ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Египет – приключения в земята на Фараоните

транспорт: Самолет, Влак, Автобус, Круизен кораб

дати: 24.03.2019-03.04.2019

цена: от 2 895 лева на човек

 

 

Маршрут:

София – Кайро – Александрия – Гиза – Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо – Едфу – Луксор – Хургада – София

Продължителност: 11 дни / 10 нощувки

ПРОГРАМА:

1-ви ден /24.03.2019 г./ София – Истанбул – Кайро 

Среща на Терминал 2 на летище София в 09:50 ч. за полет до Кайро през Истанбул. Пристигане в Кайро в 20:30 ч. Посрещане от фирмата партньор.

Трансфер до хотела – Hotel Oasis 4*. Настаняване. Нощувка.

2-ри ден /25.03.2019 г./ Кайро – Александрия (около 2,5 часа)

Закуска – хотел, Обяд – местен ресторант, Вечеря.

Рано сутринта отпътуваме за град Александрия, разположен на брега на Средиземно море. Градът, построен за възхвала на Александър Велики през 334 г. пр.н.е., е вторият по големина и най-голямо пристанище в Египет. Турът започва от катакомбите Ком Ел Шокафа (Kom El-Shоqafa или „Могилата на късчетата“) в гъсто населения район Кармуз. Те са пример за удивителното преплитане на няколко религиозни традиции – египетска, гръцка и римска. Погребалният комплекс е използван до IV в., затова украсата на някои от гробниците е с раннохристиянски елементи. Следва посещение на „Залата на Каракала“, където са положени телата на млади християни, избити по заповед на император Каракала в 215 г. Обиколката продължава към Колоната на Помпей – триумфална колона с коринтски капител, която всъщност е издигната от император Диоклециан в чест на потушаването на Александрийския бунт през 297 г. След това се отправяме към Форт Кейтбей (Fort Qaitbay, построен през 1477 г.) на остров Фарос, където се намирал едно от 7-те чудеса на античния свят – Александрийския фар. Обяд. Следобед ще видим новата сграда на прочутата в древността Александрийската библиотека (не се влиза), в която са съхранявани 700 000 свитъка с произведения на Омир, Сократ, Платон и Аристотел, и където са работели Евклид, Ератостен, Аполоний Родоски и прочутата астроложка и математичка Хипатия. Ултрамодерната библиотека, замислена като символ на културното единение на народите, е открита през 2002 г. и веднага е обявена за „Чудото на 21 в.“.

Вечерта отпътуване за Кайро. Вечеря. Настаняване в хотела. Нощувка.

3-ти ден /26.03.2019 г./  Кайро – Гиза – Асуан Закуска-хотел, Обяд-местен ресторант, Вечеря-влак

Денят е посветен на пирамидите и големия Сфинкс, част от Некропола на Гиза, включен в Списъка на световното културно и природно наследство през 1979 г. Комплексът, разположен на 25 км югозападно от Кайро,освен пирамидите на Хеопс (Хуфу), Хефрен и на Микерин – друго от Седемте чудеса на Античността, включва и някои по-малки пирамиди, останки от древно селище и на религиозни паметници. Следобед посещение на Египетския музей на площад Тахрир с най-богатата колекция от образци на древноегипетското изкуство. Тук се пазят погребални предмети и мумиите на фараоните Аменхотеп, Тутмос, Сети, Рамзес и прочутата погребална златна маска на младия Тутанкамон. Вечерта – отпътуване с влак (настаняване в спални вагони) към Асуан.

4-ти ден /27.03.2019 г./  Асуан 

Закуска – влак, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб 

След закуска, пристигане в Асуан – най-южният град на Египет, известен с каменните си кариери. Сутрешен тур, който започва от Високата стена (High Dam) на язовир Насър. Асуанската язовирна стена, която прегражда река Нил, е открита през 1970 г. Строителството и няколко пъти е отлагано, поради политически съображения и заради необходимостта от преместването на важни археологически обекти, като храма Абу Симбел. Туристическата обиколка продължава до храма на Изида.

Първоначално той се е намирал на о. Филае, който днес е залят от водите на яз. Насър. Храмът е спасен и пренесен на о. Агилика, благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО. Настаняване  на круизния кораб около 13:00 часа. Обяд на круизния кораб.

Свободно време в Асуан. Нощувка на кораба.

5-ти ден /28.03.2019 г./Асуан – Абу Симбел – Ком Омбо 

Закуска – сух пакет, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб

Рано сутринта отпътуване за Абу Симбел – един от най-известните паметници след Пирамидите и Сфинкса в Гиза. Двата храма са изработени по поръчка на най-могъщият египетски фараон Рамзес II в чест на боговете Ра, Хор и Птах. Абу Симбел е част от Нубийските паметници, които са включени в списъка на ЮНЕСКО. Храмовете са преместени с 64 метра по-високо от оригиналното си място благодарение на мащабната спасителна операция на ЮНЕСКО по време на строенето на язовир Насър. Връщане  на круизния кораб и обяд.

Следобед – плаване с фелука – египетска платноходка. Възможност за екскурзия с лодка  „ Нубийско село и Ботаническата градина в Асуан“  (срещу допълнително заплащане).

Отплаваме за Ком Омбо, наслаждавайки се на красивите и плодородни брегове на Нил. Ще посетим храмът, който е  построен в елинистичната епоха, т.е. по време на Птолемеите и представлява необичаен двоен храм – на Собег, бога на крокодилите, и на Хор –  бога на соколите.

Вечеря. Нощувка на кораба.

6-ти ден /29.03.2019 г./ Едфу – Есна – Луксор 

Закуска – круизен кораб, Обяд – круизен кораб, Вечеря – круизен кораб

Отплаване към Едфу. Посещение на Храма в Едфу, който отново  е посветен на бог Хор, синът на Изида и Озирис. Строежът на храма започва през 237 г. пр.н.е., по време на управлението на Птоломей III, и завършва почти 2 века по-късно, през 57 г., по време на управлението на Птоломей XII – бащата на прочутата Клеопатра.

Вечерно посещение  на Храма в Луксор.

Вечеря и нощувка на кораба.

7-ми ден /30.03.2019 г./ Луксор – Хургада

Закуска – круизен кораб, Обяд – местен ресторант, Вечеря – хотел

Ранна закуска и освобождаване на кораба. Отпътуване за Долината на царете ( Valley of Kings), където се намират 64 гробници на фараони, една от които е откритата през 1922 г. гробница на Тутанкамон. Посещение на изумителния храм на Хатшепсут – първата жена фараон, управлявала Египет две мирни десетилетия. Този погребален комплекс на три нива е истински архитектурен шедьовър. Ще видим колосите на Мемнон – две масивни каменни статуи, изобразяващи седналия фараон Аменхотеп III. Когато били издигнати през 1350 г. пр.н.е. те пазели входа към гробницата на фараона. Обяд в местен ресторант.

Следобед  се отправяме към Карнак. Това е най – големият религиозен храм в света, своеобразна витрина на постиженията на египетската архитектура по време на царуването на 30 фараона. Религиозният комплекс се състои от три основни храма и няколко по-малки. Посещение на магазини за алабастър и папируси. Трансфер до Хургада. Късно вечерта пристигане в красивия курорт Хургада на брега на  Червено море. Настаняване в хотел  5* на база All inclusive. Вечеря. Нощувка в Хургада.

8-ми ден /31.03.2019 г./ Хургада

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада

9-ти ден /01.04.2019 г./  Хургада 

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

10-ти ден/02.04.2019 г./   Хургада 

Време за плаж или допълнителни екскурзии. Нощувка в Хургада.

11-ти ден/03.04.2019 г./   Хургада – Истанбул – София 

Рано сутринта трансфер до международното летище в Хургада за полет до Истанбул. Полет до София през Истанбул в 03:45 ч. Пристигане в София Терминал 2 в 15:05 ч.

КРАЙ НА ТУРА!

*****

Дата Възрастен в двойна стая Единична стая Възрастен на допълнително легло
24.03. – 03.04.2019 2895 лв. 3223 лв. 2875 лв.

 

Цената включва: 

 • Самолетен билет София – Истанбул – Кайро и Хургада – Истанбул – София с АК „Turkish Airlines” с включени летищни такси
 • Единброй салонен багаж до 7 кг. с размер 56/45/25см на борда на самолета
 • Чекиран багаж 20 кг.
 • Всички трансфери,описани по програмата
 • 2 нощувки със закуски в Кайро – Hotel Oasis 4*: http://www.oasis.com.eg/#/filterили подобен
 • 1 нощувка в спален вагон ( настаняването е само в двойни купета) във влака Кайро – Асуан
 • Вечеря и закуска в нощния влак Кайро – Асуан
 • 3 нощувки на база пълен пансион на борда на круизен кораб 5*: Princess Sarah A илиPrincess Sarah II или M/S Monaco, от Асуан до Луксор
 • 4нощувки на база всичко включено Ail Inclusive  в Caeser Palace Hotel and Aqua Park 5*: http://mirage-aqua-park.hurghada-hotels-info.com/en/ или подобен в Хургада
 • Целодневен тур в Кайро с посещение на пирамидите в Гиза, Сфинкса и музея на Кайро
 • Обяд по време на тура в Кайро
 • Целодневен тур в Александрия с трансфери от/до Кайро
 • Обяд по време на тура в Александрия
 • Тур до Абу Симбел с трансфери от/до Асуан
 • Посещение на храмовете в Ком Омбо и Едфу
 • Посещение на Луксор, Долината на Царете и Карнак
 • Посещение на всички обекти и храмове по време на пътешествието с круизния кораб
 • Обслужване от местни екскурзоводи-  египтолози,  на английски / руски език по време на всички трансфери и екскурзии по програмата
 • Медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10000 евро;
 • Водач – екскурзовод от България по време на цялото пътуване и целия престой в Египет.

Цената HE включва: 

 • Допълнителни екскурзии
 • Лични разходи
 • Бакшиши за екскурзовода – $50
 • Входна виза за Египет –$ 25 , заплаща се на летището в Кайро. При смяна на цената, туристите ще бъдат уведомени своевременно.
 • Доплащане за единично настаняване във влака – $ 30
 • Допълнително изхранване или напитки
 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ – доплащането е в зависимост от цената на закупения пакет и срока на анулация. Предлагаме възможност за добавяне на такава в деня на сключване на договора.

Условия за записване и начин на плащане: 

 • Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
 • Доплащане 45 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи: 

 • Задграничен паспорт валиден 6 месеца след датата на пътуването.
 • За деца до 18 г., пътуващи с един или без родител, нотариално заверена декларация от единия или двамата родители!

Вид използван транспорт: 

 • Самолет
 • Влак
 • Автобус
 • Круизен кораб

Полетно разписание: 

Забележка: Часовете на полетите се препотвърждават седмица преди пътуването!

TK1028 24MAR SOF IST 09:50ч. 12:05ч.
TK 694 24MAR IST CAI 19:10ч. 20:30ч.
TK 703 03APR HRG IST 03:55ч. 07:45ч.
TK1029 03APR IST SOF 13:50ч. 15:10ч.

 

Hotel Caesar Palace & Aqua Park 5* е построен в арабски стил, с модерно обзаведени стаи. Идеален избор за почивка. Хотелът предлага на своите гости: Аква парк с 13 басейна; 24 часова рецепция; лоби бар;бар на плажа;бар на басейна;главен ресторант; снек бар; шезлонги и чадъри (безплатни); гмуркане и водни спортове;анимация по време на престоя; детски клуб (04г.-12г.); детски площадки за игра; детски кошарки; водни пързалки; конферентни зали; плажен волейбол.

Фитнес; аеробика;плажно мини футболно игрище; билярд;

Wi-fi достъпен на рецепция;амфи театър с анимационна програма;билярд.

Услуги на хотела срещу доплащане: спа център; турска баня;парна баня; салон за красота; център за гмуркане; доктор.

Wi-fi (по стаите) – 35$ за седмица / 10$ за ден / 5$ на час

Хранене:

Главен Ресторант – Закуската в главния ресторант стартира в 07:00 ч. до 10:00ч.

Обядът се сервира от 12:30ч. до 14:30ч., а вечерята започва от 18:30 ч. до 21:00ч. Главният ресторант предлага различна интернационална кухня с различни видове ястия всеки ден. За вкусната храна се грижи добре подбран екип от майстор готвачи.Късна вечеря от 22:00 ч. до полунощ. Студена вечеря от 01:00 ч. – 05:00 ч. (сутринта).

Италиански ресторант – Срещу доплащане може да се насладите на вкусна италианска кухня. Италианският ресторант не влиза в концепцията на All Inclusive. Ресторантът работи от 18:30 ч. – 20:00 ч. и от 20:30 ч. – 22:00 ч.

Ориенталски ресторант – Насладете се на вкуса на арабската кухня в ориенталската обстановка на ресторанта. Ресторантът работи от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Азиатски ресторант – Вкусна Азиатска кухня се предлага от 18:30ч. – 20:00ч. и от 20:30ч. – 22:00ч.

Пицария – Пицарията предлага пици по Италианска оригинална рецепта.

Сладолед

Барове:

Lobby Bar: намиращ се на лобито на хотела. Лоби барът предлага напитки  24 часа.

Pool Bar: Барът на басейна предлага различни видове освежаващи безалкохолни и алкохолни напитки. Pool Bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Beach Bar: Ще имате възможност да се насладите на прекрасна гледка към Червено море с коктейл в ръка. Beach bar предлага напитки от 10:00ч. до залез слънце.

Диско Бар: Дискотеката на хотела отваря врати в 23:30ч. до и работи до като има клиенти.

Стандартни такси за прекратяване:

Записаните туристи могат да прекратят договора при заплащане на стандартните такси за прекратяване:
1/ от деня следващ деня на подписване на договора до 90 календарни дни преди датата на отпътуване – такса в размер на 100 лв. на турист

2/ от 89 до 46 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от внесения депозит
3/ под  46 календарни дни преди датата на отпътуване – 100% от общата цена на туристическия пакет

Забележки: 

 • Минимален брой туристи: 20 човека
 • Срок за уведомление на недостигнат брой: 20 дни преди датата на отпътуване
 • При неблагоприятни метеорологични условия или други форсмажорни обстоятелства, е възможно програмата да претърпи промяна!
 • Полетните часове подлежат на препотвърждение от Авиокомпанията.
 • По програмата всички времена са местни.
 • Туроператорът си запазва правото за промяна в реда на разглеждане на забележителностите, при необходимост!
 • Пакетната цена е калкулирана по курс 1,70 BGN = 1 USDи 1,96 BGN = 1 EUR. При промяна на обменния валутен курс с повече от 0,05 BGN в периода до началото на туристическото пътуване, ТО си запазва правото за прекалкулиране на основната пакетна цена, съобразно промяната на валутния курс.
 • Местната валута в Египет е Египетска лира.  1BGN = 10,44 EGP/ 1USD = 17,90 EGP
 • Пътуването е без медицински изисквания за имунизации!
 • Предоставяме възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за Tуризма, покриваща разходите за анулиране на пътуването, за съкращаване и прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия, негови близки, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайна дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя.

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!

Ще се радваме да се чуем на 044 622 707 / 0878 38 70 38 или да се пишем на oferti@bestbulgariadeals.com