Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

Екскурзия автентичната Куба – Духът на Карибите

cuban-cigars-3транспорт: самолет

дати: 07.02.2018 – 16.02.2018

цена: от 2195€/ според офертата

Всичко по офертата в pdf формат

 

 

ЕКСКУРЗИЯ АВТЕНТИЧНАТА КУБА – ДУХЪТ НА КАРИБИТЕ

Хавана – долината Винялес – Хавана – Санта Клара – Санкти Спиритус – Долината на Захарните мелници -Тринидад – Сиенфуегос – Залива на прасетата – Гуама – Варадеро
12 дни / 10 нощувки
07.02.2018  – 16.02.2018

самолетна програма

ПЪРВИ ДЕН: 07.02.2018 ПОЛЕТ СОФИЯ – ПАРИЖ – ХАВАНА

Полет София-Париж на АК Air France. Излита в 07:00ч. Каца в 09:10ч. в Париж. Излита от Париж в 13:50ч. Каца в Хавана в 18:10ч. Трансфер и настаняване в хотел Memories Miramar 4* за 3 нощувки база закуска. Коктейл за Добре Дошли.

ВТОРИ ДЕН: 08.02.2018 ХАВАНА

Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град – Хавана: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди. Обиколката започва с Модерна Хавана: Университета, Площада на Революцията, крайбрежния булевард Малекон, Сградата на Парламента, Некропола на Христофор Колумб. Пешеходна обиколка на Стара Хавана, обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1982г: Сградата на Капитолия, Театъра, Авеню El Prado, Двореца на Президентството и Сентръл Парк, Замъка Моро, Mемориала на Хосе Марти, Площада на Катедралата, Площада Сан Франсиско де Асизи, Площада на Оръжието, Двореца на Занаятите, Градския музей  – Двореца Вилануева и Музея на Рома, където ще се запознаете с начина на приготвяне на тази напитка и многото и производни коктейли. По желание: Обяд в битов ресторант в Стария град. Ще посетим любимите места на Хемингуей, /предимно барове като Ла Бодегите/ и ще повървим малко по неговите стъпки. Връщане в хотела късния следобед. Вечерта, по желание посещение на световноизвестния нощен клуб с шоу-програма Тропикана. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН: 09.02.2018 ХАВАНА – ДОЛИНАТА ВИНЯЛЕС – ХАВАНА

Закуска. Целодневна екскурзия до долината Винялес. Отпътуване в западна посока, до провинция Пиняр дел Рио, на 170 км западно от Хавана. Долината Винялес е под егидата на ЮНЕСКО за световно и културно наследство, а Пиняр дел Рио е наричана още „най-зелената провинция” на Куба. Пътят ви минава през тютюневи плантации, като по време на пътуването през тях ще научите много относно това как се отглежда тютюнът за най-ексклузивните и качествени кубински пури и как климатът има решаващо значение за културите. Ще погостувате на семейство, което от поколения управлява тютюнева плантация и ще научите за процеса по производство на световноизвестната марка пури стъпка по стъпка: от принципа на подбор на тютюневите листа до начина на завиването им. Следващата ви спирка вече е панорамната площадка пред долината Винялес. Свободно време за обяд. Изкачване до Индианската пещера и посещение на пещерата с корабче, за да видите праисторическите скални индиански рисунки. Нощувка в Хавана.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН: 10.02.2018 ХАВАНА – САНТА КЛАРА – САНКТИ СПИРИТУС

Закуска. Отпътуване към Санта Клара – последният пристан на Че Гевара, мястото, което определя изхода на Кубинската Революция през 1958г., когато Че Гевара успява да превземе влак, натоварен с въоръжение за армията. Посещение на Музея с известния влак и Мавзолея на Че Гевара. По желание: обяд в ресторант Caneyes. Продължавате към Санкти Спиритус – малко колониално градче, основано през 1514г., изцяло запазило духа си от колониалните времена. Фотопауза на най-стария мост в Куба – Яябо. Настаняване в хотел Plaza Rijo 3* в самия исторически център. Ще имате възможност от първа ръка да се докоснете до нощния живот на този артистичен град. И не на последно място, препоръчваме да посетите Каса де ла Трова и да участвате в истинско, автентично салса парти, да танцувате заедно с местните, които ще ви научат как се танцува салса, под звуците на истински карибски ритми. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН: 11.02.2018 САНКТИ СПИРИТУС – ТРИНИДАД – СИЕНФУЕГОС

Закуска. Днес ще бъде един истински „кубински ден” – пътувате през планините Ескамбри, през кафеени плантации и изумруденозелени хълмове, до Долината на Захарните Мелници /ЮНЕСКО/. Продължавате към Тринидад /ЮНЕСКО/ – град с 5-вековна история, един от най-старите исторически градове на новия континент, дължал своето богатство на плантациите със захарна тръстика и кафе. По желание: обяд в битов ресторант на площад Plaza Mayor. Обиколка на Тринидад – докато се разхождате по тесните, вити калдъръмени улички, ще попиете атмосферата на този град, запазил своя уникален облик от богатите, пищни и жестоки плантаторски времена. Посещение на Пласа Майор, Кулата на Контрабандиста, Катедралата, Площад Ла Сантисима, Дворецът на Губернатора: ще видите една истинска плантаторска хасиенда с подове и балюстради от мрамор, богати фрески, патио с мраморни статуи и водоскоци. Свободно време за отмора в известния бар Канчанчара, където да опитате коктейла с мед ”Канчанчара” – запазена марка на Тринидад. Продължавате към Сиенфуегос /ЮНЕСКО/. Настаняване в хотел Jagua 4* в самия исторически център. Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН: 12.02.2018 СИЕНФУЕГОС – ЗАЛИВА НА ПРАСЕТАТА – ГУАМА – ВАРАДЕРО

Закуска. Панорамна обиколка на Сиенфуегос, основан от френски благородници и носещ духа и архитектурата на френската аристокрация с креолски привкус: крайбрежния булевард Малекон, богатите крайбрежни вили, Двореца на Губернатора – уникален по своята архитектура, площад Хосе Марти, Театъра и Катедралата. Продължаваме към природния резерват п-в Запата и Национален Парк Монтемар, убежище на невероятно богатство от птичи и животински видове. Фотопауза при прословутия Залив на ПрасетатаПо желание: обяд в ресторант на брега и за плуване и шнорхелинг в лазурните води на Карибско море. Продължаваме към Гуама, главната атракция на Националния Парк. Разходка с корабче в Лагуната на Съкровищата, ще видите стотици мигриращи птици и недокоснати дъждовни гори. Посещение на селище на индианците Таино, където ще научите повече за бита и обичаите на коренните жители на Куба. Посещение на най-голямата ферма за крокодили, където ще видите влечугите в естествената им среда. Най-смелите от вас могат да подържат в ръце бебе крокодилче. Отпътуване за Варадеро и пристигане късния следобед. Настаняване в хотел Memories Varadero 4* за 4 нощувки на база All Inclusive.

СЕДМИ ДЕН: 13.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно – каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ОСМИ ДЕН: 14.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно – каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН: 15.02.2018 ВАРАДЕРО

Закуска. Свободен ден за почивка и плаж на база All Inclusive. Всички водни спортове ви се предоставят безплатно – каяк, сърф и т.н. Нощувка.

ДЕСЕТИ ДЕН: 16.02.2018 ВАРАДЕРО – ХАВАНА – ПАРИЖ

Закуска. Свободен ден до обяд за почивка и плаж на база All inclusive. Освобождаване на стаите до 12.00ч. Следобед трансфер до летище за полет Хавана-Париж на АК Air France. Излита в  23:40ч

ЕДИНАДЕСЕТИ ДЕН: 17.02.2018 20.11.2017 ПАРИЖ

Каца в  14:25 ч. в Париж. Настаняване в хотел в близост до летище Шарл де Гол.

ДВАНАДЕСЕТИ ДЕН: 18.02.2018 ПАРИЖ – СОФИЯ

Полет Париж-София на АК Air France. Излита в 10:10ч. Каца в 14:05ч. в София.

 

Възрастен в двойна стая – 2 195 евро / 4 302 лева

 

Възрастен в единична стая – 2 495 евро / 4 890 лева

ПАКЕТНАТА ЦЕНА Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 12 ДУШИ

 

ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:

 • Самолетни билети София-Париж-Хавана-Париж-София
 • Летищни такси – 282 евро към 19.07.2017г. (при повишаване разликата се доплаща от клиента)
 • 10 нощувки в описаните хотели по програмата:  
  • 3 нощувки със закуски в хотел Memories Miramar 4*в Хавана
  • 1 нощувка със закуска в хотел Plaza Rijo 3*в Санкти Спиритус
  • 1 нощувка със закуска в хотел Jigua4* в Сиенфуегос
  • 4 нощувки на база All Inclusive в хотел Memories Varadero 4*във Варадеро
  • 1 нощувка със закуска в хотел в близост до летище Шарл де Гол 2
 • Всички турове и обиколки, описани в програмата, с местни екскурзоводи
 • Наземен транспорт с луксозен частен климатизиран 14-местен автобус по време на туристическите обиколки
 • Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро към ЗАД Армеец за периода на цялото пътуване
 • Застраховка „Отговорност на туроператора“

ПАКЕТНАТА ЦЕНА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Такса излитане от летище Хавана – 25 CUC (ок. 35 лв.), платими в брой на летище в местна валута
 • Виза – 35 евро / 70 лева
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“, виж Важно! в края на офертата
 • Вечери в хотелите, коите не са на база All Inclusive – общо 106 USD / 183 лв.
 • Бакшиши за шофьора и екскурзоводите
 • По желание– допълнителни шоу програми и обеди както следва:
  • Tropicana Cabaret Show с вкл. трансфери от и до хотела – 129 USD / 222 лв.
  • Обяд в ресторант La Barca в историческия център на Хавана  – 30 USD / 52 лв.
  • Обяд в ресторант Caneyes в Санта Клара – 25 USD / 43 лв.
  • Обяд в ресторант Plaza Mayor в Тринидад – 25 USD / 43 лв.
  • Обяд в ресторант CLUB CIENFUEGOS- 25 USD / 43 лв.
  • Обяд в ресторант Pio Cua на брега на Карибско море – 25 USD / 43 лв.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:

 • Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на приключване на пътуването
 • За деца под 18г., пътуващи без родител/и – нотариално заверено родителско разрешение за напускане на страната от непътуващия родител/и (оригинал и 1 копие). За деца, чиито родители са с различни фамилии, се изисква копие от акт за раждане на детето, в който да са вписани и двамата родители.
 • За визата:
  • Сканирано цветно копие на международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане – изпратен в прикачен файл;;
  • Цифрова цветна паспортна снимка –изпратена в прикачен файл;
  • Адрес по лична карта; Месторабота, адрес на местоработата, заемана длъжност; Телефон за контакт.
  • Важно: За издаване на визите са необходими минимум 21дни.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:

 • Аванс в размер на 50% от пакетната цена на човек, копия на паспортите на всички пътуващи, сключване на договор
 • Пълно плащане до 07.12.2017г.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

 • Цените са платими в лева, в брой или по банков път.
 • Цената на екскурзията е валидна при 12 записани туристи.
 • Няма допълнителни санитарни и медицински изисквания за пътуване по програмата.
 • Валута: 1 CUC (кубинско конвертируемо песо) = 1,72 BGN; 1 CUC= 50 CUP (кубинско песо) (към 06.07.2017г.)
 • Часово време: България – 12:00ч., Куба – 05:00ч.