуването продължава към Кашан, където ще посетите две исторически къщи: Табатабаиха и Бороджердиха. Нощувка в Кашан.


Ден 8. Отпътуване
Трансфер до летището в Техеран и отпътуване или възможност за удължаване на престоя в Техеран.

Цената включва: ► самолетен билет Техеран-Шираз ► 8 нощувки в хотели средна класа (3***) със закуска ►7 обяда ►входни такси ►местен английско говорещ екскурзовод ►транспорт според програмата ►покана за виза

Цената не включва: ►самолетни билети до / от Техеран ►туристическа виза ► бакшиши ► лични разходи ►застраховка ►напитки и храна не спомената в програмата
Цена на допълнителни услуги: ►доплащане за единична стая: 135 евро ► допълнителна нощувка в Техеран преди началото или след края на тура – двойна стая: 100 евро, единична стая: 80 евро ► Програмата може да бъде поръчана и като вариант Луксозно пътуване (с настаняване в 4**** хотели) – ще ви предоставим цена при запитване.

Практическа информация: ►Моля, имайте предвид, че по време на тура към вас могат да се присъединят други туристи от различни националности на същата дата, на която сте поръчали пътуването – това няма да ни бъде известно предварително ►В програмата са възможни дребни промени и разместване на реда и вида на някои от посещаваните обекти в зависимост от празнични и почивни дни, времето на вашето пристигане, преценка на място на местния гид ►Облекло: мъжете трябва да носят ризи с къс или дълъг ръкав, но не и потници, и дълги панталони. За жените е задължително да носят шал на главата и да прикриват тялото си. Най-удобно е да се носят дълги туники върху дънки или панталони. ►В Иран е забранен вносът на алкохол и свинско месо ►Носете си евро или долари в брой, кредитни карти не могат да се ползват


Виза: Българските граждани могат да кандидатстват за иранска виза в посолството на Иран в София или да получат 15-дневна туристическа виза при пристигане на летище Имам Хомейни (цена по информация от 31/1/2012: 50 евро). Важно: в паспорта Ви не трябва да има израелски печати или виза!