ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Календар на световните фестивали 2018

115
Информация за изготвянето на екскурзии bestbulgariadeals.com
044 622707 и 0878 387038 или на e-mail: info@bestbulgariadeals.com

Информация за световните фестивали в pdf формат

 

Календар на световните фестивали 2018

ЯНУАРИ

Международен фестивал на хвърчилата

Къде: Гуджарат, Индия

На Международния фестивал на хвърчилата на Ахмедабад (7-14 януари) стотици състезатели се състезават със своите хвърчила.  Това е ослепителна гледка, с местните базари и улична храна, достойни за обикаляне.

ФЕВРУАРИ

Карнавал де Оруро

Къде: Боливия

Карнавалите са навсякъде през февруари, от Рио до Венеция. Но малцина могат да се съревновават с боливийския град Оруро (3-13 февруари) Обявен за „Masterpiece of the Oral and Intangible Heritage of Humanity“ (Уникално произведение на изкуството на устното и недосегемо/духовно наследство на човечеството) през 2001г. от UNESCO, карнавалът в Оруро се счита за най-забележителния фестивал на Боливия, който тече в продължение на две седмици през февруари всяка година. Монументално събитие, в което взимат участие над 150 групи с над 30 000 танцьори и над 10 000 музиканта- впечатляваща процесия, продължаваща няколко километра; главозамайваща смесица на цветове, музика и танци.

МАРТ

Холи фестивал на цветовете

Къде: Индия

Време на фестивала Холи (Холика Дахан) или Фестивалът на цветовете, индуистите празнуват в чест на реколтата и плодородието на земята. Те излизат по улиците и се поръсват едни други с разноцветен прах и с оцветена вода. Забавлението е непрестанно, но не си мислете, че ще гледате отстрани – никой не може да се измъкне!  Вечерно време се палят огромни огньове на открито, за да се прогони дяволът-жена Дунда, а денем има шумни процесии, песни и танци.

АПРИЛ

Сонгкран фестивал

Къде: Чианг Май, Тайланд

Само на час път от Банкок, жителите на Фра Прадаенг празнуват фестивала Сонгкран дори седмица след края на тържествата в столицата. Пъстри паради, водни ритуали и още много са част от богатата програма на дългоочакваното събитие. Участвайте във водните битки и не се страхувайте да се намокрите добре  – местните вярват, че това ще донесе достатъчно дъжд през новата година, както ново и чисто начало за всички.

МАЙ

Синко де Майо

Къде: град Пуебла, Мексико

Мексиканците не са известни като големи воини и като цяло са изгубили всичките важни сражения срещу по-силни противници.

Те са ужасен пример за военна немощ, след като разбитите части на доброволците и каубоите от Тексас успяват сами да заловят мексиканския президент Антонио Лопес де Санта Ана през 1836 г. и да си извоюват независимост за бъдещия щат Тексас.Вероятно заради събития като това, когато победят един път, мексиканците просто няма начин да го забравят и това се превръща в повод за празник. Или поне в празник на На 5-и април 1862 г. мексиканците побеждават превъзхождащата ги френската армия при Пуебла и печелят една от най-знаменитите си победи. Въпреки че латиносите губят войната и французите налагат своя избраник Максимилиан за император на страната, битката при Пуебла е национална гордост и през същата година е обявена за национален празник.

ЮНИ

фестивал „Инти Райми“
Къде: Куско, Перу
Ако сте в Куско за 24 юни, Фестивалът на слънцето в Инка се прави възстановка в руините на Сакшайуаман в убедителна деветчасова церемония. Уличните партита предните дни значително облекчават настроението.

ЮЛИ

Гион Мацури

Къде: Киото, Япония – Остатък от един древен пречистващ ритуал, Гион Мацури продължава този месец, но основното шествие на 17 юли е неговата светлина. По време на пътуването до него очаквайте хранителни сергии след залез слънце и възможността да се разхождате покрай огромните съоръжения преди да нахлуят по улиците. По време на вечерите, които водят до парада, някои частни къщи в стария търговски квартал Кимоно отварят входовете си за посетители, излагайки ценни семейни наследства, по обичай, наречен Byōbu Matsuri или Folding Screen Festival. Това е ценна възможност да посетите и да наблюдавате традиционните японски резиденции на Киото.

АВГУСТ

Фестивал на връх Хаген

Къде: Папуа Нова Гвинея Защо: Този фестивал започва през 60-те години на миналия век като начин за свързване на племена от Западните планини. Сега неговите пера и боядисаните лица образуват шумни културни тълпи (18-19 август) то се провежда като част от по-широк маршрут.

СЕПТЕМВРИ

Фестивал на китовете

Къде: Херманус, Южна Африка
Кога: последната седмица на септември
Разположен до най-южния край на Африка, град Херманус осигурява гледка от първия ред към Капския маршрут на китовете. По време на миграционния сезон, хората се тълпят по скалите, за да зърнат застрашения южен кит. Градът се намира над залива Уокър, в който се тъпчат по 70 кита. За да формализира цялата история с наблюдаването на морските бозайници, Херманус създава специален фестивал, посветен на тях и въвежда длъжността викач на китове – човек, който надува рог от кафяви водорасли, за да насочи вниманието на туристите към големите водни обитатели.

ОКТОМВРИ

Вегетариански фестивал

Къде: Пукет, Тайланд Защо: Не толкова доброкачествено, колкото звучи. Този фестивал (в средата на октомври) на пречистването кани китайската общност на Пукет да се ангажира с Dreamstime в мазохистични пророчески пиърсинги (често доста ужасяващи) в събитие, за

което се смята, че е отпреди 150 години.

НОЕМВРИ – Ден на мъртвите

Къде: Мексико и Гватемала

Защо: Диа де Лос Муертос (2 ноември) сега е световен обект, но Мексико е сърцето му. Хората от Пурепеча изпълняват ритуали късно през нощта.  Най-забележителното събитие обаче се провежда в гробище близо до езерото Атилан, тъй като домашните хвърчила (с широчина до 30 метра) се изстрелват в небето в

ДЕКЕМВРИ 

Junkanoo

Къде: Насау, Бахамски острови

Junkanoo (26 декември & 1 януари) датира от робството на 1700-те; днес, това е диво парти, което продължава по време на карнавалните паради на Бокс ден и Нова година в столицата Насау.