ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

ГРАНД ТУР ГРУЗИЯ – ПРОЛЕТ 2019

транспорт: самолет

дати01.05 – 11.05.2019

цена: от 3350 лв

 

 

 

Тбилиси –  Телави – Цинандали – Гурджаани- Сигнаги – Казбеги (изкачване Гергети с коли 4х4) – Анаури – Мцкет- Гори  – Уплисцихе – Боржоми – Акхалцихе – Вардзия (древен пещерен град от 12–13 век) – Рабати – Шроша -Кутаиси – Батуми-Тбилиси със скоростен влак

10 закуски/ 6 обяда/ 5 вечери/1 фолклорна програма/

дегустация на вино в Цинандали и Гурджани

Само 4* хотели по програмата!

11 дни/10 нощувки

Oтстъпка за ранно записване – 100 лв на човек до 31.12.2018!

Незабравимо приключение с богата туристическа програма в Грузия – страна с красива природа, древни традиции и уникални манастири! 

За грузинците посрещането на гости е не само традиция, но и  свещен дълг.

Съществува местна поговорка: „Гостът е изпратен от Бога!“

Поради тази причина, бъдете сигурни, във всяка грузинска къща ще Ви приемат на най-високо ниво и ще Ви почерпят с  най-екзотичните ястия, които имат.

През вековете грузинският народ е развил традиции на щедрост и гостоприемство.  Ще го усетите в грузинския дом, на улицата, на селския пазар и дори в Тбилиското метро.

Ден 1/ 01.05.2019   София – Тбилиси

Полет от София в 12:30 с авиокомпания Аерофлот до Москва, кацане в 15:35 и продължение за Тбилиси в 22:10. Кацане в 02:00, посрещане, трансфер и настаняване в хотел

Best Western City Centre 4* https://www.bestwestern.ru/booking-path/hotel-details/best-western-tbilisi-city-center-tbilisi-91456  или подобен.

Ден 2/ 02.05.2019   Тбилиси                 

Включено хранене: закуска

След късна закуска обзорна (автобусна- пешеходна) екскурзия на Тбилиси. Столицата на Грузия е основана през IV в. от крал Вахтанг I Горгасали на място, богато на минерални извори. Разположен на известния „Път на коприната“,  до XII век Тбилиси е един от най важните политически, икономически и културни центрове в Средния Изток. Старият град на Тбилиси представя една неповторима смесица от култури – великолепието на грузинските църкви и традиционната архитектура е в красива хармония с джамии, синагога, арменска църква и др. Ще разгледаме най-известните забележителности: църквата „Света Троица“ – красиво разположена на хълм над града, откъдето се открива великолепна гледка към планината Казбек; Храмът Метекхи от XIII в.; площад Европа; крепостта Нарикала от IV в., от която се открива невероятна гледка към река Кура и града; статуята на Майка Грузия и квартала Абанотубани, където се намират старите топли серни бани. Продължаваме по площад Мейдан, с разходка по пешеходната улица Шардена, намираща се в старата част на града. Тук се намира керван-сараят Арцруини, където ще имате възможност да разгледате  изобилието от сувенири и да изпиете чаша ароматно кафе. Продължаваме към площада на Свободата и преминаваме по стъкления Мост на Мира. След свободно време за обяд посещение на антикварния пазар „Сухи Мост”.  Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

Ден 3/03.05.2019  Тбилиси – Кахетия:  Телави – Цинандали – Гурджаани – Сигнаги – Тбилиси (300 км)                                         

Включено хранене: закуска, обяд и вечеря

След закуска, целодневна екскурзия в Кахетия – известният лозарски район на Грузия. Тук се произвеждат над 500 вида вина. Историята, културата и начинът на живот на грузинците са въплътени в тяхното вино, символ на гостоприемството им. Главният град на област Кахети е Телави. Там ще разгледаме забележителностите, ще посетим колоритния пазар и ще продължим за Цинандали с възможност да опитате някои от най-добрите сортове грузински вина и разбира се прочутото бяло вино „Цинандали” в дома–музей на князе Чавчавадзе.  Продължаваме за Гурджаани, където ще посетим семейна винарна. Следва дегустация на местното вино, собствено производство и обяд. Отпътуване за Сигнаги – градът на любовта е известен със своята едноименна крепост, която е една от най-големите в Грузия. Двойната крепостна стена и 28-те кули са оцелели и до днес. Връщане в Тбилиси.

Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 4/04.09.2019 Тбилиси – Казбеги – Анаури –  Тбилиси (320 км)

Включено хранене: закуска, обяд и вечеря

Закуска в хотела. Рано сутринта започваме много живописно изкачване нагоре през високите Кавказки планини  по протежение на грузинския Военния път към област Казбеги.

По пътя ще посетим  архитектурен комплекс Анаури с изглед към язовира на река Арагви.

Пристигане в Казбеги, изкачване с 6-7 местни джипове (предварително поръчани за нашата група) през красиви долини и гори до църквата Гергети Света Троица (14-ти век), зашеметяващо разположена на върха на хълм (2170 м) с изглед към околните заснежени върхове на големите Кавказки планини. Тук ще се насладим на уникалната природа с красива панорамна гледка към Кавказ, включително към връх Казбеги (5047м)  Следва връщане до Тбилиси.

Вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

Ден 5 / 05.05.2019 Тбилиси – Мцкета – Гори  – Уплисцихе – Боржоми  – Акхалцихе

 (250 км)                                                            

Включено хранене: закуска, обяд и вечеря

След закуска се отправяме към Мцкета – древната грузинска столица. Оттук през IV век е започнало  разпространението на християнството в Грузия. Ще посетим манастир Джвари (Светия Кръст), построен през VI век и катедралата Светицховели  от XI век, където е заровен хитон на Исус Христос. Светицховели в продължение на хилядолетия е главният храм на страната, а сега се смята за един от духовните символи на модерна Грузия. И двете християнски светини са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Пътуването продължава до градчето Гори, разположено в полите на Кавказ, родното място на Йосиф Сталин. Ще посетим средновековната крепост Горис и къщата–музей на съветския диктатор. Отпътуване към изсечения в скалите пещерен град Уплисцихе, съществувал още през 4 в. преди новата ера, а по-късно през него е минавал Пътят на коприната. В този древен комплекс са съхранени и до днес пещерни жилища, пекарна, винарна и античен театър. Обяд с традиционна кухня в ресторант с панорамна гледка към пещерния град. Отпътуване за Боржомикурорт, който се намира в югоизточната част на Грузия, в долината на река Кура, на височина 850 м, известен с лековитата си минерална вода. Продължаваме за Акхалцихе, настаняване в хотел Gino Wellness Rabath 4*  http://www.gino.ge/index.php?lang=rus или подобен.

Вечеря в хотела и нощувка.

Ден  6/ 06.05.2019   Ахкалцихе –  Вардзия – Рабати –Ахкалцихе (160 км)

Включено хранене: закуска, обяд и вечеря

Закуска.  Отпътуване за уникалния град Вардзия, изсечен в скалите на левия бряг на река Кура в южна Грузия, основан през 12 в. за защита на границите на грузинското царство от иранските набези. Скалният манастир е бил построен по време на управлението на крал Георги III и дъщеря му  кралица Тамара, която била тогава едва на 25 години – първата жена, която застанала начело на Грузия. Тя управлявала в продължение на 29 години и нейното име се свързва с разцвет на културата в страната. Първоначално  кралица Тамара строи манастир в планината, който постепенно се превръща в укрепен скален град на 13 етажа с много тунели, стълби и алеи, 600 различни жилища, библиотеки, църкви и най-вече сложна напоителна система. Вътре се влизало през три тайни входа и при нападение от врагове скалната крепост е можела да побере до 20 хиляди души. В центъра на комплекса се намира храм на Успение Богородично, с красиви стенописи, датиращи от XII –XIII в. Силно земетресение през 1283 г. разрушава почти две трети от скалния град и напоителната система. За дълго време градът е изоставен, но в края на миналия век монашеският живот е възстановен и днес се провеждат служби в храма.

След екскурзията до Вардзия – организиран обяд  и  посещение на крепостта Рабати построена през XIII в.  и фотостоп на крепоста Хертвизи от X в., разположена на висок скалист хълм, в историческия район Месхетия. Крепостта е един от най-значимите паметници на средновековна Грузия и една от най-древните в страната. Връщане в хотела, вечеря  и нощувка.

Ден 7/07.05.2019  Акхалцихе – Шроша – Кутаиси – пещерата на Прометей – Кутаиси  (190 км)     Включено хранене: закуска и обяд

След закуска отпътуване за Имеретия – Кутаиси. По пътя посещение на пазара за ръчно изработените керамични съдове в селцето Шроша. Обяд в местен ресторант. Следва обзорна екскурзия на Кутаиси – вторият по големина град на Грузия, разположен на река Риони и столица на няколко грузински царства. В миналото Кутаиси се споменава за първи път през III в. пр. н. е в епическата поема „Аргонавтика“ на Аполоний Родоски. В античността това е била страната на Златното руно, а до VII в. пр. н. е. е столица на Колхида. Името на града идва от гръцката дума „kuata”, което означава каменист. По време на обиколката ще посетим двата най-значими паметника на културата в Кутаиси. Първият от тях е наскоро реставрираната катедрала Баграти от XI в. Тя е построена на хълм, от който се открива фантастична гледка към града и р. Риони. Другият архитектурен обект е манастирския комплекс Гелати от XII в. В този комплекс се намира гробът на най-великият грузински владетел-крал Давид IV Строителя. Ще имате възможност да се насладите на най-хубавите мозайки, създадени в кавказкия регион. В непосредствена близост до комплекса се намират древни руини от Академия, която е функционирала заедно с него. Наричана е „Втората Атина“, тъй като тук монасите са извършвали книжовна дейност и са преподавали светски науки.

Екскурзия до пещерата на Прометей. Легендата разказва, че в този район на една скала е бил прикован Прометей, който открадва огъня от Зевс, за да го даде на хората и така си навлича неговия гняв. Намира се в близост до град Тсхалтубо и на около 20 км от Кутаиси. Пещерата е отворена за посещение от 1984 год. и веднага се превръща в основна туристическа атракция в региона. По време на обиколката ще видите уникални сталактити и сталагмити, подземни водопади, реки и езеро. Част от екскурзията ще се проведе с лодка по подземната река. Връщане в Кутаиси, настаняване в хотела Boutique Hotel Argo 4* http://argoin.ge/?lang=ru или подобен. Нощувка.

Ден 8/08.05.2019  Кутаиси – Батуми (150 км)             

Включено хранене: закуска и обяд

Закуска. Отпътуване  за черноморската столица на Грузия – Батуми. Пристигане, обяд в традиционен грузински  ресторант с прочутата аджарска кухня.

Пешеходна разходка из Батуми с посещение на Стария град, Булевард Батуми, главната крайбрежна  улица Руставели , Кулата на буквите – уникална 136 метрова постройка, пристанището, парка „6-ти Май“, зоологическата градина, делфинариума и др.

Батуми възниква на мястото на крепостта Тамарисцихе и прераства в град през 10-ти – 13-ти век. Археологическите разкопки, край река Королисцкали, доказват, че първите селища тук са възникнали в края на 3-то и началото на 2-ро хилядолетие пр. Хр. Днес градът е привлекателен с крайморските си курорти и модерната си визия.

Един от най-впечатляващи и запомнящи се моменти от Батуми е изкачване с неговата въжена линия на 250 м височина на върха на планина Ферея, която е една от най-дългите в Грузия.

Дължината на пътя е малко повече от 2.5 км. Това разстояние пътниците преодоляват за 10 минути в модерна остъклена кабина, докато летят над града на височина около 50 метра.

От обзорната площадка ще съзерцавате зашеметяваща гледка към града и планините!

Настаняване в хотела Batumi World Palace 4*  http://www.batumiworldpalace.com/ , свободно време и нощувка.

Ден 9/09.05.2019  Батуми  – Тбилиси (150 км)                        

Включено хранене: закуска

Закуска. Свободен ден или по желание полудневна екскурзия до водопад Макхунцети и моста на царица Тамара с посещение на винарна с дегустация на вина с включен обяд.

Връщане в хотела. Трансфер до жп гара и отпътуване за Тбилиси със скоростния влак  около18:00 ч. Пристигане в Тбилиси  около 23:00ч. Посрещане и трансфер до хотел

Best Western City Centre 4*  или подобен. Нощувка.

Ден 10/10.05.2019  Тбилиси                                       

Включено хранене: закуска и вечеря

Закуска.  Насладете се на свободен ден в Тбилиси.

Вечерта, кратък тур из красивата нощна столица и посещение на ресторант с типично грузинска кухня и фолклорна програма с кавказки танци и прощална вечеря!

Ден 11/11.05.2019  Тбилиси- София

Ранен трансфер за летище и отпътуване в 03:15 с полет на Аерофлот през Москва за София. Кацане в България  в 11:35.  Край на програмата.               

Група 01.05 – 11.05.2019

РАННИ ЗАПИСВАНИЯ!         

                  ПАКЕТ  
 цена на човек в двойна стая

 

Пакет
Летищни такси
ОБЩА ЦЕНА НА ПЪТУВАНЕТО:
       3 130 лв
320 лв
 3 450
лв ->> 3 350 лв

*** Цена за дете до 12 г  или 3- ти възрастен е по запитване.

Цената включва:

 • Самолетен билет София – Москва – Тбилиси / Тбилиси – Москва -София на Аерофлот

с чекиран багаж 23 кг, ръчен багаж 10 кг;

 • Летищни такси 320 лв към 30.10.2018

(цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);

 • Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
 • Автомобил 4х4 в Казбеги при изкачване на Гергети;
 • Билет за скоростния влак Батуми – Тбилиси (продължителност 5 ч);
 • 10 нощувки със закуски в хотели (стаи категория Стандарт):

– 6 нощувки със закуски в Тбилиси в Best Western City Centre 4* или подобен;

-2 нощувки със закуски в Акхалцихе Gino Wellness Rabati 4* или подобен;

-1 нощувка със закуски в  Кутаиси в Boutique Hotel Argo 4* или подобен;

-1 нощувка със закуски в Батуми в Batumi World Palace 4*  или подобен

 

 • 4 вечери в ресторантите на хотела и 1 вечеря с фолклорна програма в национален ресторант в Тбилиси с дегустация на грузинско вино;
 • 6 обяда, дегустация вина в Цинандали и Гурджаани, мастер клас в Гурджаани;
 • Екскурзии по програмата:

– автобусно-пешеходна екскурзия на Тбилиси с посещение на църквата „Света Троица“,

храмът Метекхи, керван – сараят Арцруини, антикварен пазар „Сухи Мост”;

– кратък тур по вечерен Тбилиси;

– целодневна екскурзия до Казбеги с включено изкачване до Гелати и Анаури;

– целодневна екскурзия в Кахети: Телави, Цинандали с посещение на къща-музей на

Чавчавадзе, Гурджаани с дегустация, автобусно-пешеходна екскурзия на Сигнаги;

– целодневна екскурзия до Мцкета и пещерният град Уплисцихе;

– посещение на музея на Сталин в Гори;

– екскурзия на скалния град Вардзия и посещение на крепостта Рабати;

– обиколка на Кутаиси с посещение на катедралата Баграти и манастирския комплекс Гелати;

– екскурзия до пещерата на Прометей;

– туристическа програма в Боржоми 1ч;

– пешеходна екскурзия в Батуми;

 • Входни такси за всички посещавани обекти включително и лифта по време на обзорната екскурзия в Тбилиси и Батуми;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г.

за застрахователна сума 10 000 евро;

 • Местно екскурзоводско обслужване;
 • Водач и преводач от България.

Цената не включва:

 • Доплащане за единична стая – 650 лв;
 • Екскурзия до водопад Макхунцети и моста на царица Тамара с посещение на винарна с дегустация на вина с включен обяд – 90 лв;
 • Посещение на серните бани в Тбилиси (2 ч) – 10 евро на човек;
  • Допълнителни мероприятия се заявяват в България и се заплащат на място!
  • Доплащане за застраховка “Помощ при пътуване“ на ЗАД „Армеец“ за лица над 70 до 80 г.

за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;

 • Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи

от клиента причини – по желание и при записване.

Условия за записване:

 • Копие от задграничен паспорт, валиден минимум 6 месеца след края на пътуването;
 • Попълнен договор и депозит в размер на 1000 лева на човек;
 • Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;

Анулационни условия:

 • В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

– При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;

– При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване  се удържа в размер на внесения депозит;

– При анулация от 44 до29 дни преди дата на пътуване – 50% от общата стойност на пътуването;

– При анулация от 30 дни или неявяване на полет – неустойка 100% от общата цена на пътуването.

 • ПОТРЕБИТЕЛЯТ има право да прехвърли правото си на пътуване на трето лице в срок съобразно спецификата на дестинацията, издаване на самолетен билет и не по-късно от 30 дни, като се задължава да заплати на ТУРОПЕРАТОРА само дължимите суми, свързани с тази промяна, а именно 100 €/196 лева на билет.
 • Всички откази от пътуване се извършат лично, в писмена форма, в офиса където е направено записването или по електрона поща с задължително уведомяване по телефона.

Данни за паспортен и визов режим:

 • За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
  • За посещение на Грузия не се изисква виза и няма задължителни ваксини;

Забележка:

 • Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20/25 туристи.

(при група от 20 до 24 туриста се доплаща – по 100 лв на човек)

В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената.

 • Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
 • Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;

Начин на плащане: в брой/ евро или по банков път.

На Ваше разположение сме за всички допълнителни въпроси!