Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО

транспорт: самолет

дати:  06.10.2017

цена: от 5 335 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

 


МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН1 ДЕН
Среща в 05.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Амстердам в 07.00 ч. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 13.00 ч. – трансокеански полет Амстердам – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 17.50 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Запознаване с екипа, който ще Ви обслужва по време на пътуването и кратък брифинг относно изпълнението на програмата. Нощувка в Мексико сити. 

2 ДЕН
Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната резиденция на вицекраля – с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН
Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато – смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, на 40 км от Мексико сити – „мястото, където са създадени боговете“ и посещение на световно известните храмове за религиозни царемонии на маите – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете” На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН
Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание – екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН
Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Гуернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер и настаняване в хотела. Нощувка в Акапулко.

6 ДЕН
Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд – свободно време. Нощувка в Акапулко. 

7 ДЕН
Закуска – сух пакет. В 05.30 ч. сутринта – трансфер до летището. В 07.00 ч. – самолетен полет Акапулко – Мекскико сити. Пристигане в Мексико сити в 08.05 ч. Самолетен полет в 10.40 ч. от Мексико сити до Оахака. Пристигане в Оахака в 11.40 ч. Трансфер до хотела и свободно време. Нощувка в Оахака.

8 ДЕН
Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките. Разглеждане на руините. Връщане в Оахака. Разходка в централната част на Оахака. Свободно време. Нощувка в Оахака. 

9 ДЕН
Закуска. Отпътуване към ВИЛАЕРМОСА, столицата на щата Табаско. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – НАЦИОНАЛНИЯТ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА“ с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Настаняване в хотел. Свободна вечер във Вилаермоса. Нощувка във Вилаермоса.

10 ДЕН
Закуска. Тръгване рано сутринта за ПАЛЕНКЕ – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Пристигане в ранния следобед и разглеждане на руините – известен е най-вече „ХРАМЪТ НА ЙЕРОГЛИФИТЕ“. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите“ и на Двореца на крал Пакал. Нощувка в Паленке. 

11 ДЕН
Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка – към щата Юкатан, център на владенията на маите. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10ти век, център на пост-класиката в Империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на МЕРИДА, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.

12 ДЕН
Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан“, където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотелa, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца. 

13 ДЕН
Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към ТУЛУМ, градът – крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание – посещение на заведение с карибска музика на живо. Нощувка в Канкун.

14 ДЕН
Закуска. Свободно време с възможност за разглеждане на КАНКУН. Нощувка в Канкун. 

15 ДЕН
Трансфер до летището в 05.30 ч. В 07.05 ч. – самолетен полет Канкун – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 09.30 ч. В 14.30 ч. – трансокеански полет Мексико сити – Париж. 

16 ДЕН
Пристигане в Париж в 08.30 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч. 

В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

–          самолетни билети за международните полети София – Амстердам – Мексико сити и Мексико сити – Париж – София;

–          самолетни билети за вътрешните полети Акапулко – Мексико сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити;

–          летищни такси за международните полети – 724 лв/370 евро (17.02.2016 г.) – подлежат на потвърждение;

       –     летищни такси за вътрешните полети Мексико Сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити – 118 лв/60 евро (17.02.2016 г.) – подлежат на потвърждение;

–          трансфери летище – хотел – летище;

–          14 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;

–         целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан”(3-ти ден);

–          разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);

–          посещение на Национален парк ДЕ ЛА  ВЕНТА” (9-ти ден);

–         всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;

–          наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;

–         водач от агенцията и местен екскурзовод с превод на български език;

–          такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­90 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:

–     медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 36 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 72 лв;

      –     допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

–     14 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 260 евро (плащат се в офиса на агенцията); 

–    екскурзия до Тула – 70 евро (4-ти ден) – плаща се в офиса на агенцията;

–    разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко (6-ти ден);

–    разходка с карети (11-ти ден)

–    посещение на шоуто “Светлина и звукв Чичен Итца (на испански език) – около 4 евро (12-ти ден);

–    посещение на заведение с карибска музика на живо (в Канкун)  – 70 щ.долара (13-ти ден);

*Забележки:

          1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

  2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж

 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.

 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на агенцията.

       5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.                                                 

 

Цената 5 335 лв е за човек в двойна стаяДоплащане за единична стая  –  825 лв.

 

Агенцията си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 000 лв

 

 

ЦЕНАТА 5 335 лв Е ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

 

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

   –   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

   –   За деца под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.