Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Зимна приказка в Русия – ТОП програма от България!

транспорт: самолет

дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02

8 дни /7 нощувки

пакетна цена: 2265 лева на човек

Ден 1 /   София – Москва

Тръгване от  София с полет на Аерофлот. Кацане в Москва, посрещане, трансфер и настаняване в хотел 4*.

„Park Inn Sadu Moscow” 4*

Нощувка.

 

Ден 2 /  Москва

След закуска в хотела в 10.00 панорамна обиколка (с включен обяд) на български език на Москва: Червения площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а – най–старият търговски дом в Русия с най-луксозните световни марки, мавзолея на Ленин, възстановения храм на Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталинските небостъргачи. Посещение на световноизвестните метростанции в Москва, понякога наричани „Подземни дворци“.

Обяд в ресторант в града.

Посещение на Московският Кремъл, който напомня на съвременната Русия за нейното средновековно минало. Построен на мястото на ловния дом на принц Юри, Кремъл е с изглед към реките Москва и Неглинка. Днес Кремъл остава центърът на Москва и руската политика. Вътре в крепостните стени са дворци, катедрали, правителствени сгради и Музеят на оръжията.

Вечеря по самостоятелен избор.

 

Ден 3 / Москва

След закуска, свободен ден за самостоятелно разглеждане на руската столица или по желание следните екскурзии:

 1. Музейният резерват Коломенское– резиденция на великите московски князе и руски царе, известна още от 14-ти век.  Уникалният архитектурния ансамбъл представлява голяма художествена и историческа ценност, поради което Коломенское  е включено в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО през 1994 г., наред с Московския Кремъл и Червения площад. В Музей на дървената архитектура ще видите оригинални дървени крепости и православна църква от 17-ти век,  невероятен дворец на Алексей Романов, в който по легенда е роден Петър Първи и други интересни паметници на руска история.

Цена: 45 евро/човек – 4 часа с включен трансфер с гид и входни такси

 1. Посещение на гр. Сергиев Посад (Загорск) – Троице-Сергиевата Лавра– това е древен манастир, окръжен от висока крепостна стена с мощни охранителни кули по периметъра. Културният център е Троице-Сергиевата Лавра. В центъра на Лаврата се намира Храмът на Всички Свети с красиви сини куполи. Троице-Сергиевата Лавра привлича не само туристи, но и богомолци. За първите това е уникален исторически паметник, внесен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, за вторите — свято място с необикновено красива природа.

Цена: 97 евро/човек – от 09:00 до 17:00 с включен обяд и входни такси и трансфер с гид

 1. Разходка на кораб „Радисън“ по Москва-река(корабите са уникални с това, че са ледоразбивачи, поради което работят целогодишно, дори през зимата).

Вариант 1:  разходка с екзкурзия (2.5 часа)     52 евро/човек (с включен трансфер с гид)

Вариант 2: разходка с вечеря (2.5 часа)            97 евро/човек (с включен трансфер с гид)

Меню: Салата „Гръцка“, Борщ, Стейк от сьомга със сос „Бяло вино“ с пюре от целина, Торта „Медовик“, хляб, масло, мин. вода, чай / кафе

 1. Посещение на Московски цирк – Легендарен Московски цирк на Цветном бульваре – един от най-старите циркове в Русия. Основан преди повече от сто години 1880 година, той има уникална история, възпитал ненадминати актьори, които винаги готови да възхищават публиката с зашеметяващи номера.

Цена:  82 евро/човек (с включен билет + трансфер с автобус с гид)

 1. Вечеря в ресторант „Годунов“(разположен до Кремъл, руска кухня, тематичен интериор, фолклорна програма)

Вариант меню: Салата на шефа  „Годунов“ със скариди, биф Строганов, сервиран в чаша от хляб, торта „Годунов“, поднесена с малиново-ванилов сос, мин. вода 0,33 л, чаша шампанско или чаша вино или шот от водка, чай / кафе

Цена: 67 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

 1. Посещение на ВДНХ(самостоятелно) – Паркът от съветската епоха ВДНХ (Изложение на постиженията на народното стопанство – ВДНХ от съкращението на руски). почти всяка година отваря най-голямата ледена пързалка в Европа. Този колосален парк от Сталиново време първоначално е построен за провеждането на селскостопанско изложение, а днес служи като открит съветски архитектурен музей. Той преминава през големи реконструкции и впечатлява с мащаба на обектите. През зимата там често се организират изложби на ледени фигури под открито небе, там се намира музея на космонавтиката и също така се предлагат много различни зимни забавления за големи и малки хора.

 

Ден 4/  Москва – Санкт-Петербург

След закуска в хотела свободно време. В 12:00 освобождаване на стаи и  трансфер на Ленинградска гара. Отправление  със скоростен влак „Сапсан“ към Санкт-Петербург.

Посрещане в Санкт-Петербург, трансфер за вечеря в ресторант на града.

Настаняване в хотел 4*.

Holiday Inn Express Sadovaya (St.Petersburg)

 

Ден 5 / Санкт-Петербург

След закуска в хотела предстои обиколна екскурзия (с включен обяд) с гид от 10:00 до 15:00, която ще Ви даде възможност да разгледате основни забележителности на града. Ще минем по Невски проспект, през Гостини Двор и Храм „Възкресение Христово“, ще посетим Казанската катедрала, ще се насладим на ансамблите на Дворцовия площад със Зимния дворец, Ермитажа и Александровската колона, площада и катедралата Св. Исаак, Мариинския дворец, Площадът на декабристите, където ще спрем за снимка на фона на известната статуя на бронзовия конник. Преминавайки насипа на река Нева, ще преживеем великолепна гледка на Двореца от моста на Троица, където ще видим и Василиевския остров и крайцер „Аврора“. Също така ще разгледаме първата крепост на Нева и историческото сърце на града – Петропавловската крепост и Катедралата „Петър и Павел“, чиято златна кула, покрита с ангел, се издига над града.

Обяд в ресторант на града. След обяд – свободно време.

По желание можете да резервирате:

Посещение на Мариински театър – настоящата U-образната зала с капацитет от 1625 седящи места на Мариинския театър е открита на 2 октомври 1860 г. с операта „Живот за царя“ на Михаил Глинка. Театърът е наречен в чест на императрица Мария Александровна – съпругата на Александър II. Сградата напълно пази духа на отминалите векове, а дизайнът е запазен почти непокътнат от времето, когато представители на царските семейства регулярно са посещавали представленията. Без съмнение това е една от най-красивите зали в света. Зелено кадифе, сребърен брокат, чудни златни мазилки и скулптури удивляват със своето великолепие и разкош. Дори и полилеят е произведение на изкуството – дело на майстора Енрико Фрахиоли с 23 000 кристали. Съвършената акустика на Мариински се дължи на фрагментите от кристал, специално поставени под сцената и оркестрината. Цената е по запитване.

Нощувка.

 

Ден 6 / Санкт-Петербург

След закуска в хотела екскурзия (с включен обяд) до гр. Пушкин (Царско село) и гр. Павловск от 10:00 до 18:00. Посещение в Царско село (Пушкин) с двореца и градините на императрица Екатерина, които от гледна точка на величие и излишък надхвърлят дори Версай. През 18-ти век в Царско село се построяват два огромни и наистина изключителни дворци, заобиколени от обширни градини с разнообразна и очарователна декоративна архитектура. Екатерининският дворец е несъмнено най-привлекателния обект в Царско село, с особено известна изключителната Кехлибарена стая. По-малко известен и понастоящем много по-разнебитен, Александровският дворец все пак е неокласически шедьовър и има особено горчива връзка със семейството на последния цар Николай II.

Обяд в ресторант в гр. Пушкин

Посещение на Павловският дворец – руска имперска резиденция от 18-ти век, построена по заповед на Екатерина Велика за сина си, великия херцог Павел, в Павловск, близо до Санкт Петербург. След смъртта си той става дом на вдовицата му Мария Фьодоровна. Дворецът и голямата английска градина около него сега са руски държавен музей и публичен парк.

Връщане в хотела. Свободно време. По желание можете да резервирате:

 1. Дегустация на хайвер и водка в ресторант „Садко“

вариант №1       52 евро/човек

Включено: Хайвер от сьомга 30 гр., Хайвер от есетра 10 гр. (Хайвер се сервира по традиционния руски начин), пенливо вино Abrau Durso Victor Dravigny Premium Brut 150 мл, Царска златна водка 50 мл, морс от червена боровинка 200 мл.

вариант №2      127 евро/човек

Включено: Хайвер от Белуга 10 гр., Хайвер от есетра 10 гр., Хайвер от щука 30 гр., Хайвер от сьомга 30 гр. (Хайвер се сервира в традиционния руски стил), пенливо вино Abrau Durso Victor Dravigny Premium Brut 150 мл, водка „Онегин“  50 мл, водка „Царское Село“  50 мл, морс от червена боровинка 200 мл.

 

Ден 7 /  Санкт-Петербург

След закуска в хотела от 10.00 до 14.00 екскурзия (с включен обяд) в Ермитажът.

Общата площ на най-големия музей за изкуство в света е 127 478 м². Той е създаден през 1764 г. като частна колекция на императрица Екатерина II. Днес в него се пазят над 2 700 000 творби от различни епохи, държави и култури. Предметите на изкуството се намират в цели шест сгради, най-известната от които е Зимният дворец. В миналото той е официална резиденция на руските царски династии.

Следобяд свободно време. По желание можете да резервирате:

 1. Вечеря в ресторант „Санкт-Петербург“ с фолклорна програма(фолклор 21:00 – 21:30)

Вариант меню: Гръцка салата, Палачинки с червен хайвер, Кюфте „По-Киевски“ с ориз и сос от червена боровинка, Ягодов десерт, мин. вода, чай/кафе, шот водка.

Цена: 67 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

 1. Посещение на Юсуповски Дворец(екскурзия по интериори на двореца + тематическа экскурзия „Убийство на Распутин“). Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на „енциклопедия“ на петербургския аристократичен интериор. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин – сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори.

Цена: 59 евро/човек (с включени входни такси, трансфер с автобус с гид)

 1. Посещение на Музей Фаберже– самостоятелно

Сградата на Музея на Фаберже се намира в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век на брега на река Фонтанка и в самия център на Санкт Петербург.

Експозицията е разделена в 11 зали, разделени по стил на изработка на бижутата и другите предмети на изкуството. Може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото създадено “Курочка” и “Яйцето – роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му.

 

Ден 8 / Санкт-Петербург  – София    

След закуска в хотела свободно време. Освобождаване на стаите.

Трансфер за летище и отпътуване с  полет на Аерофлот до Москва, прекачване за полет за София.

Край на програмата.

 

Цена на човек в двойна стая:

ПРОГРАМА 1580 лв на човек при двойно настаняване

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет)  685 лв на човек

ОБЩО: 2265 лв на човек

* Цена за дете до 12 г  или 3- ти възрастен е по запитване.

** Доплащане за самостоятелно настаняване 4* – 399 лв за 7 нощувки

 

Цената включва:

– Самолетен билет София– Москва – Санкт-Петербург– Москва – София  с полет на Аерофлот с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг; цената актуална към 30.11.2018 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

– Трансфери и транспорт с туристически автобус;

– 3 нощувки със закуски  на блок маса в хотел 4* / стаи Стандарт в Москва

– 4 нощувки със закуски на блок маса в хотел 4* / стаи Стандарт в Санкт-Петербург;

– 1 обяд в Москва (4 степенно меню, мин. вода, чай/кафе)

– 3 обяда в СПБ (4 степенно меню, мин. вода, чай/кофе)

– 1 вечеря в СПБ в деня на пристигането (4 степенно меню, мин. вода, чай/кафе)

– Панорамни обиколки на Петербург (с входни такси за Петропавловската крепост, Эрмитажът (главната сграда), Пушкин (Екатеринински дворец с Кехлибарената стая, парк), Павловск (Дворец Павла)) и Москва (с входни такси за Собор Василия Блаженного, Храм Христа Спасителя, Кремъл (територия и Архангельский + Благовещенский събор), Музеят на оръжия), екскурзии и посещение на музеи и входни такси;

– Билет за скоростния влак „Сапсан” Москва- Петербург (продължителност 4 ч), икономична класа;

– Обработка на документи за руска виза;

– Екскурзоводско обслужване на български език;

– Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

– Слушалки по време на всички обиколки с екскурзовод.

 

Цената не включва:

– Туристическа руска виза –150 лв за български граждани;

– Доплащане за единична стая –4* – 399 лева за 7 нощувки;

– Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 85 лв.

– Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание;

– Разходи за лични нужди.

 

Допълнителни екскурзии:

1.Музейният резерват Коломенское – 45 евро/човек (с включен трансфер с гид и входни такси)

2.Посещение на гр. Сергиев Посад (Загорск) – Троице-Сергиевата Лавра  – 97 евро/човек  с включен обяд (с включен трансфер с гид и входни такси)

3.Разходка на кораб „Радисън“ по Москва-река

Вариант 1:  разходка с екзкурзия (2.5 часа)     52 евро/човек (с включен трансфер с гид)

Вариант 2: разходка с вечеря (2.5 часа)            97 евро/човек (с включен трансфер с гид)

4.Посещение на Московски цирк – 82 евро/човек (с включен билет, трансфер с автобус с гид)

5.Вечеря в ресторант „Годунов“ – 67 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

 1. Посещение на Мариински театър– по запитване
 2. Дегустация на хайвер и водка в ресторант „Садко“

вариант №1       52 евро/човек

вариант №2      127 евро/човек

8.Вечеря в ресторант „Санкт-Петербург“ с фолклорна програма – 67 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

9.Посещение на Юсуповски Дворец – 59 евро/човек (с включени входни такси, трансфер с автобус с гид)

Допълнителни екскурзии се заявяват и се заплащат в България, минимален брой хора – 10 чов на мероприятие!

Условия за записване:

– Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

– Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

– Доплащането до: 10-15 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;

 

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– При анулиране до 30 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

– При анулиране от 29 до 20 дни преди датата на пътуване  се удържа неустойка в размер на внесения депозит;

– При анулиране от 19 до 10 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на програмата;

– При анулиране от 9 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на програмата.

– Самолетния билет е с невъзвръщаема стойност

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 20 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 170 €/333 лева на билет + разликата в цената, ако има такава.

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

–За посещение на Русия се изисква виза,  за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;

– Паспорт, валиден минимум 6  месеца от крайна датата на екскурзията;

– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;

Забележка:

– Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран най – късно 10-15 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити

– Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;

– При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.

– Туроператор си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

–  Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.

– Начин на плащане: в брой в лева или по банков път.

„ВИП-Сливен“ ООД

IBAN: BG44UBBS88881000515708

BIC: UBBSBGSF

ОББ АД

«ВИП-Сливен» ООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.

«ВИП-Сливен» ООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Алианц България» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Княз Дондуков №59

 

За резервации и информация:

ОФИС: Сливен, ул. „Мишо Тодоров“ 7-Г-1

Тел: 044 622 707, мобилен: 0878 387038

oferti@bestbulgariadeals.com