Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

КИТАЙ

транспорт: самолет

дати: 14.06.-22.06.2017

цена:от 2 829 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

Два мегаполиса: Пекин и Шанхай 9 дни, 6 нощи

София > Доха > Пекин 3н – Шанхай 3н > Доха > София

6 закуски, 3 обяда, 3 вечери

Поднебесната винаги е била сърцето на най-могъщата цивилизация и най-богатата култура. Ще видим символите на Китай: храма на Небето, най-големия площад в света – Тянанмън, Забранения град – един от най-големите дворци в света, Великата китайска стена – най-грандиозното творение на човека, и деловата столица на Китай – Шанхай, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес.

14.06.17-ср. 1 ден София → Доха →

Пристигане в Доха 17:40. Обиколка на Доха.

15.06.17-чт. 2 ден → Пекин (В)

00:55 пристигане в Доха. 02:10 полет от Доха. Пристигане в Пекин 14:55. Посрещане и трансфер до хотела. Разглеждане отвън на новия национален театър. Вечеря „Патица по пекински“. Нощувка.

16.06.17-пт. 3 ден Пекин (З/О)

Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) най-известното и грандиозно съоръжение на древната цивилизация с дължина 6,500 км., което се простира от пустинята Гоби до Източно Китайско море. Строежът започнал по време на император Циншъхуан и завършил по време на династията Мин. Спиране за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо“ и „Водният куб”, построени за Олимпийските игри 2008 г. Обяд. Посещение на летния императорски дворец Ихъюан (ЮНЕСКО). Разположен около езерото Кунмин, той е най-големият дворцово-парков ансамбъл, природна и архитектурна забележителност на Пекин. Създаден е през 1750 г., когато император Цянлун, връщайки се от Ханджоу, заповядва да се направи езеро, напомнящо живописното езеро Сиху в Ханджоу, а по случай 60-годишнината на майка си издига Хълма на дълголетието (висок 60м.) и построява Дългия коридор най-дългият покрит коридор в света (728 м.), влязъл в книгата за рекордите на Гинес. Посещение на ферма с магазин за перли. Разходка по централната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.

17.06.17-сб. 4 ден Пекин (З/О)

Закуска. Разходка по площад Тянанмън най-големият в света (побира 1 млн. Души). Построен е 1651 г. и е разширен през 1958 г. Тук са паметникът на народните герои и мавзолеят на Мао Дзедун. Посещение на Забранения град и зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – един от най-големите дворцови комплекси в света (9999 зали), перла в архитектурното изкуство на древен Китай. Построен е за 15 години (1406 1421 г.) и заема площ от 720,000 кв. км. В течение на 500 години е бил резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г. Обяд. Разглеждане Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) един от най-красивите храмове, сътворен от архитектурния гений на средновековен Китай (1420г.) за тържествени церемонии и молебени на императорите като върховни жреци. Оттук минските и цинските императори отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглият олтар на небето, е визитната картичка на Пекин. Уникална е стената на ехото. *По желание, с доплащане посещение на спектакъла „Легендата Конгфу. Нощувка.

18.06.17-нд. 5 ден Пекин ‒ Шанхай (З/В)

Закуска. Отпътуване със скоростен влак (около 5ч.) за Шанхай. Наричат Шанхай “Париж на Изтока” или “китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. *По желание, с доплащане посещение на прочутото Шанхайско акробатично шоу. Нощувка.

19.06.17-пн. 6 ден Шанхай (З/В)

Закуска. Посещение храма на Нефритения Буда най-големият действащ будистки храм на града. Построен е през 1882 г., за да бъде вечен дом на двете нефритени статуи на Сакиамуни Буда, донесени от Бирма. Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19 и 20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании, както и консулствата на Русия и Великобритания, издателства на вeстници, Шанхайският и Масонският клуб. Обиколка на модерен Шанхай – свободната ико-номическа зона Пудун, известна като “главата на китайския дракон”; моста Нан Пу, тунела под река Хуан Пу. осещения по желание: телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, Океанариума, Шанхайският Световен Финансов Център (492 м.). Посещение на фабрика за коприна – традиция отпреди 5000 г. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Разходка из старинния квартал Чайнатаун с 3-4 етажни къщички и най-големия пазар, където се продава всичко. Свободно време на улица Нандзин, наричана “Първата улица на Китай” пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Нощувка.

20.06.17-вт. 7 ден Шанхай (З/О)

Закуска. Разглеждане на древния воден град Джуджаджао, наричан „Шанхайска Венеция”. Градът се слави със своята 1700 г. история, добре съхранени архитектурни паметници и мостове. Разположен е на бреговете на езерото Дианшан, на юг от река Ян Дзъ, в западните покрайнини на Шанхай. Разглеждане на старинната „Северна уличка” с къщи и магазинчета от епохите на династиите Мин и Цин. Разходка с лодка по каналите. Обяд. Връщане в Шанхай. Разходка из френския квартал и Син Тианди район с множество барове, ресторанти и бутици на известни световни фирми. Връщане в хотела. Нощувка.

21.06.17ср. 8 ден Шанхай (З)

Закуска. Свободно време до обяд. Посещение на Шанхайския музей, който със своите над 120,000 културни реликви от живописни платна, скулптури и калиграфия до мебели, резби върху нефрит и слонова кост, керамика и изкуства на малцинствата, проследява 5000-годишната китайска история, от епохата на неолита до днес. След това ще посетите уникални кътчета в Шанхай живописния район Тианцифанг, дом на изкуствата и занаятите с множество малки бутикови магазинчета, барчета и ресторантчета, които са разположени в реновирана традиционна жилищна площ в стария град, в района на френската концесия; крайбрежния булевард Бинжанг, разположен в новия район Пудонг с обща дължина 2,500 м. Вечерта разходка с корабче по река Хуанпу. Трансфер до летището. 23:50 полет от Шанхай.

22.06.17-чт. 9 ден Доха София

04:15 кацане в Доха. 07:05 полет от Доха. Пристигане в София в 12:05.

група 14.0622.06.2017

в двойна стая

в индивидуална стая

3-ти възрастен

2829 лв.

3401 лв.

2829 лв.

Хотели:

Пекин – Ritan Hotel 5*

Шанхай – Ocean Hotel 5*

Цените включват:

 • Самолетни билети София Доха ‒ Пекин / Шанхай – Доха – София с включени летищни такси

 • Билет за влака стрела Пекин – Шанхай;

 • 6 нощувки: 3 в Пекин и 3 в Шанхай;

 • 6 закуски, 3 обяда, 3 вечери;

 • Всички трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;

 • Всички екскурзии с включени входни такси за обектите по програмата:

 • целодневна екскурзия до Великата китайска стена и Летния дворец;

 • целодневна екскурзия в Пекин – площад Тянанмън, Забранения град и храма на Небето;

 • целодневна екскурзия с автобус в Шанхай – модерният град и старият град;

 • целодневна екскурзия с автобус до Джуджаджао и Шанхай – френския квартал и Син Тианди;

 • посещение на Шанхайския музей, района Тианцифанг и булевард Бинжанг;

 • разходка с корабче по река Хуан Пу;

 • Местни екскурзоводи;

 • Водач преводач от фирмата;

 • Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.

Допълнително се заплащат:

 • Виза за Китай: 148 лв;

 • Посещения по желание, които се заплащат с доплащането: спектакъл Конгфу шоу ‒ 78 лв.; Шанхайско акробатично шоу ‒ 76 лв.;

 • Посещения по желание, които се заплащат на място:

Океанариума ‒ 160 юана (42 лв); Телевизионна кула (II ниво)160 юана (42 лв); Шанхайският Световен Финансов Център ‒ 170 юана ( 45 лв);

 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: 35 щ.д.;

 • Лица над 70 г. доплащат за медицинска застраховка ‒ 18 лв.;

 • По желание застраховка отмяна или прекъсване на пътуване по независещи от клиента причини: от 2.7% до 1.5% от общата цена – сключва се при записване и авансовото плащане.

Записване и плащане:

 • При записване: необходимите документи и аванс 1300 лв. на човек;

 • Пълно плащане: до 10.04.2017 – до 100%

Необходими документи:

 • При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.12.2017 ) и минимум 3 свободни страници;

 • 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;

 • Задграничният паспорт се предоставя на фирмата до 02.05.2017.

Информация:

 • Ваксинации за Китай не са необходими.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15

 • Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 12.05.2017.

 • Цените са при курс 1 щ.д. = 6.9 юана, 1 щ.д. = 1.85 лв. (09.01.2017) При значителна промяна в курса на юана и щ.д. към лева цената ще бъде преизчислена към датата на окончателното плащане.

 • При промяна в стойността на летищните такси разликата ще бъде обявена до 20 дни преди тръгване и следва да бъде доплатена до 10 дни преди отпътуване.

Важно !

 • Видът на двойната стая, спалня или две отделни легла – не се гарантира.

 • За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако клиентът няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановяват 100% от платената от него сума. Това условие се отбелязва в самия договор. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.

Необходими данни за визовия формуляр за Китай:

 • националност по рождение …. / настояща националност ….

 • образование;

 • професия, длъжност, която заемате в момента, месторабота – адрес, пощенски код, телефон;

 • домашен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща;

 • семейно положение;

 • членове на семейството: съпруг/а, брат/сестра, деца, родители – име, националност, професия;

 • лице за контакт, в случай на нужда – име, мобилен телефон, връзка с лицето, кандидатстващо за виза;

 • получавали ли сте китайска виза (ако да, посочете последната дата и мястото, където сте я получили)
 • други страни/територии, които сте посетили през последните 12 месеца;
 • през последните 30 дни посещавали ли сте страни/териотории със заразни заболявания.