Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

ЕКСКУРЗИЯ ДО ВИЕТНАМ, КАМБОДЖА, МИАНМАР И ТАЙЛАНД

транспорт: самолет

дати: 10.11.2017

цена: от 6 815 лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

Ханой, Дананг, Хой Ан, Хюе, Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том, Банкок, Аютая, Сукотай, Питсанулок, Лампанг, Лампун, Шанг Май, Янгон, Баган, Мандалай 

Дати на заминаване: 10.11.2017

1 ДЕН
10.02.2017 – Сборен пункт на летище София в 14.45 ч. Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 16.45 ч. Пристигане в Доха в 22.20 ч. 

2 ДЕН
11.02.2017 – Самолетен полет Доха – Ханой (през Банкок) в 01.25 ч. Пристигане в Ханой в 14.45 ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел. Вечеря и нощувка в Ханой.

3 ДЕН
12.02.2017 Закуска. Този ден Ви предстои обиколка на град Ханой – градът на езерата, парковете и сградите във френски стил. Ще се посетят: – Пагодата на Лотуса, построена през 1028 г. и състояща се само от 1 колона, така че да наподобава на цветето лотус; – Храма на литературата, построен през 1070 г. от император Лай Тан Тонг, който го е посветил на учените и писателите; – Пагодата на костенурката, намираща се в езерото Хоан Кием, разположено в сърцето на Ханой; – впечатляващата сграда на Операта, построена през 1911 г. за 900 зрители. Свободно време с възможност за посещение на Мавзолея на Хо Ши Мин или по желание – посещение на най-известното шоу във Виетнам – „Куклено шоу във вода” (това шоу е традиция от 11-ти век, запазена и до днес в Северен Виетнам). Вечеря и нощувка в Ханой.

4 ДЕН
13.02.2017 – Закуска. От 08.00 ч. – екскурзия с автобус до популярния залив Халонг, докъдето се пътува около 3 часа през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам. Около 11.00 ч. се пристига в залива Халонг, където се качваме на туристическото корабче „Сонг Биен” за 4-часов круиз в залива. Халонг е едно от най-забележителните природни чудеса в света, което наподобява географско произведение на изкуството с хиляди варовикови островчета, извисяващи се живописно от чистите изумрудени води. Тази силно концентрирана на карстови острови зона, световно известна със забележителния си пейзаж от пещери и пещерички, е под закрилата на ЮНЕСКО. По време на разходката ще се насладите на спокойствието и красотата на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо корабче. Плъзгайки се по кристално чистите води на залива, ще се потопите в едно от най-великолепните природни чудеса на Далечния Изток. Ще видите миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Спирка за разглеждане на най-красивата пещера – Тиен Кунг. Обяд с морска храна. Връщане в Ханой. Нощувка в Ханой.

5 ДЕН
14.02.2017 – Закуска. Трансфер до летището. В 09.15 ч. – вътрешен полет Ханой – Дананг. В 10.30 ч. – пристигане в Дананг, четвъртият по големина град във Виетнам, разположен в тропическата зона и радващ се на приятен климат през цялата година. Следва посещение на изключително интересния музей „Чам”, където могат да бъдат видени едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Продължаваме към гр. Хой Ан, където Ви предстои пешеходна обиколка на централната част на града, известен като архитектурен и културен център, чаровно градче, разположено на двата бряга на р. Ту Бон: Китайският храм, Японският покрит мост, множество сгради с уникален архитектурен стил с китайско, японско или виетнамско влияние. Продължаваме към гр. Хюе. По пътя се минава през прохода Хай Ван, където ще може да се насладите на чудната гледка към Мраморните планини. Пътят минава покрай “Китайския плаж” с километри чудесна плажна ивица. Вечеря и нощувка в Хюе.

6 ДЕН
15.02.2017 – Закуска. Сутринта – разходка с корабче по река Хуонг Гианг и посещение на пагодата „Тиен Му” и гробницата на император Мин Манг, комплекс с впечатляваща архитектура, богато декорирана със статуи. Тя е най-красивата гробница в гр. Хюе. Следва обиколка на гр. Хюе, столица на Виетнам за повече от 140 години, подслонил древни храмове и множество императорски сгради. Ще имате възможност да посетите: – Стария императорски град, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Предстои Ви да се насладите на множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музей; – Двореца на император Ту Дук, известен като най-дълго управлявалия в разкош Император на Виетнам. Ще посетите и гробницата на императора, построена през 1864 – 1867 г. Вечеря в Хюе. Трансфер до летището. В 21.20 ч. – вътрешен полет Хюе – Сайгон (Хо Ши Мин). Пристигане в Сайгон в 22.40 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в Сайгон. 

7 ДЕН
16.02.2017 – Закуска. Следва обиколка на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще имате възможност да посетите катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г. в сърцето на гр. Сайгон; сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил; пагодата „Вин Нием” и Двореца на обединението. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. По желание – посещение на тунелите Ку чи. (Тунелите Ку чи представляват огромна мрежа от свързани подземни тунели, разположени в квартала „Ку чи” на Хо Ши Мин и са част от много по-голяма мрежа тунели, прокарана под по-голяма част от страната. Тунелите Ку чи са били център на няколко военни кампании по време на Виетнамската война.) Вечеря и нощувка в Сайгон.

8 ДЕН
17.02.2017 – Закуска. Екскурзия до делтата на река Меконг. Този ден ще имате възможност да видите плаващия пазар „Кай Би”, често оживен около 06.00 часа сутринта, така че тръгването от Сайгон тази сутрин ще бъде рано сутринта. С автобус ще пътувате до Вин Лонг – провинция Тиен Гианг, разположена на Делтата на река Меконг в Южен Виетнам. След пристигане – разходка с лодка из местните фабрики – за оризови и царевични закуски, оризова хартия и кокосови сладки. Ще имате и възможност да опитате тези продукти, поднесени с горещ зелен чай. Разходката с лодка продължава към остров Донг Хоа Хиеп, за да разгледате красивата и успокояваща природа, заедно с традиционния живот по Делтата на река Меконг. След обяд ще се разходите по тесните канали. Преди да се върнете в Сайгон (ако времето позволи), ще посетите храма „Кай Дай”. Вечеря и нощувка в Сайгон.

9 ДЕН
18.02.2017 – Закуска. Трансфер до летището и в 12.45 ч. – полет Сайгон – Пном Пен. Пристигане в Пном Пен в 13.30 ч. След пристигане следва обиколка на Пном Пен с посещение на: Кралския дворец и Националния паметник на славата. Вечеря и нощувка в Пном Пен.

10 ДЕН
19.02.2017 – След закуска – с експресен кораб ще пътуваме до Сием Реп. Този ден Ви предстоят незабравими мигове, посещавайки невероятните храмове на Анкор Ват: петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. и др. Денят ще завърши с наблюдение залеза на слънцето от върха на планината Пном Бакхенг. Вечеря и нощувка в Сием Реп.

11 ДЕН
20.02.2017 – Този ден в 05.30 ч. ще посрещнете изгрева на слънцето в Анкор. Връщане в хотела. Закуска. Следва обиколка на столицата Анкор Том с разглеждане на Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, храма “Та Prоhm”. След това се посещава храма Ролус и Фимеанакас. Връщане в хотела. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сием Реп. 

12 ДЕН
21.02.2017 – Закуска. Трансфер до летището и в 08.15 ч. – полет Сием Реп – Банкок. Пристигане в Банкок в 09.25 ч. Следва обиколка на Банкок, включваща разглеждане на комплекса с Кралския дворец с Храма на Изумрудения Буда, Храма на Полегналия Буда, Мраморния храм. Следва разходка с лодка по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим Храма на Зората. Свободно време. Вечерта, по желание – вечеря на круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма. Нощувка в Банкок.

13 ДЕН
22.02.2017 – Закуска. Следва екскурзия до някогашната столица на Сиам, Аютая. Древният град Аютая е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 – 1767 н.е.) са останали руините на множество храмове. Обяд в местен ресторант. След обяд продължаваме към Банг Па, където ще имате възможност да посетите Летния дворец на крал Рама V – уникален за Тайланд, той е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. На връщане към Банкок ще посетим Храма на Златния Буда. Вечерта, по желание – посещение на „Калипсо шоу” (шоу на травестити – кабаретна програма, с вечеря или без вечеря). Нощувка в Банкок.

14 ДЕН
23.02.2017 – Закуска. Трансфер до летището и в 07.00 ч. – полет Банкок – Сукотай. Пристигане в Сукотай в 08.15 ч. Този ден ще разгледаме историческия парк Сукотай. Посещаваме легендарната столица и наследството на Тайското кралство, първото независимо Тай Кралство. Периодът на разцвет на Сукотай започва след 1240 г, когато крал Интрадит отстоява независимостта на кралството от Кхмерите. Този период се счита за “златната ера” в историята на Тайланд. Зад крепостните стени на града са запазени руините на около 20 храма. Посещаване на храмовете Сра Сри и Сри Шум, където се намира една от най-големите статуи на седналия Буда в Тайланд и Националния музей. Обяд. Продължаваме към Питсанулок. Нощувка в Питсанулок.

15 ДЕН
24.02.2017 – След закуска посещаваме главния храм на град Питсанулок – Ват Махатхат – архитектурен шедьовър. Разглеждаме най-почитаната от тайския народ статуя на Буда – Пра Буда Чинарат. Продължаваме към провинция Лампанг. След обяд правим туристическа обиколка с файтон и разглеждаме забележителностите на града. Продължаваме към провинция Лампун и посещаваме известния храм Ват Харипунчай, бившия дворец на древния крал на Лампун. Разглеждаме великолепната пагода, покрита с ярки бронзови платна и огромна камбана в храма. Отправяме се към пазара Tунг Kваин. Той осигурява всички видове продукти от джунглата, животни, местна храна приготвена от всички видове насекоми. Нощувка в Шанг Май. 

16 ДЕН
25.02.2017 – След закуска следва разглеждане на красивия град Шанг Май, разположен на 300 м. надм. височина, който цели седем века господства като столица на Кралство Ланна. (Историята на създаването на Шанг Май отвежда на север, към град Шанг Рай. Неговият основател Крал Манграй, управлявал обширна империя, простираща се чак до Шанг Сен на р.Меконг. Той основал Шанг Рай през 1281 г. Когато Монголският владетел Хан Кублай плячкосал Кралство Бирма през 1287 г., Манграй се уплашил, че неговата страна е също застрашена и решил да сключи съюз с владетелите на Сукотай – тогава столица на Сиам. След като подсигурил южните си граници, Манграй завзел Лампун (кралство Мон). За да централизира властта си, през 1296 г. той основава ново селище в долината на р. Пинг, което нарекъл Шанг Май – “новият град”). Разглеждане на Дой Сутеп. Скрит в планините на височина 1056 м, до него се стига по 290 стъпала. Манастирът бил построен от крал Гуе-На през 14 в. По желание – разглеждане на приказните красоти на орхидеена ферма. Вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) и типични танци на племената от Северен Тайланд. Нощувка в Шанг Май. 

17 ДЕН
26.02.2017 – След закуска – полет Шанг Май – Янгон в 08.25 ч. Пристигане в Янгон в 11.45 ч. Следва обиколка на Янгон: посещават се Пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Обиколката завъшва с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1800 карата. На залез слънце Шведагон Пагода предлага на посетителите впечатляващ спектакъл от светлини и сенки. Вечеря и нощувка в Янгон.

18 ДЕН
27.02.2017 – Закуска. Трансфер до летището и полет Янгон – Баган. С пристигането в Баган ще бъдете отведени до пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. След обяд туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

19 ДЕН
28.02.2017 – След закуска – посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря и нощувка в Мандалай.

20 ДЕН
01.03.2017 – Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Вечеря и нощувка в Мандалай.

21 ДЕН
02.03.2017 След закуска – трансфер до летището. В 12.45 ч. – полет Мандалай – Банкок. Пристигане в Банкок в 15.00 ч. Трансфер до международното летище.

22 ДЕН
03.03.2017 – В 02.40 ч. – полет Банкок – Доха. Кацане в Доха в 05.30 ч. Полет Доха – София в 07.35 ч. Пристигане на летище София в 12.40 ч. 

 В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

Ø      самолетни билети за международните полети: София – Доха – Ханой и Банкок – Доха – София;

Ø      самолетни билети за полетите: Сием Реп–Банкок; Банкок–Сукотай; Шанг Май–Янгон (Мианмар); Янгон–Баган; Мандалай –Банкок;

Ø      летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 939 лв/ 480 евро (26.03.2016 г.) – подлежат на потвърждение;

Ø      всички трансфери летище – хотел – летище;

Ø      19 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;

Ø      3 обяда в местни  ресторанти (4-ти, 13-ти и 14-ти ден);

Ø      11 вечери в местни ресторанти;

Ø      1 вечеря – кантоке (традиционна тайландска храна) – 16-ти ден;

Ø      1 вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление (18-ти ден);

Ø      екскурзия с автобус до залива Халонг (5-ти ден);

Ø      корабен круиз в залива Халонг (с включен обяд в местен ресторант на един от островите) – 4-ти ден;

Ø      разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр.Хюe (6-ти ден);

Ø      екскурзия с автобус до делтата на р.Меконг (8-ми ден);

Ø      разходка с лодка в делтата на р.Меконг (8-ми ден);

Ø      пътуване с експресно корабче от Пном Пен до Сием Реп (10-ти ден);

Ø      разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали (12-ти ден);

Ø      екскурзия с автобус до Аютая (13-ти ден);

Ø      наземен транспорт с туристически автобус с климатик;

Ø      обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (групата има водач от агенцията, който превежда на местния екскурзовод);

Ø      входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;

Ø      възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;

Ø      такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­126 лв. 

В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:

o        изходна такса при напускане на Мианмар – 15 щ.долара (плаща се на място на летището);

o        такса за вътрешните полети – 2 000 кияти (около 2 щ.долара в местна валута) за всеки полет;

o        виза за Виетнам – 80 щ.долара;

o        виза за Камбоджа – 30 щ.долара (издава се на място на летището) – плаща се на място;

o        виза за Мианмар – 50 щ.долара;

o        виза за Тайланд – 150 евро (многократна);              

o        такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;

o        медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 48 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 96 лв;

o        допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

o        всички допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на агенцията):

            – посещение на „Куклено шоу във вода” – 12 щ.долара (3-ти ден);

     – посещение на тунелите Ку чи – 22 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при по-малка група се налага доплащане) – 7-ми ден;

            – вечеря на круизен кораб с фолклорна програма – 40 евро (12-ти ден);   

            –  посещение на „Калипсо шоу” (кабаретна програма) – 13-ти ден;

                 – с вечеря    –  45 евро

                        – без вечеря –  30 евро   

  *Забележки:

          1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

          2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

          3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2016 г.

          4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на агенцията.

          5. Категоризацията на хотелите във Виетнам, Камбоджа и Мианмар не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.

 

Цената 6 815 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се  доплащат 1 350 лв.

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2000 лв

 

Информация за хотелите (или подобни):

Ханой – Viet Hotel

Хюе – Hue Asia Hotel

Сием Реп  Casa Angkor Hotel

Пном Пен – Juliana Hotel

Банкок – Baiyoke sky hotel  4*

Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.

Мандалай – Nadi Myanmar Hotel  3*

Баган – Mianmar Treasure Resort  4*

Янгон – Queens Park Hotel”   3* 

 

 

ЦЕНАТА 6 815 лв  Е ВАЛИДНА ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ от 590 лв


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

–          Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

–          2 снимки с размери 4 см/ 6 см (актуални) за виза за Виетнам – да се носят на летището на влизане във Виетнам; 

–          2 снимки (паспортен формат – актуални) за виза за Камбоджа – да се носят на летището на влизане в Камбоджа;

–          1 снимка (паспортен формат – актуална) – за виза за Тайланд

–          1 снимка – за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат – 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила – да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 6 месеца);

–          За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 

ЗА ИЗДАВАНЕ НА ТАЙЛАНДСКА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА