ТОП програма в Русия! Ексклузивно за българи!

Зимна приказка в Москва и Санкт Петербург - 8 дни/7 нощувки със самолет! за дати: 18.01-25.01, 01.02-08.02, 15.02-22.02 Дай офертата »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертата »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертата »

Ние ще Ви чекираме и издадем бордна карта безплатно! Дай офертата »

 

Водата и птиците на Странджа – българското черноморие от устието на р.Велека до Резово и още нещо…

reka-velekaтранспорт: автобус

дати: 22-23.09.2018г.

цена: 96лв / 89лв.-за ранни записвания/на човек

Всичко по офертата в pdf формат

Водата и птиците на Странджа –

българското черноморие

от устието на р.Велека до Резово и още нещо…

от устието на р.Велека до Резово-пешеходен преход; ботаническа градина и парк Велика-Приморско-Беглик Таш-пр.Бургас и с кораб до о.Св.Анастасия

 

28-29.април.2018г.

22-23.септември.2018г.

Цена: 89 / 82лв.-за ранни записвания         2 дни / 1 нощувка

Първи ден-събота:
Отпътуване в 7:00 ч. от Сливен, площад „Х.Димитър“.

Пристигане в село Синеморец и при устието на р.Велека. Забележително е устието на реката, избрала да се влее по най-красивия начин в Черно море. Тя е една от най-красивите реки по българското Черноморие, дълга 145 км., от които 125 км. в Република България и 20 км. в Република Турция, където е нейния извор. 140 км. се вие из величествената Странджа. Тя е една от най-чистите и богата на риба река в България.

Тук свършва интересът на масовия туризъм… и тук започва нашият пешеходен преход (3-5 часа) до село Резово, където и свършва,… където Странджа среща морето, …където България свършва и можеш само да се върнеш обратно и е едно от малкото места с една табелка – само при входа на селото… това трябва да се види за да се усети и запомни.

Настаняване в хотела, приятна вечеря край морето и нощувка.

Втори ден-неделя:

Закуска около хотела.

Отпътуване в 9:00ч. към ботаническата градина и парк Велика. Ботаническа градина „Серафимови“ разполага с най-богатата частна колекция от кактуси в Българдия – над 1500 вида от цял свят, кафе, хинап, бамбук, мирта и още много други интересни растения, нехарактерни за нашите географски ширини.

Продължава се към Приморско и тракийското светилище Беглик Таш. След информационната табела за светилището се продължава пеш още километър.Откритите едва през 2003 обработени каменни блокове и плочи с причудливи форми, оформени в групи, се датират към 14 в. пр. н.е. се обясняват като тракийски храм (някои археолози ясно различават олтар и жертвеник), астрономически календар (малките дупки в камъните отразяват разделението на годината на месеци) или часовник (разделящ денонощието на 6 равни части). Пътечката продължава още 4-5 км. към резервата Ропотамо. Блато Аркутино или Мечешкото блато е част от резервата Ропотамо, известно с пясъчните си лилии. На около 15 км. от Приморско е устието на река Ропотамо.

Пътуването ни стига до пристанище Бургас. От там с корабче отплаваме за о.Св.Анастасия – забулен в мистерия и за него се разказват стотици легенди и истории. Вярва се, че на остров Света Анастасия съществуват две подземия, криещи много тайни. До момента обаче те не са открити, тъй като входът им е бил много добре замаскиран.

Насладили се на прекрасните гледки и истории отплаваме след двучасова разходка на острова.

Отпътуване към Сливен и завръщане вечерта.

Носете вода и суха храна за обяд за един/два дни.

Задължително изискване към туристите е да бъдат с ниски, удобни, затворени обувки, леки дрехи, които да покриват крака и ръце и шапки с козирка; при необходимост дъждобран.

Носете личните си документи- това е гранична зона и е възможно да ви спрат за проверка!

Цената включва:

=транспорт по маршрута;

=1 нощувка без закуска в Резово;

=посещение на обектите от програмата;

=планински водач на групата;

=туристическа засраховка за 2 дни.

Цена за деца от 3 до 12 години – 67 / 60лв.-за ранни записвания

Цената не включва:

=входни такси по обектите;

=хранене;

=разходи от личен характер

=Лица над 70 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Условия:

  • Ранни записвания съответно до 15.08.2018г.
  • внасяне на 50% капаропри резервацията;
  • доплащане 50% до 3 седмиципреди датата на заминаване;
  • цената е валидна при минимум 15 човека;
  • анулации без санкции до 10 дни преди датат на заминаване;
  • срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи – 5дни преди датата на отпътуване.

ЗАБЕЛЕЖКИ:

Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата:

При възникване на извънредни, непредвидими проблеми в пътната или метеорологична обстановка, се допуска промяна в програмата. В тези случаи е възможна замяна на обект или съкращаване на програмата.

При непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути при лошо време или след проливни дъждове и свлачища или други неподходящи метеорологични условия, водачът има право да промени програмата с оглед сигурността на туристите.

Входните такси за туристическите обекти са актуални към момента на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност при промяната им. Туристите заплащат актуалните входни такси към момента на пътуването.