ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

ЗВЕЗДНО ЛЯТО НА САНКТ-ПЕТЕРБУРГ И УНИКАЛНА ПРИРОДА НА РЕПУБЛИКА КАРЕЛИЯ

транспорт: самолет

дати: от  18.06.19 до 27.08.19, възможно тръгване всеки вторник

цена: от 2886 лв на човек

 

 

Уникалността на програмата е в съвместени различни активности като класическото запознанство с културната столица на Русия и емоционален сблъсък с невероятна и необятна природа на Руския Север! Това е наистина впечатляващо пътуване с целта за да видите Русия такава, каквато не сте я представяли!
Основни предимства на програмата:
– възможност на осъществяване на програма с малки групи (за групи под 15 човека – цената е по запитване)
–  гъвкави дати (датите за по-малки групи могат да се избират индивидуално)
– екскурзоводско обслужване на български език по време на цялото пътуване
– включени входни такси за всички обекти по програмата
– включени допълнителни изхранвания
!!! включени специални активности – ОФ-РОУД САФАРИ С ДЖИПОВЕТЕ КЪМ ВОДОПАДИТЕ НА ЕЗЕРО ЛАДОГА, ПРИРОДЕН ПЛАНИНСКИ ПАРК РУСКЕАЛА, ПОСЕЩЕНИЕ НА АВТЕНТИЧНА КАРЕЛСКА КЪЩА И ТРЕКИНГ С ХЪСКИ!!!

8 дни / 7 нощи

Санкт Петербург е много млад град в сравнение със старите азиатски или европейски столици, но вече е срещнал много важни исторически събития. По време на обиколката ще опознаете града с неговите архитектурни комплекси, създадени от известни холандски, италиански, френски и руски архитекти, насипи на река Нева и множество канали, а дворцово-паркови ансамбли оставят незабравимо впечатление на всеки, който идва тук.

Република Карелия е забележително красива земя с бели нощи, безгранични гори и сини езера. Карелия се намира на границата на Западна и Източна Европа, на границата на култури и религии. Столицата на региона е Петрозаводск. Република Карелия с право се нарича национален парк в Русия. В него се съхраняват руните на карелската и финландската епопея Калевала, както и множество древни руски епоси (билини). Тази земя запази великите паметници на дървена архитектура, привличайки милиони туристи от цял свят. Днес Карелия е богата на гора, камък, чиста вода, флора и фауна, както и на хора, които се стремят да живеят в хармония с красотата на заобикалящата природа.

Този маршрут ще остави сърцето ви да блести от красотите на Санкт Петербург в първата му част и ще ви позволи да вдъхнете свежия въздух на карелската природа в неговата втора.

ДЕН 1 САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

Професионален лицензиран водач ще Ви посрещне при пристигането Ви на летище «Пулково». По пътя към хотела ще имате възможност да видите Паметника на героичните защитници на Ленинград на площад „Победа“, да се движите по булевард „Московски“, известен със сталинския си архитектурен стил, и да видите Триумфалната арка и Техническия университет.

ДЕН 2 САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

 След закуска в хотела ще имате обиколка за разглеждане на забележителности, която е идеална възможност да видите най-популярните забележителности на града. Ще се разхождате по Невския авеню, минаващ покрай Гостински двор и катедрала Спас на Крови, посещавайки Казанската катедрала, ще се насладите на ансамблите на Дворцовия площад със Зимния дворец, Ермитаж и Александровската колона, Исаакиев площад и Мариинския дворец, площад Декабристов, където ще спрете за снимка на фона на известната статуя на Бронзов конник. Предвижвайки се по брега на река Нева, ще се насладите на прекрасна гледка, след като прекосите Двореца или Троицки мост, ще посетите Сплит на Василиевския остров и Аврора. Ще видите и първата крепост на Нева и историческото сърце на града – крепостта на Петър и Павел и катедралата, над които се издига златен шпиц, завърщващ с ангел.

Свободно време за обяд в града.

Ще посетите крепостта Петър и Павел – историческият център на Санкт Петербург, основан през 1703 г., който не е бил използван като крепост, а най-вече като затвор за политически престъпници. От покривите на крепостните бастиони ще се насладите на “Панорама на река Нева”.

Можете също така да разширите представата си за Санкт Петербург, като проучите водните пътища на града. Незадължително пътуване с лодка през реки и канали предлага възможност да се насладите на невероятната гледка към северната столица от още една перспектива!

ДЕН 3 САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

След закуска в хотела ще се отправите към обиколка с екскурзовод на Ермитажа, който ще бъде едно от най-интересните преживявания по време на престоя ви в Санкт Петербург. Ермитажът, основан през 1764 г. от Екатерина Велика и отворен за обществеността от 1852 г., е един от най-големите и най-старите музеи на света. Нейните колекции, само малка част от които са постоянно изложени, обхващат почти 3 милиона артикула, включително най-голямата колекция от картини в света. Главният архитектурен ансамбъл на Ермитажа, разположен в центъра на Санкт Петербург, се състои от Зимния дворец, бившата държавна резиденция на руските императори, сградите на малкия, стария (Великия) и Новия ермитаж, Ермитажа и спомагателната къща.

Слизайки по предните златни стълби ще влезете в света на известния музей и ще видите най-богатата й колекция от западноевропейско изкуство, обхващаща период от около седемстотин години, както и секции, посветени на изкуствата на Индия, Китай, Древен Египет, Месопотамия Америка, Гърция и Рим, както и отдел за праисторическо изкуство, колекции от гоблени, скъпоценни текстилни изделия, оръжия, слонова кост, керамика, порцелан и мебели.

Ще обядваме в един от градските ресторанти с местна руска кухня.

След обяда се насладете на половин ден посещение на един от забележителните предградия на Санкт Петербург: Петерхоф – ще видите Долния парк със своите известни чешми, които често се наричат ​​“руски Версай“, въпреки че много посетители заключават, че сравнението прави лоша услуга към величието и обхвата на това величествено имение. Версай обаче беше вдъхновение за желанието на Петър Велики да построи императорски дворец в предградията на новия му град и след неуспешен опит за Стрелна, Петергоф – което означава „Петров двор“ на немски – стана мястото на царския дворец, а след това и на оригиналния Голям Дворец. Имотът е също се свързва с името на дъщерята на Петър, императрица Елизабет, която поръчва разширяването на Големия дворец и значително разширява парка и известната система от фонтани, включително и наистина грандиозния Голям Каскад.

ДЕН 4 САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

Насладете се на свободен ден (без екскурзовод или транспортни услуги) за разходка по Невски проспект, пазаруване и / или посещение на допълнителни екскурзии:

По желание можете да резервирате:

  1. Дегустация на хайвер и водка в ресторант „Садко“  

вариант №1       52 евро/човек

Включено: Хайвер от сьомга 30 гр., Хайвер от есетра 10 гр. (Хайвер се сервира по традиционния руски начин), пенливо вино Abrau Durso Victor Dravigny Premium Brut 150 мл, Царска златна водка 50 мл, морс от червена боровинка 200 мл.

вариант №2      127 евро/човек

Включено: Хайвер от Белуга 10 гр., Хайвер от есетра 10 гр., Хайвер от щука 30 гр., Хайвер от сьомга 30 гр. (Хайвер се сервира в традиционния руски стил), пенливо вино Abrau Durso Victor Dravigny Premium Brut 150 мл, водка „Онегин“  50 мл, водка „Царское Село“  50 мл, морс от червена боровинка 200 мл.

  1. Вечеря в ресторант „Санкт-Петербург“ с фолклорна програма (фолклор 21:00 – 21:30)       

Вариант меню: Гръцка салата, Палачинки с червен хайвер, Кюфте „По-Киевски“ с ориз и сос от червена боровинка, Ягодов десерт, мин. вода, чай/кафе, шот водка.

Цена: 67 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

  1. Посещение на Юсуповски Дворец   (екскурзия по интериори на двореца + тематическа экскурзия „Убийство на Распутин“).

Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на „енциклопедия“ на петербургския аристократичен интериор. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин – сибирският селянин, превърнал се в началото на 20-ти век в духовен наставник и приятел на семейството на император Николай Втори.

Цена: 59 евро/човек (с включени входни такси, трансфер с автобус с гид)

  1. Посещение на Музей Фаберже  – самостоятелно

Сградата на Музея на Фаберже се намира в някогашния дворец Шувалов и днешен паметник на културата от XIX век на брега на река Фонтанка и в самия център на Санкт Петербург.

Експозицията е разделена в 11 зали, разделени по стил на изработка на бижутата и другите предмети на изкуството. Може да се видят над 400 различни предмета, изработени от ателието Фаберже. Сред тях са и някои от най-известните великденски яйца като първото създадено “Курочка” и “Яйцето – роза”, което изобразява роза от злато и диаманти. Освен експозицията от предмети, музеят предлага и информация за ювелира Фаберже и историята на ателието му.

ДЕН 5 ПЕТРОЗАВОДСК

Рано сутрин ще тръгнете от Санкт Петербург за Петрозаводск с бърз влак и ще получите вашата закуска с кутии с декор.

11:50 Пристигане в Петрозаводск с влак от Санкт Петербург.

Среща с водача на гарата.

Трансфер до фермата хъски

13:00 ч. При пристигане ще имаме горещ обяд и чай с пай в чум

14:00 Кратък брифинг, за да направите прехода ви напълно безопасен. Всеки член на трекинг групата ще получи „собствено” куче, с което да се запознае. Хъски са най-приятелски настроените към човека кучета в света, така че няма да им отнеме много време да се сприятелят с вас. Пътеката е дълга около 3 км и минава през живописната карелска борова гора. Ще дишате чист въздух, ще се насладите на гората в компания на най-сладките кучета!

И след това се отправяме към древното карелско село Кинерма.

18:00 Среща с Надежда, местна жителка на село Кинерма. Благодарение на Надежда селото става уникален паметник на традиционната дървена архитектура. Тя не само спечели няколко гранта за възстановяване на старинни къщи, но и запази селото в традиционен карелски стил. През 2016 г. Кинерма получи статут на най-красивото село в Русия. Екскурзия из селото. Вечеря в истинска карелска къща

22:00 Пристигане в Петрозаводск. Нощ в хотел Фрегат

ДЕН 6 ПЕТРОЗАВОДСК

Закуска.

07.00 – среща с инструктори. Очаква ви сафари с оф-роуд коли: 3 души в колата + във всяка кола водач-инструктор.

Отпътуване за маршрута. Шофиране (180 км)

11.00 – Водопади на езерото Ладога.

Посещение на труднодостъпния каньонален водопад „Бели мостове“. Пътят до най-високия водопад в Южна Карелия лежи през непроходими пътища. На основа на водопада може да се стигне само пеша.

Бели мостове – водопад на река Кулисмайоки с височина 17-19 метра. Историческото име – финландската „Юканкоски“, произлиза от името на най-близката ферма на Юк. Руското наименование е дадено през 70-те години и е напълно несвързано по смисъла на финландския. Местните жители го наричали каскади поради мостовете през река Кулисмайоки, които финландците построили от белия камък нагоре по течението. Ако желаете, можете да плувате във водопада.

Продължаване на маршрута към планинския парк Рускеала. По пътя ще правим фото спирки в живописни места.

Пикник по пътя. 13.00 – Рускеалски водопад на Ахвенкоски.

Преведено от финския език „Прагът на пропаста“. Местните жители понякога я наричат „водопад близо до три моста“. На това място извираната река Томайоки пресича пътя три пъти. Живописният водопад привлича вниманието на всички, които минават по пътя, затова автотуристите често спират тук за краткосрочна почивка. На този водопад е заснета сцена на къпане на една от героините на филма „Зори тук са тихи“.

Планински парк „Рускеала“.

Мраморна кариера – уникално творение, създадено съвместно от хора и от самата природа. Гид ще ви преведе през истинска скална пещера и галерии, срещу които можете да се снимате.

Трансфер до Петрозаводск. Вечеря в ресторант Фрегат

ДЕН 7 ПЕТРОЗАВОДСК

Закуска.

Градска обиколка на Петрозаводск. Ще се запознаете с историята на столицата Карелия и ще посетите основните му забележителности. Фото-стоп до паметника на Петър Велики.

10:15 Отпътуване за остров Кижи с лодка на въздушна взглавница (1 час и 30 минути).

11:45 Екскурзия в Музея на дървената архитектура на Кижи. Кижи е един от първите музеи на открито и една от най-популярните туристически атракции в Русия. Перлата на музея е световноизвестният църковен ансамбъл от дърво, който също е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО от 1990 г.. Църквата „Преображение Господне“ се появява на острова преди 300 години. 22-куполния храм е построен от неизвестен майстор на мястото на старата църква, която изгоряла след удар от мълния. Височината от основата до кръста на централния купол е 37 м. Легендата разказва, че в 37-метровото здание няма нито един гвоздей.

14:30 Обяд.

15:45 Трансфер до Петрозаводск с лодка на въздушна взглавница (1 час и 30 минути).

17:15 Пристигане в Петрозаводск.

Вечер отпътуване с влак до Санкт Петербург с пакетирана вечеря на борда.

При пристигане в Санкт Петербург ще бъдете трансферирани в хотела.

ДЕН 8 САНКТ-ПЕТЕРБУРГ

След закуска ще имате свободно време. Трансфер до летището за вашия полет обратно у дома.

 

Цена на човек в двойна стая:

ПРОГРАМА2 286 лв на човек при двойно настаняване

САМОЛЕТЕН БИЛЕТ (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет) –  600 лв на човек

ОБЩО: 2 886 лв на човек

* Цена за дете до 12 г  или 3- ти възрастен е по запитване.

** Доплащане за самостоятелно настаняване  – 548 лева за 7 нощувки

Цената включва:

– Самолетен билет Бургас – Санкт-Петербург– Бургас  с чекиран багаж 20 кг, ръчен багаж 10 кг; цената актуална към 20.02.2019 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

– Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;

– 4 нощувки в Санкт-Петербург (двойна стая със закуска) в хотел 3*+ или 4*

– 3 нощувки в Петрозаводск в хотел Фрегат 4* (двойна стая със закуска)

– регистрационна такса в хотел в Санкт-Петербург (задължителен за чужденци)

– 1 обяд в Санкт-Петербург (3-степенно меню, вода, чай или кафе)

– 3 обяда, 2 вечери, 1 ланч-бокс (във влака) в Карелия. Обяди и вечери са 3-степенни, чай/кафе, мин.вода

– входни такси в Санкт-Петербург: Эрмитаж (гл.сграда), Петергоф (само парк), Казанска катедрала, Петропавловска крепост

– входни такси в Карелия: Кижи, фермата на хъски, село Кинерма, водопади (нац.парк)

– „Метеор“ (лодка на въздушна взглавница) до Кижи и обратно

– билет за влак „Ласточка“ из Санкт-Петербург до Петрозаводск и обратно

– Обработка на документи за руска виза;

– Екскурзоводско обслужване на български език;

– Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 30 000 евро;

– Слушалки по време на обиколки в музеите с екскурзовод.

Цената не включва:

– Туристическа руска виза –140 лв за български граждани;

– Доплащане за единична стая – 548 лева за 7 нощувки;

– Доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 до 80 г.: 25 лв.

– Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи

от клиента причини – по желание;

– Разходи за лични нужди.

Допълнителни екскурзии:

  1. Посещение на Мариински театър – по запитване
  2. Дегустация на хайвер и водка в ресторант „Садко“

вариант №1       45 евро/човек

вариант №2      120 евро/човек

3.Вечеря в ресторант „Санкт-Петербург“ с фолклорна програма – 60 евро/човек (с включен трансфер с автобус с гид)

4.Посещение на Юсуповски Дворец – 52 евро/човек (с включени входни такси, трансфер с автобус с гид)

Допълнителни екскурзии се заявяват и се заплащат в България, минимален брой хора – 10 чов на мероприятие!

Условия за записване:

– Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;

– Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;

– Доплащането до: 30 дни преди дата на тръгването и предоставяне на всички необходими документи за получаване на руска виза;

Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– При анулиране до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

– При анулиране от 89 до 45 дни преди датата на пътуване  се удържа неустойка в размер на внесения депозит;

– При анулиране от 44 до 25 дни преди дата на пътуване – 50 % от общата стойност на програмата;

– При анулиране от 24 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на програмата.

Самолетните билети са с невъзвръщаема стойност

ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 150 €/294 лева на билет.

Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

–За посещение на Русия се изисква виза,  за която е необходимо 1 актуална снимка паспортен формат и попълнен визов формуляр;

– Паспорт, валиден минимум 6  месеца от крайна датата на екскурзията;

– За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя,  който не придружава детето;

Забележка:

– Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 15 туристи.

В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити

– Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна  промяна на  програмата;

– При промяна на валутния курс повече от 5% на руската рубла към българския лев, туроператор запазва правото да промени цената па пакета.

– Туроператор си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма.

–  Последователността на туровете по програмата подлежи на доуточнение във връзка с оптималното им осъществяване в сравнение с описаната програма, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата и други важни подробности.

– Програмата може да се осъществи в избраните от вас дати, ако имате минимален брой туристи в група – 15 човека. За по-молки групи цената е по запитване.

– Начин на плащане: в брой в лева/ в евро или по банков път.

„ВИП-Сливен“ ООД

IBAN: BG44UBBS88881000515708

BIC: UBBSBGSF

ОББ АД

«ВИП-Сливен» ООД не носи отговорност при смяна на часовете или анулиране на полетите от страна на превозвача.

«ВИП-Сливен» ООД има сключена застраховка «Отговорност на туроператор» при «Алианц България» ЕАД с адрес на управление гр. София, бул. Княз Дондуков №59

За резервации и информация:

ОФИС: Сливен, ул. „Мишо Тодоров“ 7-Г-1

 

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!

Ще се радваме да се чуем на 044 622 707 / 0878 38 70 38 или да се пишем на oferti@bestbulgariadeals.com