ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

ГРУЗИЯ И АЗЕРБАЙДЖАН – две красавици на Изтока! РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!

транспорт: самолет

дати: 21.05.2019 – 28.05.2019 г.

03.09.2019 – 10.09.2019 г.

цена: от 1899 лв на човек

 

 8 дни / 6 нощувки

Огънят е в основата на всяка легенда за богатата столица на Азербайджан – Баку. Тази перла на Каспийско море е сред най-старите градове на петрола и до днес се развива именно благодарение на необятните залежи от черното злато. Баку е и крупен културен център не само в Азербайджан, но и в целия Изток. Тук за пръв път в мюсюлманска страна е вдигната завесата на национален театър, прозвучала е опера, издаден е първият вестник и др. Затова милиони туристи от цял свят идват всяка година, за да видят този богат на всичко Град на огъня. 

Планини, ски, плажове, вкусна скара с червено вино, а в бонус необичайни, но забавни наздравици. Всичко това се намира в Грузия. Страната, която граничи с Русия на север, Азербайджан на изток, Армения и Турция на юг и Черно море на запад, е все по-любима дестинация на туристите. Ако някога сте се чудили дали да посетите бившата съветска република, в тази статия ще ви покажем причините, които ще ви накарат със сигурност да стегнете куфарите за Задкавказието.

 

ПРОГРАМА:

ДЕН 1:

Среща на летище София в 10.00 часа. Полет до Баку – 11:55 ч.
Пристигане в столицата на Азербайджан, град Баку в 16:05 ч.
Трансфер от летището и настаняване в хотела в центъра на Баку.
Свободна време за запознаване със столицата на Азербайджан. Вечеря. Нощувка

ДЕН 2:

Закуска в хотела.

Панорамна обиколка на Баку, след която ще се разходим по тесните улички на стария град, ще чуем удивителните истории, свързани с Момината Кула. Тя стои тъмна и загадъчна, с изглед към морето в южния край на Баку, в стария, ограден град Ичери Шехер. Кулата е построена през XII век. Името и „Момина“ символизира, че е непревземаема, непобедена, което означава, че кулата не е била никога превземана от враг.
След това ще  посетим один от най впечатляващите паметници на азербайджанската архитектура – двореца на Ширван шах (XV век)., който е величествено разположен на най високата точка от древната част на Баку, Ичери Шехер. Ще видим  Замъка Синик Гала, Кераван Сарай, Джума Джамия и ще се разходим по един от най големите в света булеварди – Бакински булевард.
Свободно време за обяд, по желание – (заплащане на място) или почивка на чаша ароматен чай.
След обяд, екскурзията продължава с влизане в космическо белоснежния Културен център Гайдар Алиев. В центъра се помещават конферентна зала (зала), галерия, и музей. Проектът е предназначен да играе съществена роля в интелектуалния живот на града. Намира се в близост до градския център, и играе ключова роля в преустройството на Баку. Международно призната архитектурна работа, сградата на Алиев център на Гейдар се превърна в знакова забележителност на модерния Баку, заради иновативния и авангарден дизайн. От  историчесеската част на  града, екскурзията се пренася в съвременния мегаполис. Една от главните забележителности на младия град са БАКИНСКИЯ БУЛЕВАРД, ОГНЕНИТЕ КУЛИ И ПЛАНИНСКИЯ ПАРК, откъдето се открива уникално красивата панорамна гледка към града.
Вечеря в национален ресторант – включена в цената, /не включва алкохолни напитки/.
Трансфер до хотела. Нощувка

ДЕН 3:

Закуска в хотела.
Напускаме хотела и отпътуваме за грузинско-азербайджанската граница. Ще се отправим към Лагодеки на границата между Азербайджан и Грузия. Посрещане от представител на фирмата партньор. Отпътуване за Шеки.
Следва екскурзията в най-старият град в Азербайджан – удивителен, разположен в живописен планински район с тесни ждрела и зелени долини, реки, водопади и минерални извори сред гъсти гори. В древни времена тук се е продавала коприна, като от тук е минавал великият Път на коприната. В Шеки има исторически музей, в който туристите могат да разгледат артефекти от различни епохи. Друго интересно място е летният дворец на Кхан. Той има прекрасни фасади, декорирани с флорални мотиви. Тук можете да видите различни стенописи, рисувани от най-добрите майстори.
В този малък „двуцветен град” (заради ярките червени керемидени покриви, потънали в зеленина) ще видим много кервансараи, Двореца на Шекинските ханове, джамията „Джума” от XVIII век, минарето на Гилейлинската джамия, също от XVIII век, средновековните бани. А знаменитата шекинска коприна и до ден днешен е един от най-търсените и скъпи текстилни материали!
Настаняване в хотел 4*. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 4:
Закуска. Отпътуване за Тбилиси. Пристигане в града след обяд.
Панорамна обиколка на града – Катедралния храм «Самеба» («Света Троица» символ на грузинското възраждане, единство и бесмъртие.) Храмът се извисява над Тбилиси на върха на планината св. Илия.
Църквата Метехи (V в.) – красив и горд символ на Тбилиси.
Посещение на съвременния архитектуен шедьовър – Моста на Мира и парка Рике, улица Шарден, Леселидзе.
Настаняване в хотела.
Вечеря в национален  ресторант с фолк програма /не включва алкохолни напитки/. Нощувка.

ДЕН 5:

Закуска в хотела.
Отпътуване за извънградска екскурзия – западна  Грузия – Мцхета (Втория Иерусалим).
Мцхета – живия летопис на  Грузия. Разкопките на нейна  територия са дали огромен археологически материал, обхващащ няколко хилядолетия.
Изкачване в манастира Джвари (V в), където, според сказанията се е молила  просветителката на  Грузия Святата Нино. От тук  се открива прекрасна панорама.
Следва посещение на храма  Катедрален  Събор «Светицховели» – строителството на храма съвпада с  новия етап на разцвета на  Грузия. Той е не само едно от главните архитектурни съоръжения на цяла Грузия, но и църковният център на Грузия.
Покупка на сувенири.
Пътешествието продължава по  Военно-грузинския път към крепостта и манастира Ананури, които красиво са усамотени  на брега на Жинвалското водохранилище.
Отпътуване за  г. Степанцминда (Бивш Казбеги), знаменит със  своето  живописно разположение  в планината  Голям Кавказ. Това градче е  център на високопланинския туризъм и алпинизъм.  Ще посетим старинната  Гергетска Църква  Св. Троица (XIII в.) Църквата е построена на десния бряг на река Чхери, ляв приток на река Терека, на надморска височина 2170 м., под връх Казбег.
Прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 6:

Закуска в хотела.
Днес ще се запознаем с грузинското винопроизводство и гостоприемство. В източната част на Грузия, уютно е разположена –  Кахетия.
Ще спрем в Сигнахи – градът на  любовта. Това слънчево и уютно градче е съчетало в себе си елементи от южно-итальянските и грузински архитектурни прелести.
Ще видим също крепостта  Сигнахи, влязла в списъка с най-известни и мащабни по големината си крепости в Грузия.
Ще посетим манастирския и епископски комплекс Свети Георги – женски монастир «Бодбе». Тук се намира женски манастир с базилика, посветени на Света Нино, свещено място, след посещението на което се изпълняват най-съкровените желания.
Пристигане  в село Велисцихе.
Дегустация на два сорта  вино и грузинска водка – чача в музея и във винарна Нумиси. Ще  наблюдаваме и ще участваме  в процеса на приготвяне и изпичане на ароматния грузински хляб – Шоти.
Връщане в Тбилиси.

ДЕН 7:

Закуска в хотела.
Започва  екскурзия в Национално Историко-художествения комплекс Гобустан и 3D Музей, разположени на 60 км от г. Баку, с впечатляващи скални изображения – петроглифи /гравюри/, изсечени от първобитните хора на стените на пещери, скали и каменни вдлъбнатини. Тези първобитни паметници на изкуството, изобразяват културата, флората, фауната, светогледа, обичаите и традициите на древните азери.
По пътя към града, ще посетим джамията Биби-Ейбат, расположена  на брега на Бакинския залив, в който има гробове и  могили на  почитани и уважавани хора (там е и  могилата /паметник на Укейми ханъм, потомка на пророка Мохамед). Свободно време за обяд.
Турът продължава с преминаване  на Апшеронския полуостров, където ще  посетим храма на вечния огън Атешгях  – място, което никой не очаква да срещне толкова близо до Баку. Храмът на поклонниците на огъня, които са пристигнали тук преди  повече от 500 години от Индия и живяли по тези места до XIX век до ден днешен привличат тук поклонници.
Ще видим  Янардаг – планината с природния вечен огън и голямо количество уникални исторически паметници, сред които многочислени храмове, замъци,
крепости и отбранителни кули от епохата на средновековието.
Връщане в Баку. Вечеря.
Нощувка.

ДЕН 8:

Пристигане на Аерогара Баку рано сутринта. Полет за София в 8:30 ч. Пристигане в София в 10:55 ч.

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ до 15.03.2019 г.:

ЦЕНА – 1899 лв. до 15.03.2019 г.

ЦЕНА след 15.03.2019 г. – 1999 лв.

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Самолетни билети с АК Бута Ер с включени летищни такси, салонен багаж 10 кг. и чекиран багаж 23 кг.;

Всички трансфери по програмата;
Транспортно обслужване по програмата;
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут от местни екскурзоводи на руски език;

3 нощувки със закуски и вечери в Баку, хотел 4*;

1 нощувка със закуска и вечеря в Шеки, хотел 4*;

2 нощувки със закуски и вечери в Тбилиси хотел 4*;

Екскурзовод на руски език с превод на български език от представител на Валенти 7;

1 фолклорна програма с музика на живо в Тбилиси (без включени напитки);

1 фолклорна програма с музика на живо в Баку (без включени напитки);

Туристически обиколки по програмата;

Входни такси в обекти, посочени в програмата

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

Стойността на виза за Азербайджан – 35 евро;
Разходи от личен характер;
Бакшиши – 50 USD – заплащат се в офиса на Валенти 7;
Застраховка “Отмяна на пътуването”.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
03SEP  излита от София 11:55 ч., каца в Баку 16:05ч.
10SEP  излита от Баку 08:30ч., каца в София 10:55 ч.

Полезна информация:
Грузински Lari (GEL)
1 евро = 2.54 Грузински Lari
1 лари =100 тетри. 1 USD = 2.30 GEL;
в Азербайджан е азербайджански манат (AZN) – 1 USD = 1,80 AZN
Часово време: София – 12.00 ч., Баку – 14.00 ч., Тбилиси – 14.00 ч./ + 2 часа

Минимален брой участници: 21

Условия за записване:
Депозит: 800 лв. при подписване на договор

Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: Азербайджан:
Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.и предварително издадена виза, получена в дипломатическите и консулските представителства на страната в чужбина. Агенцията оказва съдействие за получаване на електронна виза. Необходими документи в JPEG – формат: попълнен визов формуляр, актуална цветна снимка формат 3х4 см, цветно копие на паспорта – предоставят се най-късно 40 дни преди датата на отпътуване

Грузия:
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната
Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител – нотариално заверено родителско разрешение

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!

Ще се радваме да се чуем на 044 622 707 / 0878 38 70 38 или да се пишем на oferti@bestbulgariadeals.com