Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ С АМАЗОНИЯ И БОЛИВИЯ

транспорт: самолет

дати:според офертата

цена: от 7 360 лв.

Всичко по офертата в pdf формат


 

ЛИМА – ПАРАКАС – БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ – НАСКА – АРЕКИПА – КОЛКА КАНЬОН – ПУНО – езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКО – КУСКО – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ – МАЧУ ПИКЧУ – ЛИМА – АМАЗОНСКАТА ДЖУНГЛА

Дати на заминаване: 13.05.2017 06.10.2017 10.11.2017


1 ДЕН
Среща в 05.15 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.15 ч. – самолетен полет София – Мадрид. Пристигане в Мадрид в 09.45 ч. В 13.05 ч. – международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима. 

2 ДЕН
ЛИМА/ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС. Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас. 

3 ДЕН
ПАРАКАС/БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ/НАСКА. Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса – на място, в местна валута.) Нощувка в Наска. 

4 ДЕН
НАСКА/АРЕКИПА. Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.

5 ДЕН
АРЕКИПА/КОЛКА КАНЬОН. Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастирът Санта Каталина, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа. 

6 ДЕН
Закуска. За тези, които нямат желание да направят екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр.Арекипа до 14.00 ч. След което се тръгва за гр.Пуно, като по пътя се срещат с тези, които са били на Колка каньон. Нощувка в Пуно. (За тези, които ще участват в екскурзията до Колка Каньон, вижте програмата по-долу в поясненията) 

7 ДЕН
ПУНО/ ЛА ПАС. Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. От Копакабана пътуването продължава с катамаран през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа. Обяд на борда. По път – разглеждане на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, комплекса „Инти Уата”, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Спирка на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас. 

8 ДЕН
ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО. Закуска. До обяд – туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно. 

9 ДЕН
ПУНО/КУСКО. Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско. 

10 ДЕН
КУСКО. Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание – посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание – посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско. 

11 ДЕН
ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ. Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо. 

12 ДЕН
МАЧУ ПИКЧУ. Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу – “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание – посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско. 

13 ДЕН

Закуска. Трансфер до летището. В 10.25 ч. – вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 11.05 ч. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Време за обяд. След обяд – обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Настаняване в хотел и свободно време. Нощувка в Лима. 

14 ДЕН
ЛИМА. Закуска. Пешеходна обиколка на столицата – туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Свободно време. Вътрешен полет до Амазонската джунгла. Пристигане в Пуерто Малдонадо – градът с най-голямо разнообразие от животински и растителни видове в Перу. Настаняване в хотел-лоджия в Амазонската джунгла. Свободно време. Вечеря и нощувка.

15 ДЕН
Закуска. Пътуване с автобус по течението на река Мадре де Диос, по време на което ще видите каймани, костенурки, чапли и други животински видове, характерни за поречието. Обяд. Посещение на Острова на маймуните. По време на своето пътешествие през острова ще имате възможност да наблюдавате необичайни пейзажи и многообразна флора, огромното разнообразие от маймуни в естествената им среда, сред които Черна паякообразна маймуна, маймуната „Капучи”, „Тамаринска” маймуна, южноамериканската „Коати”, както и различни видове птици. Вашето пътешествие до Острова на маймуните ще приключи с наблюдение на залеза. Вечеря и нощувка в хотел-лоджия в Aмазонската джунгла.

16 ДЕН
Събуждате се с омайващата песен на птиците и след закуска започва Вашето пътешествие до Амазонския тропически лес по специално направени пътеки и мостчета. По време на разходката ще видите Пещерата на кайманите. Стигате до магнетичното езеро Апу Виктор – езеро с кристални води, заобиколено от огромни блата и от гигантски дървета. По-късно ще имате възможност да се изкачите на върха на Амазонската обсерватория, където можете да се насладите на панорамната гледка към езерото и на многообразието от птици и животни – папагали, видовете „ара”, чапли и други, както и други животни като каймани и костенурки. Ако имате късмет, можете да видите рядко появяващата се гигантска видра. Обяд. След обяд, по желание – разходка с лодка по течението на река Гамитана, по време на която можете да видите костенурки, каймани, екзотични пеперуди и други животни. Вътрешен полет за Лима. Нощувка в Лима. 

17 ДЕН
В 08.00 ч. – трансфер до летището. Международен полет Лима – Каракас в 10.25 ч. Пристигане в Каракас в 14.55 ч. В 19.45 ч. – самолетен полет Каракас – Париж.

18 ДЕН
Кацане в Париж в 10.30 ч. сутринта. В 18.30 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 22.15 ч.

В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

·        самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима – Мадрид – София;

·         самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима – Пуерто Малдонадо – Лима;

·         летищни такси за международните полети – 1076 лв/550 евро (07.03.2016 г.) – подлежат на потвърждение;

·        летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима – Пуерто Малдонадо – Лима;

·         трансфери летище – хотел – летище;

·         13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;

·         1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;

·         2 нощувки със закуски, 2 обяда и 2 вечери в хотел-лоджия в Амазонската джунгла;

·         билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите (12-ти ден);

·        пътуване с лодка до Балестовите острови (3-ти ден);

·         двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (3-ти ден),

·         полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (3-ти ден);

·         пътуване с катамаран през езерото Титикака, обяд на борда и разглеждане на Острова на Слънцето (7 ден);

·         разходка с лодка по езерото Титикака (7- ми ден);

·         пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);

·         входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;

·         наземен транспорт с туристически автобус и влак;

·         екскурзоводско обслужване, водач от агенцията и местен екскурзовод (с превод на  бълг. език);

·         такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 122 лв.

 

 

В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:

Ø      персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около

      10 щ. долара) – в местна  валута, плаща се  на място (3-ти ден); 

Ø      такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв

Ø      медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро – 40 лв (за лица до

       65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 80 лв;

Ø      допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

Ø      екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 – 6  човека)

(плаща се в офиса на агенцията)          –   90 щ.долара (от  7 – 12  човека)

Ø      вход за Базилоката в Куско – 25 соле (около 10 щ.долара) – плаща се на място (10-ти ден);

Ø      посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско – 40 щ.долара (10-ти ден);

Ø      посещение на горещ минерален извор  около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) – плаща се на място (12-ти ден);

Ø      разходка с лодка по река Гамитана – (плаща се на място) – 16-ти ден.

 

 

*Забележки:

 1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

 2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж;

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.;

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на агенцията;

 5. Категоризацията на хотелите в Перу, Амазония и Боливия не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.

 

По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ.долара.

 

Цената 7 360 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 940 лв.

 

Агенцията си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

 

екскурзията  до   Колка  каньон  се   осъществява  по  следната  програма:

5 ДЕН – 11.04.2017  АРЕКИПА

Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа,  вторият по големина  град в Перу –    Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква,  както и модерния град.  След обяд  –  тръгване за  Чивай.  Нощувка в Чивай.

 

6 ДЕН – 12.04.2017  КОЛКА   КАНЬОН

Закуска. Екскурзията  до Колка  каньон тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. – отпътуване към  Колка Каньон – Каньонът  на  Кондорите.  Пристигане  в  Каньона  около  08.00 ч.  При  възможност –наблюдаване  полета   на  кондорите.  Продължаваме   към  недрата на   ”същинските Анди”,  към  Пуно – пристанището  на  най – високо  разположеното   плавателно  езеро  в  света, Титикака. По пътя имате шанс да  срещнете   представители на фауната като алпака,  лами и викука, както и ще имате възможността да  се  насладите  на  типични  за  Андите  гледки – езера.  По  пътя се срещате с останалата  част  от  групата. Настаняване и нощувка  в Пуно. 

 

  

Информация за хотелите (или подобни):

Лима  – QP Hotels Lima   

Паракас – Hotel Gran Palma  

Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis   

Арекипа – Hotel Esmeflo   

Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo  

Пуно – Hotel Balsa Inn 

Куско – Hotel Casa-Andina  

Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв

 

Цената 7 360 е валидна при група от минимум 10 човека

При по-малка  група  се налага  доплащане

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

– Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

– 1 снимка (паспортен формат) – за виза за Боливия; 

– банкова сметка – извлечение;

– копие от кредитна карта; 

– За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им  да  пътува  в  чужбина.