ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Дълъг уикенд “хижа Васил Левски, Райското пръскало, връх БОТЕВ и още нещо…”

5477d128e50abтранспорт: автобус

дати: 24.08 – 26.08.2018г.

цена: 96 / 89лв – за ранни записвания/ на човек

Всичко по офертата в pdf формат

Дълъг уикенд “хижа Васил Левски, Райското пръскало,

връх БОТЕВ и още нещо…”

 

24-26.август.2018г.

3 дни / 2 нощувка

Цена: 96 / 89лв.-за ранни записвания

 

ПЪРВИ ДЕН – петък – 9:00 ч. – Отпътуване от Сливен от пл.“Хаджи Димитър”.

Пътуването по подбалканския път за София до Карлово между две живописни български планини Стара планина и Средна гора създава настроение и усещане за предстоящата близост с природата. През Карлово автобусният маршрут се отклонява на север до най-близката изходна точка на предстоящият пешеходен преход до хижа Васил Левски и Карловското пръскало. Това е най-удобното време да се направи обядната почивка в Карлово най-късно до 12 часа.

Започва пешеходният преход с крайна точка хижа Васил Левски – живописно, прекрасно място в НП “Централен Балкан”. Прехода е изключително приятен и добре маркиран. Хижата се намира в близост до Карловското пръскало. Пристигане в късния следобед и настаняване. Възможност за разходка и вечеря по менюто на хижата. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН събота – Хижарска закуска “чай-компле” до 7:30 часа !

Начало на пешеходния маршрут от хижа Васил Левски, минавайки край хижа Рай, до връх Ботев, най – високият връх в Стара планина – 2376 м. До 1950 г., когато е преименуван на името на Христо Ботев, върхът се е наричал Юмрукчал. Най-краткият маршрут за изкачване на върха е през южното било на планината край хижа Рай . Преходът отнема около 3,5-4 часа, минава се по така наречената Тарзанова пътека. Южните склонове на върха са силно наклонени и на места пресечени от отвесни скали (наречени Райски скали), подходящи за катерене. В местността на скалите се намира най-високият водопад в България и на Балканския полуостров, Райско пръскало, с височина 124,5 м. Водопадът се захранва от снежните преспи, намиращи се под върха, които му осигуряват непресъхващ източник на вода. Върхът се намира в Централна Стара планина. Той представлява обширно пасище с гранитна основа, страдащо от значителна ерозия, причинена от мащабното строителство и полагането на множество кабелни трасета. Връх Ботев лежи на територията на резерват Джендема и е част от прехода Ком – Емине, който представлява финала на международния туристически маршрут Е3.

Целият маршрут е изключително живописен и даващ възможност за наслада от чудните красоти на Националния парк Централен Балкан. Заслон Ботев се намира в западните склонове на в.Ботев. Има постоянно персонал и се предлагат топла храна и напитки. Това е мястото за обядната почивка и настаняване за втората нощувка. Възможност за вечеря по менюто на заслон Ботев. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – неделя – Хижарска закуска “чай-компле” до 8:00 часа.

В 9:00 часа започва пешеходният преход-слизането към хижа Васил Левски, а оттам и до крайната точка на пешеходния тур в Карлово, където ще Ви очаква автобуса.

Ако искате да научите нещо за местната история, трябва да посетим родната къща на Дякона Левски – къщата-музей на Васил Левски.

Отпътуване за с.Габарево, където в механа Валера може да се похапнат за късен обяд вкусни български ястия. Комплекс „Валера“ е създаден през 1994 г. Преди това е бил къща музей, запазва се архитектурната му стойност. Първият етаж се реконструктуира като ресторант в битов стил с 45 места. На  вторият етаж се намира музей на каракачанския бит и култура. Комплексът разполага с лятна градина със сто места аранжирана също в битов стил,с барбекю,пещ за печене на чеверме и домашен хляб, шадраван в който плува шаран и пастърва, изворно течащи чешми, водоскок който върти воденично колело.

Отпътуване за Сливен.

Цената включва

 • транспорт с луксозен микробус;
 • една нощувкасъс закуска в хижа Васил Левски;
 • една нощувкасъс закуска в заслон Ботев;
 • професионален планински водач;
 • туристическа застраховка за 3 дни.

Цената не включва

 • входни такси на обекти по маршрута- къща музей “Васил Левски” 2 лв;
 • вечери и обядв хижите по налично дневно хижарско меню/пожелание/;
 • богат пакет суха храна от хижа Васил Левски /пожелание/ – 7,50лв.;
 • лични разходи.

Условия:

 • Ранни записвания до 31.05.2018г.
 • внасяне на 50% от стойността при резервацията;
 • доплащане 50% до 3 седмиципреди датата на заминаване;
 • цената е валидна при минимум 15 човека;
 • срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 10дни преди датата на отпътуване;
 • анулация без санкции до 31.07.2018г.

Носете суха храна за обяд за един ден.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата:

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.