Резервирай онлайн самолетни билети на най-ниски цени !

Всички авиокомпании, резервации в реално време и плащане по банка. Най-ниските цени на самолетни билети са тук ! Дай офертите »

Всички оферти с големи отстъпки в последната минута Дай офертите »

Можеш да провериш над 20 000 круиза в цял свят през нашата онлайн система. Бързо, лесно и удобно. Следи за промоциите на началната страница :) Дай офертите »

 

БЕЛИТЕ НОЩИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ

транспорт: самолет

дати: 10.07. – 17.07.2017

цена: от 1 363лв.

Всичко по офертата в pdf формат

 

10.07 – 17.07.2017 – от 1363 лв

със самолет от Бургас и водач на български език


В средата на месец юни в Санкт Петербург се „спускат“ белите нощи, за да привлекат хора от цял свят, любопитни както да преживеят тази ежегодна „аномалия“, така и да се възхитят на красотите на един магичен град.  Да вдишат пищността на имперската архитектура, да изживеят някои от най-впечатляващите в световен план балетни спектакли.
Слейте се и вие с величието на Имперски Санкт Петербург!

ДЕН 1:

Директен полет Бургас – Санкт Петербург в 17:50ч., кацане в 20:50 и посрещане от представител на агенцията.  Трансфер до хотела. Нощувка.

 

ДЕН 2:

08:00-09:00ч – закуска. По желание, срещу доплащане екскурзия (цена 20 евро) „Петровски Петербург и Петропавловската крепост“. 

14:00-15:00 – обяд (не е включен в цената)

15:00-18:00 – Допълнителна екскурзия срещу доплащане – Православните храмове на С.Петербург (цена 15 евро/човек). Разглеждане на храмовете, запознаване със символиката, традициите. Разглеждане на Исаакиевский собор отвътре.

Нощувка.

ДЕН 3: 

08:00-09:00ч – закуска. 

10:00  – по желание, срещу доплащане (13 евро) – посещение на Театър-музей „Петровска акватория“, където в интерактивна миниатюра ще се запознаете с историята на възникването на Северната столица и зараждането на руския флот. По гравюри и материали от музейни архиви са пресъздадени старинни имения, паркове, дворци, някои от които вече никога няма да видим.

След обяд – допълнителна екскурзия (цена 26 евро) в Шуваловския дворец, където е събрана най-голямата колекция от шедьоврите на Карл Фаберже, включваща деветте яйца, изработени за последните двама руски императори.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 4:

08:00-09:00ч – закуска.

Допълнителна екскурзия (доплащане 30 евро) – посещение на Юсуповски дворец по график:

Продължителност на екскурзията 3,5 часа. Юсуповският дворец е уникален архитектурен ансамбъл от XVIII-XX в., исторически и културен паметник от федерално значение, носещ славата си на „енциклопедия“ на петербургския аристократичен интериор. Биографията на Двореца и заобикалящия го парк води началото си от епохата на Петър Първи – времето, в което започва изграждането на младата северна столица на Русия. Дворцово-парковия комплекс се създава в продължение на почти две столетия. От 1830 до 1917 година собственици на Двореца са били пет поколения на знатния дворянски род на князете Юсупови. Дворецът е влязъл в руската отечествена история и като мястото, на което е убит Григорий Распутин. Връщане в хотела. 

00:30-02:30 – По желание, срещу доплащане ( 20 евро) – Нощна екскурзия с корабче по реките и каналите на С.Петербург с наблюдение на вдигането на мостовете.

Връщане в хотела. Нощувка.

ДЕН 5: 

10:00-11:00ч – закуска.  Свободно време за почивка и разходки.

15:00 – По желание, срещу доплащане ( 20 евро) – посещение на Централния военно-морски музей. Той е един от най-големите морски музеи в света. Неговата история датира от 1709 г., когато със заповед на Петър Велики е създадена сграда, в която да се съхраняват чертежите на кораби модели. През 2011 г. е взето решение Централният Военноморски музей да се премести в комплекс Крюковски казарми в района на Площада на труда.

Връщане в хотела. 

18:00 – Нощувка.

 

ДЕН 6:

 

08:00-09:00ч – закуска. По желание, срещу доплащане, екскурзия „Екатеринински и Павловски дворец“  (65 евро с включен обяд). Продължителност 8 часа.

Екатерининския Дворец е несъмнено най-голямата атракция на Царско село, особено известен с изключителната си Кехлибарена стая. Дворецът е завършен през 1756 г. и изобилства с изкусно декорирани синьо-бели фасади с позлатени атланти, кариатиди и пиластри. Павловск е най-младото от големите извънградски царски имения в околностите на Санкт Петербург. Наречен на името на император Павел, син на Екатерина Велика, този чудесен неокласически дворец и обширните му паркове са отражение на неговия вкус. Струва си да бъде посетен заради съкровищата в елегантния дворец и заради очарователния парк, който е един от най-големите в Европа. 

Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.

ДЕН 7: 

08:00-09:00ч – закуска. 

09:00 –  Допълнителна екскурзия срещу доплащане – Петерхоф  и Кронщат (цена 45 евро). Продължителност 10 часа. Посещение на Петерхоф – извънградския дворец на Петър Първи, превъзхождащ по великолепие френския Версай, наричан “столицата на фонтаните”, с прекрасни паркове, преливащи един в друг и великолепни каскади. Разглеждане на Нижний парк и Большой Дворец. Кронщат – градът на морската слава на Русия. Запознаване с военно-морския град, основан от Петър Велики. Ще видите паметниците на руски мореплаватели и Петър I, все още действащия Петровски сух док, знаментия Кронщатски футщок (измерител на морското ниво), църквата и адмиралтейството. 

Връщане в хотела около 19:00 часа. Нощувка.

ДЕН 8: 

08:00-09:00ч – закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите около 12:00 часа.

Допълнителна екскурзия в Ермитажа (цена 20 евро). Продължителност 3 часа. Ермитажът е създаден през 1764 г. като частна колекция на Екатерина II (1729-1796). Открит е за посещения през 1852. В Ермитажа се намират богати колекции от паметници на древногръцката, античната и средновековната култура, изкуството на Западна и Източна Европа, археологически и художествени паметници на Азия, на руската култура на 6-19 век. Следва време за самостоятелно разглеждане на Ермитажа или разходка в района.

Около 18:00 часа – трансфер до летището за полет Санкт Петербург – Бургас в 21:40.

 Дата

Хотел

 На човек при двойно настаняване

На човек при тройно настаняване

Единично настаняване

Дете до 12г в стая с 2 възрастни

10.07

„Камея“ 3*

 1363 лв

1345 лв

1620 лв

1320 лв

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

– Самолетен билет за директен полет Бургас – Санкт Петербург – Бургас с летищни такси и чекиран багаж до 23 кг

– Трансфер летище-хотел-летище

– 7 нощувки със закуска  

– Водач от агенцията

– Застраховка “Помощ при пътуване“ с покритие 30000 евро

– Визово обслужване

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА: 

– Обяди и вечери

– Допълнителни екскурзии

– Оскъпяване на застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 64 г – 100% (24 лв).

Забележки: 

–  Цената е валидна до изчерпване на контингентите по полетите и оферираните хотели. В този случай агенцията ще предложи алтернативни дати, хотел и/или цена. 

– Цената е валидна при записани минимум 22 човека.

– Възможни са размествания в реда на провеждане на допълнителните екскурзии.

– Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум записани 20 човека. Цените им включват входни такси за забелeжителностите.

– Белите нощи в Санкт Петербург започват от 25 – 26 май, когато вечерният сумрак практически се слива със сутрешния, и завършват на 16 – 17 юли.